Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789

Dünya basınında Türkiye: Türkiye’nin NATO tehdidi

Dünya basınında, Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine 'evet' demeyeceği açıklaması yer aldı.

Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine evet demeyeceklerini açıklamasını gündemine taşıdı.

Dünyadaki haber ajansları, Erdoğan’ın sözlerini, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasını engellemek için tehdit olarak nitelendirdi.

İngiliz The Independent, Mariupol’da savaşan askerlerin eşlerinin düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’a seslenmelerine yer verirken, The Daily Telegraph, TB-2 Bayraktar’a özel bir analiz haber yayımladı ve İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) savaşın kaderini değiştirdiğini söyledi.

Metro: Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasını engellemekle tehdit ediyor

İngiliz Metro gazetesi, Finlandiya ve İsveç’in üyelik başvurusunu açıkladıktan birkaç saat sonra ‘veto’ sözü verdiğini haberleştirdi.

Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İskandinav ülkelerinin fikrini değiştirmeye çalışmak için diplomat gönderme zahmetine bile girmemesi gerektiği açıklamasına da yer verdi.

Orissa Post: Türkiye, Finlandiya ve İsveç’in üyeliklerini engellemekle tehdit ediyor

İngiliz Orissa Post, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik açıklamasından birkaç saat sonra, veto etme kararını yinelediğini haberleştirdi.

İngiliz gazete, Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya’nın diplomatik temaslarda bulunmak için Türkiye’ye bir heyet göndermesine ilişkin, “Gerek yok, zahmete girmesinler” sözlerine de haberinde yer verdi.

Gazete, NATO’ya üyelik için, üye olan tüm ülkelerin ‘evet’ oyu vermesi gerektiğini de okurlarına hatırlattı.

BBC: Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO tekliflerini engellemekle tehdit ediyor

İngiliz yayın organı BBC, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasına karşı olduğunu - üyelik arayacaklarını söylemelerinden sadece birkaç saat sonra – yinelemesini haberleştirdi.

BBC, Recep Tayyip Erdoğan’ın, iki kuzey ülkesinin, NATO'nun kilit üyelerinden biri olan Türkiye'yi hedeflerine ikna etmek için heyet gönderme zahmetine girmemesi gerektiğini söylemesine de yer verdi.

BBC’nin diplomasi analistlerinden Paul Adams, bu konuyu, Erdoğan’ın değerli oyu için bir bedel çıkarmakta kararlı olması olarak değerlendirdi.

AFP News Agency: Erdoğan, ‘evet’ demeyeceğiz dedi

Prestijli haber ajansı AFP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik sürecine evet demeyecekleri açıklamasını, son dakika etiketiyle okurlarına duyurdu.

Wall Street Journal: Finlandiya ve İsveç NATO'ya giriş planlarken Türkiye taleplerini açıkladı

Amerikan Wall Street Journal (WSJ), Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya giriş için plan yaparken, Türkiye’nin taleplerinin ne olduğunu yazdı.

WSJ, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye'nin talepleri olumlu karşılamadığını söyleyerek, iki ülkeyi Türkiye'yi hedef alan bir gruba ait Kürt militanları barındırmakla suçlayarak Kuzeyli ülkelerin örgüte katılma hedefine belirsizlik kattığını okurlarına duyurdu.

Bloomberg: Erdoğan, NATO’nun kuzey ülkelerindeki genişlemeyi durduruyor

Bloomberg, Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kürt militanlara karşı tutumları nedeniyle İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına izin vermeyeceğini söyleyerek, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra batı askeri ittifakını güçlendirme planlarını zedelediğini aktardı.

The Independent: Mariupol savaşçılarının eşleri Türkiye’den yardım istedi

İngiliz The Independent, ‘Mariupol savaşçılarının’ eşlerinin İstanbul’da düzenlediği basın toplantısına yer verdi.

Savaşçı eşleri verdikleri röportajda, Rus saldırganlığına karşı baskı altında bulunan Ukrayna için daha fazlasını yapması için Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan doğrudan yardım istedi.

İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında gazetecilere konuşan Boiko, "Yiyecek, ilaç ve hatta su bile tükeniyor. Yardım için yalvarıyorum. Yardım için yalvarıyoruz.” sözlerini dile getirdi.

Azovstal'daki askerlerden biriyle evli olan 36 yaşındaki tarım uzmanı Natalia Zarytska, “Erdoğan'ın insani davranışlarıyla kocalarımıza ve çocuklarımıza yeniden sarılmamıza yardımcı olmasını umuyorum” diye konuştu.

The Daily Telegraph: Ruslara eziyet eden oyunun kuralını değiştiren Türk İHA’ları

İngiliz The Daily Telegraph, Türkiye’nin İnsansız Hava Araçlarının (İHA), Rusya’daki savaşın kaderini değiştirdiğine dair bir analiz haber yayımladı.

Gazete, Yılan Adası Savaşı’nın, Ukrayna'daki savaşın en stratejik ve sembolik savaşlarından biri olduğunu belirterek, Odesa'nın güneyinde Karadeniz'de stratejik bir noktada bulunan bu kayalık adada, İHA’ların son derece etkili olduğunu okurlarına duyurdu.

The Daily Telegraph, TB-2 olarak bilinen Bayraktarların, bir savaş gemisinin, TB-2 tarafından batırıldığına ilişkin bir video da yayımladı.