Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

Premier Lig’de şampiyonluk düğümü çözülüyor

Son birkaç yıldır İngiltere'nin en iyisi konumunda olan Liverpool ve M.City, bir kez daha şampiyonluk için karşı karşıya gelecek.

İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk kupası son haftada sahibini bulacak. Manchester City, 1 puan gerisindeki Liverpool’dan liderlik koltuğunu korumaya çalışacak. Son haftada, gök maviler evinde, Liverpool efsanesi Gerrard yönetimindeki Aston Villa’yı konuk edecek. Kırmızılar, Anfield’da Wolverhampton’ı ağırlayacak.

M.City, galip gelmesi halinde 2021-2022 sezonu şampiyonu olacak. Bir diğer senaryoda Liverpool 3 puan alır, M.City puan kaybederse, kırmızılar sezonu zirvede bitirecek.

15. haftada gelen liderlik

Sezon başında beklenenin altında performans sergileyen Manchester City, 15. haftada konuk olduğu Watford deplasmanında zirveye oturdu. İngiltere Premier Ligi’nde 2.43 puan ortalaması yakalayan City, bu süreçte rakip fileleri 96 kez havalandırırken, kalesinde 24 gol gördü. City adına sezonun en büyük şoku, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde İspanyol devi Real Madrid’e dramatik bir şekilde yenilmeleriydi.

12 puanlık fark eridi

Geride bıraktığımız sezonda defanstaki eksiklikler nedeniyle yarıştan kopan ve Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkını son hafta kazanan Liverpool, yeni sezonda 2.41 puan ortalamasını yakaladı. Kalesinde gördüğü 25 gole, 91 gol ile karşılık veren kırmızılar, Şampiyonlar Ligi’nde de harika bir performansla final oynama hakkı kazandı. Liverpool, ligin ilk yarısındaki West Ham mağlubiyetinin ardından 15. haftada zirve takibine başladı. Ligin son haftasına geldiğimizde ise zirveyle puan farkını 1’e indirdi.

Bu sezon ne oldu?

Kasım ve ocak ayları arasında 12 maçlık galibiyet serisini aldıktan sonra Manchester City, Liverpool'a karşı 11 puan öndeydi. Ancak United, Southampton, Crystal Palace ve Tottenham’ı yenemeyen Manchester City ile farkı kapatarak, üst üste 10 galibiyet almayı başardı.

Bu arada Guardiola, Liverpool'un geri dönüş yapabileceğinden asla şüphe duymadı. Deneyimli çalıştırıcı, "Oynadığımız her maçta baskıyı hissetmemiz gerekiyor" dedi. Liverpool ile puan farkının hatırlatılması üzerine, “Liverpool müthiş bir takım, puan farkı gerçeği yansıtmıyor. Şampiyon Ocak’ta değil, Mayıs’ta belli olur” ifadelerini kullandı.

Büyük rekabet dominasyon yarattı

Manchester City, Guardiola yönetiminde 3 Premier Lig şampiyonluğu kazanırken, Klopp Liverpool ile bir Premier Lig şampiyonluğu, 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu elde etti. Guardiola, Manchester City'nin internet sitesine yaptığı açıklamada, "Liverpool ve Manchester City, son yıllarda çıtayı yükselttik. Premier Lig'in daha önce sahip olduğu puan skalasını yükselttik, orası kesin. Birbirimizi çok zorluyoruz ve diğer takımlar bizi kovalamak için kendilerini daha fazla zorlamaları gerektiğini fark ediyor. Gerçek bu" dedi.

İki teknik direktör de birbirleri hakkında konuşmaktan çekinmiyor. Ligde, City maçından önce konuşan Klopp, şunları söyledi: “Biraz farklı bir insan olsaydım, Pep’in Manchester City gibi takımları çalıştırması nedeniyle depresyona girerdim. Pep, Bayern Münih’te çalışmasaydı Dortmund ile daha fazla kupa kazanabilirdim. Bence o dünyanın en iyisi. Bu durumdan memnunum.”

Bu iki teknik dehanın, 4 sezondur girdikleri mücadele İngiltere Premier Lig’de inanılmaz bir dominasyon yarattı. Yarattıkları dominasyonun son perdesi yarın TSİ ile 18.00’da aynı anda başlayacak maçlarda sergilenecek. Yeni sezondaki hikaye ise şimdiden merak konusu.