Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789

Dünya basınında Türkiye: Türkiye binlerce kişiyi Taliban kontrolündeki Afganistan'a sınır dışı etti

ANKARA - Dünya basını, Türkiye’nin, binlerce kişiyi Taliban kontrolündeki Afganistan’a sınır dışı ettiğini belirtti.

Voice of America, Türkiye’nin Afganlıları sınır dışı etmesine ilişkin bir araştırma haber yayımladı. Haberde, Türk yetkililerin görüşlerine ve Uluslararası Göç Örgütü'nün rakamlarına yer verildi.

Hindistan haber ajanslarından United News of India’nın, Sputnik’e dayandırdığı habere göre, Türkiye, Suriye’ye giden Rus uçaklarına hava sahasını açmaya hazır bulunuyor.

Euronews, terör propagandası yaptıkları ve "terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla 16 “Kürt” gazetecinin tutuklanmasını okurlarına duyurdu.

RUDAW, eski Irak başbakanlarından Nuri el Maliki’nin, “Kürdistan Bölgesi”nde devam eden "Türk saldırılarının" Bağdat ile Ankara arasındaki ilişkilere zarar vereceği yönündeki sözlerini öne çıkarttı.

VOA: Türkiye binlerce kişiyi Taliban kontrolündeki Afganistan'a sınır dışı etti

Amerikan Voice of America (VOA), Türkiye’nin, Taliban'ın insan hakları ihlalleriyle suçlandığı Afganistan'daki korkunç insani duruma ilişkin uluslararası tepkilere rağmen binlerce Afgan'ı sınır dışı ettiğini bildirdi.

Haberde, Türkiye’nin, Ocak 2022’de eski Afgan hükümetinin 15 Ağustos'ta çökmesiyle, çevrili olan ülkeye yapılan tüm uluslararası uçuşların kesintiye uğramasından aylar sonra, Afganistan'a doğrudan uçuşları yeniden başlatan ikinci ülke olduğu belirtildi.

Türk yetkililere ve Uluslararası Göç Örgütü'ne (IOM) göre, son altı ayda, 18 binden fazla Afgan'ı taşıyan 79 Türk charter sınır dışı uçuşu Kabil Uluslararası Havaalanı’na indi.

Afgan mültecilerin İstanbul'daki temsilcisi Sayed Agha Hashemi, VOA'ya verdiği demeçte, "Çoğu Türk, özellikle politikacılar, buradaki ekonomik sorunlardan mültecileri ve göçmenleri sorumlu tutuyor" dedi.

United News of India: Türkiye, Suriye’ye giden Rus uçaklarına hava sahasını açmaya hazır

Hindistan haber ajanslarından United News of India’nın, Rus Sputnik’e dayandırdığı haberine göre, Türkiye, Suriye’ye giden Rus uçaklarına hava sahasını açmaya hazır bir durumda bulunuyor.

Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, Sputnik’e verdiği demeçte, Türkiye’nin Suriye’ye giden Rus uçaklarına hava sahasını açmaya hazır olduğunu söyledi.

eKathimerini: Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye: toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir

Yunan gazete eKathimerini, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, perşembe günü bir Türk gazetecinin Ege'deki "Yunan adalarının askerileştirilmesi" iddiasıyla ilgili bir sorusuna yanıt olarak, tüm ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini belirtmesini haberleştirdi.

Washington'da düzenlenen bir bilgilendirme toplantısında bir Türk gazetecinin, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'a, “Yunanistan, Türkiye'den sadece birkaç mil uzakta, belirli anlaşmalarla sınırlı olan adaları giderek daha fazla silahlandırıyor. ABD'nin bu konudaki tutumu nedir ve adaların bu askerileştirilmesini onaylıyor musunuz?" sorusunu sorduğunu dile getiren gazete, Price’ın, "Bu konudaki tavrımız, birkaç hafta önce duyduğunuzla aynı ve tüm ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli ve korunmalıdır." cevabıyla yanıt vermesini okurlarına duyurdu.

eKathimerini, ABD hükümetinin anlaşmazlığı diplomatik yoldan çözme ve gerilimlerin yeniden canlanmasına yol açabilecek kışkırtıcı söylemlerden kaçınma konusundaki kesin kararlılığını yinelediğinin altını çizdi.

Euronews: Türkiye, 'terörist' bağlantıları olduğu iddiasıyla 16 Kürt gazeteciyi gözaltına aldı

Euronews, Bir Türk mahkemesinin, terör propagandası yaptıkları ve "terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla 16 Kürt gazeteciyi hapse attığını duyurdu.

Haber sitesi, Türkiye’nin güneydoğusundaki Diyarbakır ilinde medya çalışanlarının, “Kürt yanlısı” Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yakın olmakla suçlandıklarını belirtti.

Haberde, HDP’nin Türk parlamentosunun üçüncü büyük grubu olduğunun altı çizilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara ve Batılı müttefikleri tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK’nın "siyasi vitrini" olmakla suçlandığı dile getirildi.

RUDAW: Üst düzey Iraklı politikacı, Türk saldırılarının Bağdat ve Ankara ilişkilerine zarar verebileceğini söyledi

RUDAW, Irak’ın eski başbakanlarından Nuri el Maliki’nin perşembe günü yaptığı açıklamada, Irak'ın egemenliğinin herhangi bir devlet tarafından ihlal edilmesinin reddedildiğini ve "Kürdistan Bölgesi"ndeki süreklilik arz eden "Türk saldırılarının" Bağdat ile Ankara arasındaki ilişkilere zarar vereceğini söylemesini öne çıkardı.

Maliki açıklamasında, "Irak'ın egemenliğinin herhangi bir devlet tarafından ihlal edilmesi reddediliyor ve hükümetin bunu durdurmak için gerekli önlemleri alması gerekiyor" dedi.

Maliki sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi'ndeki Irak topraklarına yönelik saldırılarının devam etmesi ve çok sayıda insanın ölümü ve yaralanması, Irak-Türkiye ilişkilerine büyük zararlar verecek.”

RUDAW, Maliki'nin bu açıklamasının, bir Türk insansız hava aracının çarşamba günü PKK’ya bağlı bir milis grubunun Şengal'deki “karargâhını” hedef alarak sivil kayıplara neden olmasının ardından gelmesine dikkat çekti.

Pakistan Today: Pakistan ve Türkiye 5 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmanın yollarını görüştü

Pakistan gazetelerinden Pakistan Today, Yatırım Kurulu (BOI) ve Özel Girişimlerden Sorumlu Bakan Chaudhry Salik Hussain’in, İstanbul'da, Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) yetkilileriyle iki ülke arasındaki ticareti artırma hedefi için bir araya geldiğini aktardı.

Pakistan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Hussain "İki kardeş ülke arasındaki ticari ve ekonomik bağları derinleştirmeye yönelik yoğun ilgi ve tavsiye ve önerilerini takdir etti" ifadesini kullandı.

Açıklamada, şöyle denildi: "Toplantıda ayrıca, her iki ülkenin ikili ticareti önümüzdeki üç yıl içinde 5 milyar dolara çıkarmak için belirlediği hedefe ulaşmanın yolları ve araçları ele alındı." 

Pakistan Today, iki ülke arasındaki ikili ticaretin, 2011'den bu yana ilk kez geçen mali yılda 1 milyar doları aştığını ifade etti.

AP: Türk ve Yunan savunma bakanları gerilimin artmasıyla bir araya geldi

Associated Press (AP), Yunanistan ve Türkiye'nin savunma bakanlarının perşembe günü, komşu ülkeler ve müttefikler arasında yenilenen gerilimlerin ortasında bir NATO toplantısının oturum aralarında bir araya geldiğini aktardı.

Haberde, Türkiye Savunma Bakanlığı’ndan yapılan, “Hulusi Akar ile Yunanistan'dan Nikos Panagiotopoulos arasındaki Brüksel'deki görüşmede “gerginliği azaltmak için diyaloğu sürdürmenin önemi üzerinde duruldu” açıklamasına yer verildi.

AP, Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de rezerv aramaları ve Ege Denizi'ndeki karşılıklı iddialar gibi bir dizi konuda anlaşmazlık geçmişinin olduğunu belirtti.