Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

EROTİK MASAJ

Cem Keçe

Erotik dokunuş, cinsel uyarılma ile sonuçlanan her türlü dokunuştur. Hem erkekler hem de kadınlar erotik dokunuşa tepki verir, ancak her insanı neyin tahrik ettiği değişir. Çiftlerin partnerlerini neyin tahrik ettiğini öğrenmek için farklı dokunuş türlerini keşfetmeleri gerekir. Partnerlerini cinsel olarak uyaracak veya uyarılmasını artıracak şekilde erotik olarak nasıl dokunacağını öğrenmek, iyi bir cinselliğin anahtarıdır.

Çiftler ister giyinik ister çıplak olarak yatak odasının içinde veya dışında birbirlerine rahatça dokunabilmelidir. Her dokunmanın cinsel ilişkiye yönelik olması gerekmez. Zevk ve uyarılma, yalnızca cinsel ilişkiye girildiği için değil, başlı başına değerlidir. Dokunmak, bağlantı kurmanın, sevgi göstermenin, duygusallığı ifade etmenin, oyun oynamanın veya erotizmi paylaşmanın bir yoludur. Siz ilişki istemediğiniz sürece temastan kaçınan kişiler kendinizi ve ilişkinizi aldatır. Dokunmak, yakın ilişkinizin ayrılmaz bir parçasıdır. Çeşitli durumlarda temas eden çiftler, bağlantı ve zevki paylaştığı için daha sık cinsel ilişkiye girerler. Her iki partnerin de yakınlığı, hazzı, erotizmi ve cinsel ilişkiyi özgürce başlatma yeteneği çok önemlidir. Yatak odasının hem içinde hem de dışında dokunmak sağlıklı bir arzu kaynağıdır, bununla birlikte her dokunmanın cinsel ilişkiye yol açması gerekmediği unutulmamalıdır.

Çiftler genellikle öpüşmeden veya sarılmadan doğrudan sekse geçer, ancak uzun süreli önsevişme daha yoğun bir cinsel deneyime yol açar. Erotik masaj, seks başlamadan önce partnerlerin birbirlerini uyarmalarının mükemmel bir yoludur. Erotik masaj ile geleneksel masaj arasındaki fark, partnerlerin temel amacının birbirlerini cinsel olarak kışkırtmak ve uyandırmak olmasıdır. Ayrıca erotik masaj, dokunma hissini tatmin etmenin mükemmel bir yoludur. Partnerin rahatlamasına ve iyi hissetmesine yardımcı olurken, aynı zamanda sevildiğini ve önemsendiğini hissetmesini sağlar.

Erotik masajın anahtarlarından biri, vücudun tüm hassas ve duyusal noktalarının doğru kullanılmasıdır. Cinsel organlar bariz bir erotik bölgedir, ancak vücudun diğer bölgelerinde de çok duyarlı olabilen yoğun sinir uçları bulunur. El ve ayak parmakları, dudaklar ve meme uçları listenin başındadır, ancak herkes farklıdır ve vücudunun farklı bölgeleri cinsel uyarı kaynağı olabilir. Öte yandan, vücudunda dokunulmasından hoşlanmadığı yerler de olabilir. Bu nedenle erotik masaj sırasında da iletişim çok önemlidir. Partnerler hoşlandıkları ya da rahatsız oldukları bölgeleri birbirlerine sözle ya da masaj sırasında vücut diliyle anlatabilirler.

Erotik masaj yaparken, eller dokunmak ve okşamak için kullanılan başlıca yol olmakla birlikte, ağız ve dil de erotik masaj için sihirli bir araçtır. Ağız ve dil yüksek erotik etki elde etmek için partnerin tüm vücudunda kullanılabilir. Genital bölgeye odaklanmanın yanı sıra, boyun, meme uçları, koltuk altı, karın ve ayak parmakları gibi vücudun diğer bölgelerine de dil ve dudakla yapılacak masaj son derece erotiktir.

Erotik masaj, duyu odağı egzersizleri olarak bilinir ve sistematik duyarsızlaştırmanın bir biçimi olarak danışanlara giderek artan yoğun duygusal ve fiziksel duyumlara ve yakınlığa aşamalı olarak maruz kalmalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu egzersizler, partnerler arasında cinsel ilişkiye odaklanmayan ve talepkâr olmayan yakın teması içerir. Bu egzersizler ayrıca iletişim, yakınlık, sevgi, destek ve anlayış temeli oluşturarak olumlu bir ilişkisel bağlam yaratır. Danışanlar giderek artan yoğun egzersizlerle ortaya çıkabilecek rahatsızlıklarını gidermek için stratejiler öğrenirler ve partnerlerini memnun etmek istemeden, kendi hazları için partnerlerini keşfetmeye başlarlar.

Egzersizler, cinsel organ olmadan, sonra cinsel organları ekleyerek yönlendirilen uyarılarla farklı dokunma seviyelerinde ilerler. Süreç boyunca odak, orgazmın sonucundan ziyade deneyimden zevk almaktır. Danışanlar, bedenlerindeki fiziksel duyumlar hakkında artan farkındalık, daha geniş bir cinsel davranış yelpazesi ve önsevişmeye daha fazla odaklanmayı öğrenirler. Erotik masaj egzersizlerinin altında yatan önemli bir varsayım, her insanın kendi cinsel işleyişinde uzman olduğudur. Bu nedenle, her kişiye, yalnızca orgazmın sonucuna odaklanmak yerine, deneyimin sürecine ve zevkine daha fazla dikkat vurgulanarak egzersizler yoluyla kendisinin ve partnerlerinin cinselliği hakkında bilgi edinmesi için rehberlik edilir.

Cinsel Sağlık Enstitüleri Derneği (CİSED) olarak erotik masaj adını verdiğimiz duyu odağı (sensate focus) tekniği, Masters ve Johnson (1970) tarafından geliştirilmiş, Kaplan (1974) tarafından düzenlenmiştir. Erotik masaj rahatlamayı, iletişimi, fiziksel duygulanımı ve partnerler arasındaki fiziksel ve duygusal bağlantıyı teşvik etmeye yönelik bir tür duyarsızlaştırma egzersizidir.

Cinsel sorunları olan çiftler zamanla cinsel etkileşimden ve fiziksel temastan kaçınır hale gelirler ve genellikle yılgınlık, kızgınlık ve hayal kırıklığı nedeni ile duygusal ve cinsel bağlantılarını koparırlar. Erotik masaj egzersizleri, cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde yapılandırılmış aşamalı bir yaklaşım sunak cinsel sorunların çözümüne yardımcı olmasının yanı sıra, çiftin ilişkisini duygusal, ilişkisel ve cinsel yönden iyileştirmelerine katkı sağlar. Egzersizler partnerlerin cinsel performans yerine, şu an ve şimdideki duygusal ve duyusal etkileşime odaklanır. Partnerleri isteklerine, ihtiyaçlarına ve duygusal deneyimlerine konsantre olarak geçmiş öfkeleri veya gelecek endişeleri yerine anı yaşamaya ve hissetmeye yönlendirir. Egzersizler sırasında çift, duygusal ve cinsel etkileşimlerle istekleri, arzuları, hoşlandıkları ve hoşlanmadıkları şeyler hakkında iletişim kurarlar. Erotik masaj egzersizlerinin kullanılmasında çift yapıcı ortak deneyimler yaratır ve gelecekteki duygusal ve cinsel etkileşimler için olumlu beklentilerin tadını çıkarır.

Erotik masaj egzersizleri, basit adımlardan oluşsa da basit, kolay demek değildir. Uzun süredir birbirlerine uzak mesafede duran çiftler için yakınlaşmak en azından başlangıçta pek de kolay olmaz. Erotik masaj, partnerlerin cinsel kaygı ve olumsuz düşüncelerinin üstesinden gelmesine yardım eden özel bir sistematik duyarsızlaştırma uygulamasıdır ve çift kaygı duymalarına neden olan durumlara aşamalı bir şekilde maruz kalır. Egzersizleri yapmaya başladıktan sonra artık daha fazla kaygılanmadan duygusal veya cinsel dokunuşlar konusunda kendilerini daha rahat hissederler.

EROTİK MASAJ EGZERSİZLERİNİN AMACI

Doğru bir şekilde uygulanan erotik masaj egzersizleri birden fazla amacı ve hedefi yerine getirir. Bu amaçlar neyi niçin yaptıkları konusunda çifti bilinçli hale getirmek için onlara doğru bir şekilde anlatılmalıdır. Çift görevlendirmelerin zenginliğinin yanı sıra, görünürde oldukça basit olan her egzersizin arkasındaki ilkeleri anlamalıdır. Sonuç olarak, partnerler belirli bir görevlendirmeyi yerine getirdiklerine önemli deneyimleri ve hedefleri başaracaklarını bilmelidirler.

1. Çifti hazza odaklamak. Cinsel terapideki çiftler belirli bir cinsel sorunu çözmeye odaklandıkları için ne zaman cinsel ilişkiye girmek isteseler performans kaygısı yaşarlar. Haz veren duyguları yaşamak yerine, geçmişteki olumsuz deneyimlerini düşünürler veya başarısızlığa uğrayacaklarını beklerler. Bu nedenle de duyumsal dokunuşlarıyla yaşayabilecekleri fiziksel yakınlığın verdiği hazzı yaşayamazlar. Erotik masaj egzersizleriyle bu olumsuz süreci sonlandırmak için çift birbirlerine dokunmanın haz veren deneyimlerine odaklanmaları için yönlendirilir. Duyusal haz ve cinsel işlevi dengelemek, çiftin farklı temas türlerini takdir etmesini sağlar. Amaç tüm temasların cinsel ilişkiye ve orgazma yol açması gerektiği fikrini kırmaktır. Rahatlatıcı, duygusal, şehvetli, eğlenceli ve erotik dokunuşlar, cinsel ilişki için köprü sağlama potansiyeline sahip olmanın yanı sıra kendi başlarına değerlidir. Çoğumuz için orgazm, neredeyse tüm cinsel davranışlarımızın hedefi haline gelir. Orgazma yol açmayan cinsel aktiviteden elde edilebilecek hazzı ve orgazmla sonuçlanmayan cinsel aktivite yoluyla iletişimimizin ve ilişkilerimizin kalitesinin artırılabileceğini unuturuz.

2. Her partneri kendi haz ihtiyacına odaklamak. Çiftler dokunmaktan ve dokunulmaktan duyumsal ve cinsel haz almalarını engelleyen ilişkileri ve cinsellik hakkındaki olumsuz düşüncelerle çok kafası karışmış hale gelirler. Bu düşünceler kimi zaman kendi cinsel deneyimleri ve partnerlerini hayal kırıklığına uğratacakları ile ilgilidir. Cinsel aktivitelerinin hedefi partnere haz vermek haline gelmiştir. Ancak cinsellik haz alıp verme sürecidir ve her partnerin kendi ihtiyaçlarını, isteklerini ve arzularını özgürce ifade etmeyi, tepkilerine ve deneyimlerine odaklanmayı öğrenmesi gerekir. Erotik masaj egzersizleri ile karşılıklı olarak dokunmanın, hissetmenin ve cinsel deneyimlerinin hazzını almaya başlarlar.

3. Çiftin birbirleriyle cinsel ihtiyaçları, istekleri ve beklentilerini paylaşmasını sağlamak. İletişim cinsel ve ilişkisel memnuniyetin her ikisi için de önemli bir araçtır ama çoğu çift bu konuda yetersizdir. Özellikle de cinsellik konusunda partnerler birbirlerine gerçekten ne istediklerini söylemekten ve sormaktan çekinirler ve böylece birbirleri ile fiziksel yakınlık oluşturmak için yeterli duyguları geliştiremezler. Geçmiş fiziksel etkileşimler, duygularını düzgün bir biçimde ifade etmeleri konusunda mahcubiyet, beceriksizlik veya yetersizlik duyguları hissetmelerine katkıda bulunur. Çiftlerin cinsel yaşamlarındaki memnuniyeti geliştirmek için birbirleri ile nasıl iletişim kuracaklarını öğrenmeye ihtiyaçları vardır. Duyumsal ve cinsel ihtiyaçları, istekleri dile getirmeyi amaçlayan erotik masaj egzersizleri, haz veren duyguları sürdürmek amacı ile nelerden hoşlandıklarını ve nelere ihtiyaç duyduklarını açık bir şekilde ifade etmelerini sağlar. Böylece kendi ihtiyaçlarının farkına varmaya başlarlar ve aradıkları hazzı almak için ne yapmaları gerektiğini öğrenirler.

4. Çiftin duyumsal ve cinsel ihtiyaçlarının farkına varmasını sağlamak. Çift duyumsal ve cinsel tercihleri hakkında birbirleriyle konuşmaya başladıktan sonra kaygı, öfke ve hayal kırıklığı gibi olumsuz duygulardan da kurtulmuş olurlar. Böylece sorunlarına odaklanmaktansa birlikte olmanın olumlu duygusal ve cinsel yönleri hakkında daha farkında ve minnettar hale gelirler. Bu etkileşimli süreç karşılıklı cinsel ve duyumsal hassaslığı artırır. Mükemmel performans ihtiyacından vazgeçmek, performans baskısını, başarısızlık korkularını ve reddedilmeyi azaltarak çift için cinsel işlev bozukluğuna karşı adeta bir aşı görevi görür.

5. Çiftin samimi dokunuş, duyumsal ve cinsel davranış repertuvarını genişletmek. Özellikle uzun süreli ilişkilerde cinsel yaşam bir rutin haline dönüşür ve çiftler kısıtlı bir cinsel repertuvara alışırlar. Erotik masaj egzersizleri, çiftlerin duyumsal ve cinsel davranışlarında yenilikçi ve yaratıcı olmasını ve yeni yollar denemelerini sağlar. Böylece cinsel hazza ulaşmanın farklı ve çeşitli yollarını birlikte keşfederler.

6. Çiftin önsevişmenin hazzını ve önemini keşfetmesini sağlamak. Erkeklerin ve kadınların önsevişmeye yaklaşımları veya hedef odaklı olmayan seks konusundaki düşünceleri farklı şekillerdedir. Genel olarak erkekler önsevişmenin, cinsel birleşme veya diğer cinsel aktiviteler gibi kendi başına bir keyif olduğunu düşünmezler. Kadınlar daha fazla dokunma, hissetme, ilgi ve duygusallık isterler. Ne yazık ki erkeklerin seks elde etmek için ilgi göstermesi ve kadınların ilgi görebilmek için seks vermesi oldukça yaygındır. Bu alışveriş büyük ihtimalle yıkıcı sonuçlara sahiptir. Erotik masaj egzersizlerinde, çiftlere cinsel birleşme veya egzersizlerin bir parçası olmayan herhangi bir cinsel aktivite ile meşgul olmak yasaklanır. Bu yolla hedefe yönelik olmayan dokunuşların ve daha sonra hedefe yönelik olmayan cinsel ifadelerin değerini keşfetmeye başlarlar. Çift önsevişmenin mutlaka cinsel birleşmeyle sonuçlanması gerekmediğini düşünerek haz almayı öğrenir.

7. Performans kaygısını azaltmak, cinsel isteği arttırmak. Erotik masaj egzersizlerinde, performans ve tepki kaygıları, duyumsal ve cinsel dokunuşlar aracılığıyla yavaş yavaş ortadan kaldırılır. Çift dokunma deneyimine olumlu bir sonuç beklentisi ile girer çünkü her egzersiz performans ve tepki kaygısı olmadan haz almalarına odaklıdır. Bu da cinsel isteği ve fiziksel olarak beraber olma arzusunu arttırır.

8. Bağlılık, yakınlık, dayanışmayı arttırmak. Erotik masaj egzersizleri, çiftin ilişkilerini öncelikli olarak görmelerine yardımcı olur. Çiftler terapiye yalnızca partnerlerinin bir sorunu var diye düşünerek girmiş olsalar da sorunun ilişkilerini nasıl etkilediğini ve ilişkilerinin soruna nasıl katkıda bulunduğunu öğrenirler. Terapötik süreç, çiftin beklediğinden çok daha fazla şeyi keşfetmesine olanak verir. Birlikte hareket etmeleri ve her bir partnerin kendi ile ilgili sorumluluğu alması, ilişkileri konusunda onlara çok güçlü mesajlar verir. Çift bu olumlu mesajları fark etmeye başladığında ilişkilerini güçlendirmek için gereken adımları kolayca atabilecek hale gelir.