Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789

Erdoğan-Selman görüşmesinde gündem: Ekonomi, ticaret ve yatırım

ANKARA- Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret, dünya basınında geniş yankı buldu. Amerikan haber ajanslarından Bloomberg, Suudi Prens’in ziyaretinde, Türkiye’nin gözünün yatırımda olacağını dile getirirken; diğer haber ajansları ziyaretin temelinin ekonomi odaklı olduğunu yazdı.

Dünya basınında, bin Selman’ın gerçekleştireceği ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerde “tam normalleşme” ortamını sağlayabileceği ifade edildi. Selman’ın ziyaretinin, Cemal Kaşıkçı’nın, 2018 yılında, İstanbul Konsolosluğu’nda öldürülmesinden bu yana Türkiye’ye gerçekleştirilecek ilk resmi ziyaret olduğunun altı çizildi.

Katar merkezli Al Jazeera, Türkiye’nin, Ukrayna'nın Karadeniz'den tahıl ihracatı konulu müzakerelere ev sahipliği yapacağını yazdı.

İsrail gazetesi The Times of Israel, İsrail’deki koalisyon hükümetinin düşmesine rağmen, Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in, perşembe günü mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek üzere Türkiye’ye geleceğini okurlarına duyurdu.

Bloomberg: Suudi Prens’in dönüm noktası ziyaretinde Türkiye’nin gözü yatırımda

Amerikan haber ajansı Bloomberg, Muhammed bin Selman’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönüm noktası niteliğindeki ziyarette bir araya geleceğini, Ankara’nın yılların kinini sona erdireceğini, Suudi Arabistan'la ticaret hacmini artırmayı ve bu ülkeden yatırım umduğunu gündeme taşıdı.

Haberde, Selman'ın bu ziyaretinin, Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, 2018 yılında İstanbul Konsolosluğu’nda öldürülmesinden bu yana ilk resmi ziyaret olduğuna dikkat çekti.

The Washington Post: Suudi Veliaht Prens, ülkeler ilişkileri normalleştirirken Türkiye'yi ziyaret ediyor

Amerikan The Washington Post, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Cemal Kaşıkçı cinayetinden bu yana ilk kez Türkiye’yi ziyaret edeceğini gündemine taşıdı.

The Washington Post, Türkiye'nin Suudi Arabistan ile bağlarını iyileştirme çabalarının, Türkiye’nin son yirmi yılın en kötü ekonomik kriziyle karşı karşıya kaldığı ve zengin Körfez Arap ülkelerinden yatırım çekmeye çalıştığı bir dönemde ortaya çıktığını aktardı.

RUDAW: Suudi Veliaht Prens, Kaşıkçı cinayetinden sonra Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiriyor

RUDAW, Suudi Arabistan'ın fiili hükümdarı olan Muhammed bin Selman’ın, 2018'de Gazeteci Kaşıkçı’nın, İstanbul Konsolosluğu’nda öldürülmesinden bu yana Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştireceğini okurlarına duyurdu.

Selman’ın, Türkiye ziyaretinin ABD Başkanı Joe Biden’ın, Arabistan ziyaretinden 1 ay önce gerçekleşeceğinin altını çizen RUDAW, Joe Biden'in Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin neden olduğu enerji krizine odaklanan bölgesel bir zirve için Riyad'a ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.

RUDAW, Erdoğan'ın en büyük rakiplerinden olan bin Selman ile bağlarını canlandırma kararında ekonomi ve ticaretin önemli bir paya sahip olduğunu belirtti.

The Jakarta Post: MBS ve Erdoğan, Türkiye'de "tam normalleşme" ile görüşecek

Endonezya haber ajanslarından The Jakarta Post, Suudi Arabistan Veliaht Prens ile Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’de, “tam normalleşme” kapsamında görüşeceğini yazdı.

Erdoğan’ın, nisan ayında Cemal Kaşıkçı davasının Arabistan’a devrinden sonra Suudi Arabistan’a gittiğini ve Türkiye’nin ekonomisini rahatlatacak Suudi yatırımlarını Selman ile konuştuğunu belirten The Jakarta Post, ziyaretin ekonomi ve yatırım odaklı olduğunu ifade etti.

Al Monitor: Suudi Veliaht Prens, Kaşıkçı cinayetinden sonra Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiriyor

Orta Doğu merkezli haber sitesi Al Monitor, bin Selman’ın, Cemal Kaşıkçı cinayetinden bu yana ilk kez Türkiye’ye gideceğini ve uluslararası izolasyonu kırmak için bir adım attığını ifade etti.

Al Monitor, Erdoğan'ın en büyük rakiplerinden biriyle bağlarını canlandırma kararını büyük ölçüde ekonomi ve ticarete bağladı.

Cyprus Mail: Suudi Veliaht Prens, tam normalleşme ortamında Erdoğan ile görüşecek

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin tek İngilizce gazetesi olan Cyprus Mail, Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin, “tam normalleşme” kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara’da görüşeceğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, nisan ayında Arabistan’a giderek, Türk ekonomisine yatırım konusunda Selman ile konuştuğunu belirten gazete, Selman’ın ziyaretiyle “tam bir normalleşme” dönemine girileceğini de ifade etti.

Al Jazeera: Türkiye, Ukrayna'nın Karadeniz'den tahıl ihracatı konulu müzakerelere ev sahipliği yapacak

Katar merkezli haber ajansı Al Jazeera, Türkiye’nin, şu anda Karadeniz limanlarında sıkışmış olan tahıl ihracatını yeniden başlatmaya yönelik görüşmelerde gelecek haftalarda Rus, Ukraynalı ve Birleşmiş Milletler yetkililerine ev sahipliği yapmayı planladığını okurlarına duyurdu.

Reuters'a konuşan kaynaklara haberinde yer veren Al Jazeera, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM arasında ilerleyen haftalarda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla İstanbul'da dörtlü bir toplantı düzenleneceği bilgisini paylaştı.

The Times of Israel: Lapid'in güvenlik görüşmeleri için Türkiye ziyareti siyasi kargaşaya rağmen devam ediyor

İsrail gazetesi The Times of Israel, Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in, İran'ın İsrailli turistlere yönelik terör tehdidiyle ilgili tartışmalar için perşembe günü Ankara'yı ziyaret edeceğini; büyükelçilerin karşılıklı dönüşü konusunda da görüşmelerin yapılabileceğini ifade etti.

Haberde, Dışişleri Bakanlığı’nın, hükümet koalisyonunun dağılması etrafında gelişen olaylara rağmen, Yair Lapid'in Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek için perşembe günü Ankara'ya gideceği açıklamasına yer verildi.