Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789

Dünya basınında Türkiye: Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine itirazında kararlı

ANKARA- Dünya basını, bugün gerçekleştirilecek 32. NATO Zirvesi’ne geniş yer ayırırken, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın üyelik hedeflerine itirazları konusunda kararlı olduğunu aktardı.

Amerikan CNBC ve The Washington Post, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamayı başlığına taşırken; Erdoğan’ın, “İspanya’daki NATO Zirvesi’nde, ülkemizin hak ve çıkarları için ne gerekiyorsa yapacağız” sözlerini öne çıkarttı.

Fransız Le Monde, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine itirazını “şantaj” olarak değerlendirdi. İngiliz Daily Express, NATO’nun eski Genel Sekreter Yardımcısı Marshall Billingslea’nın, Joe Biden’ın, Madrid'deki NATO Zirvesi’nde "önemli bir sınavla karşı karşıya olduğu" sözlerini Türkiye üzerinden olumlamaya çalıştı.

Yunan eKathimerini, Erdoğan’ın, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki haklarını koruma sözü verdiğini okurlarına duyurdu.

İngiliz The Guardian, askerileştirilmiş bir sınır bölgesinde, gece yarısı, sığınmacıların, Yunan polisi tarafından şiddet içeren, yasa dışı geri gönderme operasyonları kapsamında geri itildiklerini bildirdi ve buna dair belge-görsel içeren kapsamlı bir analiz haber yayımladı.

CNBC: Türk lider Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik hedeflerine itirazları konusunda kararlı

Amerikan CNBC, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İspanya’daki NATO Zirvesi’nde, ülkemizin hak ve çıkarları için ne gerekiyorsa yapacağız” açıklamasını öne çıkarttı.

CNBC, Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’ya, terör konusundaki “iki yüzlülüğü” göstermek için NATO Zirvesi'nde, belgeler ve görseller göstereceğini aktardı.

Haberde, Türkiye’nin, iki kuzey ülkesinden aranan kişileri iade etmelerini ve Türkiye’nin 2019′da Suriye’nin kuzeydoğusuna düzenlediği askeri harekatın ardından uygulanan silah kısıtlamalarını kaldırmasını talep ettiği belirtildi.

The Washington Post: Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda kararlı

Amerikan The Washington Post, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik sürecini veto etmekte kararlı olduğunu yazdı.

Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İspanya’daki NATO Zirvesi’nde, ülkemizin hak ve çıkarları için ne gerekiyorsa yapacağız” açıklamasına yer verildi.

The Washington Post, Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’ya, terör ile bağlantılarına dair belgeler ve görseller göstereceğini kaydetti.

Le Monde: NATO Türk şantajıyla karşı karşıya

Fransız Le Monde, NATO’nun 28 Haziran'dan itibaren üç gün boyunca toplanacağını fakat Ukrayna’daki savaşın; Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi Batılı müttefikleri ve Rusya arasındaki stratejik hesaplarına göre belirsizliği oynamasına izin verdiğini kaydetti.

Fransız gazete, Erdoğan’ın kendi çıkarları için İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerine karşı çıktığını öne sürdü.

Daily Express: Joe Biden, Madrid'deki NATO zirvesinde Türkiye ve Almanya ile 'önemli bir sınavla' karşı karşıya

İngiliz Daily Express, NATO’nun eski Genel Sekreter Yardımcısı Marshall Billingslea’nın, Joe Biden’ın, Madrid'deki NATO Zirvesi’nde "önemli bir sınavla" karşı karşıya olduğunu söylemesini gündeme getirdi.

Daily Express’in, Fox Digital News’e dayandırdığı haberinde, Billingslea, Biden’ın, Türkiye ile anlaşarak Finlandiya ve İsveç’in üyeliğinin önünü açması gerektiğini savundu.

Hudson Enstitüsü'nün kıdemli bir üyesi ve Donald Trump altındaki Mali Eylem Görev Gücü'nün eski başkanı Marshall Billingslea, Fox News Digital'e şunları söyledi: "Bu NATO Zirvesi, Biden'ın liderliği için çok önemli bir sınavdır. Öncelikle ve en önemlisi, Türkiye ile bir anlaşmaya vararak Finlandiya ve İsveç'in üyeliğinin önünü açmalı. İkincisi, ülkelerin Ukrayna'ya, özellikle de askeri yardıma büyük ölçüde sadece sözde hizmet veren Almanya'ya önemli ek ağır silahlar göndermesini sağlaması gerekiyor. Üçüncüsü, ittifakı reaktif konumundan Baltık'ta kalıcı olarak yerleşik güçlere sahip olacak bir konuma taşıması gerekiyor.”

eKathimerini: Erdoğan, Akdeniz ve Ege'de 'hakları' koruma sözü verdi

Yunan eKathimerini, Erdoğan’ın pazartesi günü yaptığı, “Türkiye'nin, Akdeniz ve Ege'deki haklarımızı korumak için gerekli tüm adımları atacağız” açıklamayı okurlarına duyurdu.

Erdoğan, Ankara'da yaptığı kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmadaki, "Dört sondaj kulemiz ve iki sismik gemimiz ile Karadeniz ve Akdeniz'deki faaliyetlerimize ara vermeden devam etmekte kararlıyız" ifadelerine haberde yer verildi.

eKathimerini, Erdoğan'ın yorumlarının, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in, Erdoğan'ın Yunanistan ile sorunları gündeme getirmesi durumunda kararlı bir şekilde yanıt vermesinin beklendiği Madrid'deki NATO Zirvesi'nden bir gün önce geldiğinin altını çizdi.

The Guardian: Yunan polisi, göçmenleri Türkiye’ye geri itmeye zorladı

İngiliz The Guardian, askerileştirilmiş bir sınır bölgesinde, gece yarısı sığınmacıların, Yunan polisi tarafından şiddet içeren, yasa dışı geri gönderme operasyonları kapsamında geri itildiklerini bildirdi.

Habere göre; Suriyeli ve Faslı altı göçmen, Yunanistan'da bir ay kalmalarına izin veren bir "polis notu" karşılığında Meriç Nehri üzerindeki geri gönderme operasyonlarına baskı altında nasıl katıldıklarını anlattı. İnsanlardan ikisi kendilerini “köle” olarak tanımladı. Yunan polisinin sığınmacıları soyduğuna ve sığınmacıları aşırı kalabalık şişme botlara bindirmeden önce, bu kişilerin derin ve hızlı akan nehirden Türk kıyısına geri götürmelerine emredildiğine tanık olduklarını söylediler.

Guardian, Lighthouse Reports , Le Monde, Der Spiegel ve ARD Report München tarafından yürütülen ortak bir soruşturmada, insanların ifadelerini doğrulayan görsel kanıtlar ve Yunan makamları tarafından gözaltında tutuldukları ve daha sonra serbest bırakıldıklarını doğrulayan belgeler elde edildi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa'ya "kapıyı" açtığını belirtmesinin ardından, çoğu Türk makamları tarafından sınırı geçen binlerce insanın Yunanistan sınırlarına ulaştığı Mart 2020'den bu yana geri itme raporlarının çoğaldığı ifade edildi. Yunan makamları ve Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in, Yunanistan'ın "sağlam ama adil" bir göç politikası olduğu konusunda ısrar ederek iddiaları sürekli olarak reddettiği aktarıldı.

Global Times: Türkiye'nin Karadeniz illerinde şiddetli yağış ve sel

Çin gazetelerinden Global Times, Türkiye'nin kuzeyindeki birçok ilinde sel ve toprak kayması gerçekleştiğini okurlarına duyurdu.

Global Times, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın, Karadeniz Bölgesi'nin Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop illeri için hava olaylarıyla ilgili en yüksek meteorolojik acil durum uyarısını yayınladığını bildirdi.

Haberde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, yaşanan sel felaketine ilişkin, “Herhangi bir can kaybı veya kayıp kişinin yok” açıklamasına yer verildi.

Geçen yıl ağustos ayında Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen şiddetli sel felaketinde 82 kişi hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Prensa Latina: Küba ve Türkiye parlamenter ilişkileri güçlendirecek

Küba haber ajanslarından Prensa Latina’nın İngilizce versiyonu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Sentop’un pazartesi günü gerçekleştirilen ziyarette, Küba'nın Ulusal Halk İktidarı Meclisi (ANPP) Başkan Yardımcısı Ana María Mari Machado'yu Türkiye’de ağırlamasını gündemine taşıdı.

Prensa Latina, Küba ve Türkiye’nin parlamenter ilişkilerinin güçleneceğini kaydetti.