Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Dünya basınında Türkiye: Türkiye'nin Suriyelileri gönderme planı

Dünya basını, Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yayımlanan bildiriyi, Suriye’nin kuzey bölgesinde askeri operasyona hazırlık olarak nitelendirdi.

ANKARA- Dünya basını, Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yayımlanan bildiriyi, Suriye’nin kuzey bölgesinde askeri operasyona hazırlık olarak nitelendirdi.

The Guardian, olası bir askeri operasyonu, Suriye’nin kuzeyinde bir tampon bölge oluşturma ve o bölgeye sığınmacıları yerleştirme planı olarak yorumladı.

Amerikan haber ajansı Bloomberg, Suriyeli sığınmacı konusunun, 2023 seçiminde Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olacağını ifade ederken, bu gündemin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki seçim için zorluklarına eklendiğini vurguladı.

The Guardian: Türkiye’nin Suriyeli sığınmacıları zorla gönderme planı ivme kazanıyor

İngiliz The Guardian, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kuzey ülkelerinin katılımı konusunda NATO'nun vetosunu kullanarak, Suriyeliler noktasında harekete geçtiğini söyledi.

The Guardian, Türkiye'nin kuzey Suriye'de bir tampon bölgeyi genişletme ve çok sayıda sığınmacıyı yeniden yerleştirmek için kullanma planının, yetkililerin ve her iki ülkeden analistlerin Suriye içinde demografik değişimleri zorunlu kılacağını söylediği askeri bir baskıyı onaylamasının ardından hız kazandığını söyledi.

The Guardian’a konuşan, Uluslararası Af Örgütü Bölge Direktör Yardımcısı Lynn Maalouf, "Erdoğan'ın 1 milyon mülteciyi Suriye'ye geri göndermeyi planladığına ilişkin açıklaması, tam olarak seçim öncesi ivmeye denk geliyor ve Suriyeli mülteciler dosyasının nasıl istendiği gibi araçsallaştırıldığının bir örneği" değerlendirmesinde bulundu.

Voice of America: Halkın tepkisi ile karşılaşan Erdoğan, Suriyelilere toplu geri dönüş sözü verdi

Amerikan Voice of America (VOA), Erdoğan’ın, mültecilere karşı artan ‘halk düşmanlığı’ arasında 1 milyon kadar Suriyeliyi geri gönderme sözü verdiğini okurlarına duyurdu.

Suriyelilerin varlığının Erdoğan için potansiyel bir siyasi sorumluluk olduğunu belirten Dorian Jones'un İstanbul'dan bildirdiğine göre, mültecilerin geri dönüş planı şimdiden eleştiri alıyor.

Bloomberg: Türkiye'nin yükselen mülteci karşıtı duyarlılığı Erdoğan'ın zorluklarına ekleniyor

Amerikan haber ajansı Bloomberg, milyonlarca göçmene ev sahipliği yapan Türkiye’nin göçmen ve sığınmacı sorununun, 2023 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan için önemli bir siyasi mesele haline geldiğini vurgulayan bir yazı yayımladı.

Türkiye’nin, Suriyeli gündeminin artmasıyla beraber kuzey Suriye ovalarında konut, okul ve hastane inşaatını hızlandırdığı da haberde aktarıldı.

Al Arabiya News: Türkiye, güvenlik için güney sınırlarında askeri operasyonların gerekli olduğunu söyledi

Al Arabiya News, Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK), Türkiye'nin güney sınırlarındaki mevcut ve gelecekteki askeri operasyonlarının komşularının egemenliğini hedef almadığını, ancak Türk güvenliği için gerekli olduğunu söylemesini haberleştirdi.

Al Arabiya News, Erdoğan'ın askeri operasyondan bahsetmesinin, Türkiye'nin NATO ortaklarıyla Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katılması konusundaki riskleri de artırdığının altını çizdi.

France 24: Macron, Türkiye'yi NATO konusunda Finlandiya ve İsveç'in 'egemen seçimine' saygı duymaya çağırdı

France 24, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılma konusundaki "egemen seçimine saygı duymasını" istemesini gündemine taşıdı.

Fransız ajans, Macron'un ofisinden yapılan, "Cumhurbaşkanı, demokratik bir süreçten ve güvenlik ortamlarındaki değişikliklere tepki olarak ortaya çıkan bu iki ülkenin egemen seçimine saygı gösterilmesi gereğinin altını çizdi." açıklamasını öne çıkarttı.

AlJazeera: Türkiye'de kitap yayıncıları hayatta kalmak için acı verici seçeneklerle karşı karşıya

Türkiye'nin en prestijli yayınevlerinden bazıları ile konuşan AlJazeera, Türk yayıncıların yeni kitaplar yayınlamak için giderek daha fazla mücadele ettiğini ve ülkedeki ekonomik krizin ortasında hayatta kalmak için acı verici seçeneklerle karşı karşıya kaldıklarını gündemine taşıdı.

Türkiye'de mayıs ayında resmi olarak yüzde 70'e ulaşan yüksek enflasyonun, Türk kitap müdavimlerinin satın alma gücünü zayıflattığı vurgulandı.

Haberde, Türk lirasının rekor düşüşler yaşamasıyla birlikte kitapların üretiminin çok daha pahalı hale geldiğinin altı çizildi.

Reuters: Dünya Bankası, COVID-19 aşıları için Türkiye’ye 500 milyon dolar verdi

Reuters, Dünya Bankası’nın, perşembe günü yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun Türkiye'yi COVID-19 ile mücadele çabalarında desteklemek için 500 milyon dolarlık ek finansmanı onayladığını okurlarına duyurdu.

Banka, 10,5 yıl vadeli fonların Türkiye'de güvenli ve etkili COVID-19 aşılarına erişimi sağlamak için kullanılacağını söyledi.

Dünya Bankası daha önce Nisan 2020'de Türkiye için 100 milyon dolarlık fonu onaylamıştı.

eKathimerini: Yunanistan müttefiklerini ve ortaklarını bilgilendirirken Erdoğan sinirlendi

Yunan eKathimerini’den Tom Ellis, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair bir yazı yayımladı.

Ellis yazısında, Erdoğan’ın, "üçüncü şahısların" Yunanistan-Türkiye ilişkilerine karışmasından duyduğu rahatsızlığa değindi.

Ellis, Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’e, Türkiye’yi, ABD’ye şikayet edermiş gibi konuşmasına cevabını yorumlarken, Miçotakis'in elindeki tüm imkanları kullanmasının mantıklı olduğunu belirtti.