Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

TİNSEL ORGAZM VE BEDENSEL ORGAZM

Orgazm, yaşamın sunduğu en güçlü ve zevkli doğal deneyimlerden biridir. Orgazmın öznel deneyimi herkes için farklıdır, hem kültürümüzden hem de kişisel deneyimlerimizden etkileniriz. Orgazm, bedensel orgazm ve tinsel orgazm olmak üzere ikiye ayrılır. Cinsel ilişkinin sonlarına doğru yaşanan ve 10-20 saniye süren kasılmalarla kendini gösteren rahatlamaya “bedensel orgazm” adı verilir. Bedensel orgazm fiziksel bir rahatlamayken, “tinsel orgazm” bu bedensel rahatlamaya ruhun da eşlik ettiği çok özel bir bilinç durumudur. Bu nedenle tinsel orgazm psikolojik açıdan bir tür trans durumunda kendinden geçiştir. Yani tinsel orgazm kavramı, daha çok bilinç haline galip gelen cinsel hisleri ve heyecanları, özellikle de kendinden geçme durumunu ifade eder.

Erkekte bedensel orgazm sık, tinsel orgazm ise nadir yaşanır. Erkeklerin bedensel orgazm olabilmeleri için mastürbasyon yapmaları veya cinsel ilişkiye girmeleri gerekir. İki durumun sonunda ulaşılan haz bedensel orgazm olarak tanımlanır. Bunun dışında ergenlik döneminde erkeklerde sık olmakla beraber kadınlarda nadir de olsa uyku sırasında bedensel orgazm görülebilir. Bedensel orgazm sırasında meninin dışarıya fışkırtılmasına “boşalma” veya “ejakülasyon” adı verilir. Meni atılması sırasında idrar yolundaki kaslar 4-7 kere kasılarak haz verir. Boşalma ve ejakülasyon ile meninin çıkarken erkeğin aldığı hazza da bedensel orgazmdır. Yani bedensel orgazm, uzun süreli cinsel uyarılma sonucunda fizyolojik ve psikolojik olarak ulaşılan ve zevk veren durumdur. Erkekte bedensel orgazm penis merkezliyken, kadında bedensel orgazm cinsel organlarda başlayıp tüm bedene yayılır ve tekrar cinsel organlara döner.

Kadında bedensel orgazm, vulvar erojen ağın, orgazmik platformun, pelvik ve genital kasların istemsiz ve klonik kontraksiyonlarını içeren zihinsel, bedensel, ruhsal ve duyusal motor reflekstir. Kadınların vajinalarında, erkeklerin ise penislerinde net bir şekilde hissettikleri refleks klonik kas kasılmalarıdır. Nöromüsküler gerilimin patlayıcı tarzda boşalması ve cinsel yanıtın pik yapmasıdır. Bir spinal refleks tarafından başlatılan aşk kasları ve pelvik taban kaslarının klonik kontraksiyonlarıdır. Kadınların seks yapmayı istemelerindeki esas motivasyon kaynağıdır.

Seksin zevkleri fiziksel ve psikolojiktir. Seks, orgazm öncesinde, sırasında ve sonrasında keyifli duyumlar ve hoş duygular yaratabilir. Kişi, partnerine zevk verirken güç duygusunu yaşar. Zevk verme ve alma yeteneği, diğerine olan ilgiyi artırır, diğerinin bilgisine katkıda bulunur ve diğeri ile iç içe olma duygusunu yaratır. Bunlar birlik duygusu yaratmanın araçlarıdır. Bunun için de aşkın seks, yaşanması gereken bir gizemdir. Bu gizemin keşfedildiği ve ruhun dünyevi gerçeklikten kurtulduğu çok özel bir deneyim olan “tinsel orgazm”, esrime, şehvetli heyecan, kendinden geçme, aşkınlık ve coşkunluk hali olarak ifade edilir, manevi ve bedensel orgazmı da içine alan çok mistik ve çok özel bir kavramdır.

“Esrime” evren ile bir olma sanısı, kişinin duyulur dünyanın dışına çıkarak kendinden geçmesi, kendini evrenle birleşmiş sayması durumu, herhangi bir nedenle coşmak, kendinden geçercesine bir coşku duymak, coşup kendinden geçmek, manen sarhoş olmak, vecde gelmek demektir. Aşkın seks sırasında mistik bir deneyim yaşamak için özel bir şeye inanmanız veya uygulamanız gerekmez. Aşkın seksin din, cinsiyet veya başka bir şey hakkındaki bilinçli inançlarınızla hiçbir ilgisi yoktur.

Aşkın sekste “tinsel orgazm”, çeşitli bedensel ve psikolojik cinsel uyaranlar sonucunda, ruhun ve bedenin harekete geçmesi ve bedensel mekanizmaların etkisiyle, bireyde hem bedensel hem de ruhsal olarak deneyimlenen, geçici şuur bulanıklığı, zamandan kopma, başka bir âleme gidip gelme, kontrol kaybı duygusu, esrime ve 10-20 saniye süren aşk kaslarında istem dışı ritmik kasılmalar ile birlikte tüm bedende güçlü kasılmaların yaşandığı yoğun ve derin bir orgazm olma durumu olarak tanımlanır. Tinsel orgazm, zorlama ve yapmacıklık olmaksızın kendiliğinden oluşan, ruhta ve bedende şimşek gibi parlayıp sonra yavaşça sönen parıltılardır. Aşkın seksin doğurduğu heyecan halidir, kalpten perdenin kalkmasıdır.

Tinsel orgazm anı, kişinin bilinci ve hafızası yerinde olmakla birlikte, bedensel duyumlarına, kendisine, dünyevi ve fiziksel varlığına ilişkin hiçbir algılamasının olmadığı ve tümüyle partneriyle bütünleştiği çok özel ve sıra dışı bir bilinç durumudur. Psikoloji biliminde farklı bilinç durumlarından biri kabul edilen orgazm, ruh ile beden ilişkisinin belirli bir dereceye kadar gevşediği, dış dünya ile bağların kesildiği özel bir durum, mistik bir trans durumu olarak tanımlanır.

Aşkın seks yapan çiftler tinsel orgazm sırasında yaşadıklarını “benliğin yok olması, şaşkınlık, sevinç, aşk, aşkınlık, mutluluk” gibi sözcüklerle ifade etmeye çalışmışlarsa da yaşadıkları deneyimin sözlerle ifade edilemeyeceğini, ancak bizzat yaşanarak anlaşılabileceğini bildirmişlerdir. Diğer bir ifadeyle aşkın seks ve tinsel orgazm tarifi mümkün olmayan ancak yaşanabilecek bir deneyimdir. Mistik zevk ve şehvetle tutuşarak kendinden geçme deneyimi olan tinsel orgazm, karşılaşmaktır, yüz yüze gelmektir, buluşmaktır, derinlere dalmaktır, coşmaktır, manen sarhoş olmaktır, ilahi bir aşk durumudur, duyular âleminden ayrılmaktır, hayatın sırrına ermektir, kendinden dışarı çıkmaktır, aşkla emek vermektir.

Ruhun ve bedenin hissettiği şehvet, sevgi, mutluluk, neşe, ihtiras, tutku gibi duyguların tümü birer tinsel orgazm durumudur. Tinsel orgazm anında kişi, zihinsel bir yanılsamayla gördüğünü ve deneyimlediğini bir “rüya” olarak değil, yaşamış olduğu “gerçek” bir olay şeklinde algılar. Tinsel orgazm anında sözcüklerle tarif edilebilmesi mümkün olmayan bir mutluluk ve sevinç duygusu hissedilir; dış dünyayla her türlü bağ kesilir, kişi kendi benliğini aşar. Ruhsal ve bedensel olarak kişi, kendisini partneriyle ve evrenle birleşmiş, bütün olmuş hisseder. Bu deneyimi yaşayan kişi, çok özel durumlarda ruhunun bedeninden ayrılarak başka yerlere seyahat ettiğini de görebilir. Bütün bunları uyku-uyanıklık arasındaki bir durumdayken bir rüya gibi yaşıyor olmasına rağmen, gerçekten ve tüm benliğiyle yaşadığına inanır. Gerçekte ise yalnızca çok kısa bir süre geçici bir bilinç bulanıklığı yaşamıştır. Bu durumun yaşanabilmesi için kişinin zihnindeki düşüncelerden oluşan karmaşıklığı azaltması, derinlere dalması ve hislerine odaklanması gerekir. Tinsel orgazma ulaşmak hedef olmamalıdır, asıl hedef, zihnin boşaltıldığı ve sadece hislere odaklanılan bir ara durumda, yani cinsel yanıt döngüsünde “zevkli düzlük” olarak bilinen “plato evresi”nde seksin keyfini çıkarabilmek, bir ve bir arada olabilmek olmalıdır.