Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Erkeklerin ve kadınların kimyasal sistemleri

Erkek bedeninde cinsel uyarılmadan sorumlu olan hormonlar hızla harekete geçer ve doyuma ulaştıktan kısa bir süre sonra gücünü yitirir. Kadınlar içinse uyarılma daha uzun süre alır ve doyum noktasından sonra uzun zaman devam eder. Bir kadın fiziksel olarak seks arzusu duymaya başlamadan çok önce yavaş yavaş uyarılma durumuna geçer. Cinsel uyarılma ihtiyacı duymadan önce kendini sıcak, duygusal ve çekici hisseder. Erkeğe daha yakınlaşır ve birlikte olmaktan hoşlanır. Kadınların farklı gereksinimlerini erkeklerin anlaması zordur, çünkü aynı deneyimden geçmezler. Bir erkek tahrik olduğu zaman derhal cinsel arzu duymaya başladığı için beklemek onun açısından çok zordur.

Bir ilişkinin başlangıcında erkekler, kadınların seks yapmadan önce bir süre beklemek istemelerine daha fazla anlayış gösterirler. Ama bir kez aralarında cinsel ilişki kurulduktan sonra, kadınların hâlâ duygusal desteğe gereksinimleri olduğunu düşünmezler. Kendi duygusal gereksinimleri daha az olduğu için, kadınların bu ihtiyaçlarını karşılamanın ne denli önemli olduğunu anlamaları pek kolay değildir.

Erkek ve kadın cinselliği farklı yaşar. Erkeklerde ve kadınlarda cinsel istek, farklı uyaranlar tarafından tetiklenir ve farklı motivasyonlarla sürdürülür. Erkek erotizm almak için kadına romantizmi sunarken, kadın da romantizm almak için erotizmi erkeğe sunar. Erotizm ve romantizm sağlıklı cinselliğin ayrılmaz bileşenleridir. Önemli olan çiftin romantizm ve erotizmi gizem ve yaratıcılık içerecek şekilde cinsel tarzlarına entegre etmeleridir.

Romantizm ve erotizm, bireylerin aşkı ve cinsel coşkuyu ifade etme biçimleridir. Her ikisinde de aşk, şehvet, cinsel tutkular, düşler, arzular ve sahiplenme gibi yoğun duygular vardır. Aralarındaki fark, romantizmin temelinde “aşk ve yakınlık”, erotizmin temelinde “tutku ve şehvet” olmasıdır.

Erkekler hızlanırken kadınlar yavaşlar

Erkekler içgüdüsel olarak kadınların nelerden zevk aldıklarını bilmedikleri gibi, bunu öğrenseler bile çabucak unutmaya yatkındırlar. Cinsellik konusunu işleyen tüm kitaplar ve şarkılar aynı şeyi söyler oysa. Kadınlar elini yavaş tutan erkekleri tercih ederler; ne çare ki, tahrik oldukları zaman erkekler farkına varmadan hızlanırlar. Kendileri acele ettikleri için kadının da hızlı davranılmasından zevk alacağını varsayarlar ve yavaşladıkları takdirde onları çok daha fazla mutlu edecekleri hakkında hiçbir bilgileri yoktur. Erkek heyecanlanınca, kadının ne istediğini düşünmeden kendisine zevk veren biçimde hareket eder. Oysa cinsel yaşamlarını harika bir düzeye çıkarabilmek için, kadının farklı isteklerini algılaması gerekir. Kadın da bu konuda eşine yardımcı olmalıdır.

Erkeğin fizyolojisi onu bedensel orgazmın ve meni çıkışının hazzını yaşama hedefine, penise odaklı, doğrusal, dolaysız seks yapmaya ve erotik hazza yönlendirir. Kadın ise erkek tarafından arzulanmayı, aşkı romantizmi ve ardından gelen erotizmi tüm bedenine dağılmış olarak yaşar, romantik ve erotik hazza ulaşır. Erkekler için öğrenilen cinsel davranışlar, erkeğin her zaman seksi kontrol etmesi ve yönetmesi, gerçekleştirmeye hazır olması, ereksiyonunu kaybetmemesi, seks sırasında duygusal ihtiyaçlardan arınmış olması ve cinsel ilişkiye istekli olması gerektiği şeklindeki cinsel mitlere dayalıdır. Bu senaryonun kontrol ve performans yönelimi, seksi büyük baskı altında gerçekleştirilen fiziksel bir eylem olarak sınırlar. Kadınlar genellikle kendilerini duygusal olarak ifade etme ve duygusal bağlamda cinselliği arzulama eğilimindedir. Çoğu kadın kendi cinselliğini rahatça ortaya koyarak yaşamakta zorluk çeker. Dolayısıyla hem erkek hem kadın için belirlenen cinsel davranış kalıpları rahat, özgür ve baskısız bir cinsel etkileşim kurmaları için elverişli değildir. Seks sırasında erkek kendini performans baskısından kurtaramadığı ve duygularını dışlamaya çalıştığı için rahatlayamaz, kadınlar da cinsel olarak kendilerini ifade edip ortaya koyamadıkları için rahat olamazlar.

Herhangi bir cinsel uyaran erkeğin erotik haz alması için yeterli olabilir ama kadın duygusal ve fiziksel yapısı gereği sekse yavaş yavaş hazırlanır, yataktan ve seksten önce romantik haz almayı ister. Erkek hemen ısınır ve sekse hazır olur, kadın ise yavaş ısınır, yavaş soğur ve sekse de yavaş hazır olur ama uzun süre hazır kalır. Bu nedenle cinsel uyumun yakalanması erkeğin kadına seksten önce romantik ve erotik haz vermesi ve önsevişmede alternatif seks teknikleriyle hem romantik hem de erotik haz vermesi ile mümkündür. Erkek partnerine seksten önce romantik ve erotik haz verince, yani onu tatmin edince cinsel birleşmeye hazırlamış olur. Diğer bir deyişle, erkeğin kadının ruhunu, bedenini ve vajinasını sekse hazırlaması gerekir.

Kadın da erkeğin kendisine romantik ve erotik haz vermesinin bir karşılığı olarak, aşkla ve gönülden bir armağan olarak erotizmle birlikte ruhunu ve bedenini ona sunar. Erkek almaya hak kazandığı bu armağanı, aşkla, tutkuyla ve şehvetle kabul eder. Aşk ile partnerine odaklanan erkek, bencilce kendi erotik hazzına odaklandığında, kadın erkeğin aşk nesnesi olur. Erkeğin aşkının nesnesi olan kadın, aşkı ruhunda ve bedeninde deneyimlemeye başlar, erkek için vazgeçilmez olduğunu ve erkeğin kendisi için yanıp tutuştuğunu hisseder. Böylece romantik ve erotik hazzının üstüne erkeğin bencilce ve aşkla kendine odaklanmasını ve aşkla dokunuşlarını hisseden, bu hislere kendini teslim eden, zamandan kopan ve bedensel orgazm olmak için sorumluluk alan bir kadın, tinsel orgazm da yaşayabilir.

Aşkın seks deneyimi için, seks öncesi ve önsevişmede kadına romantik ve erotik haz veren erkek, kadını penisiyle cinsel olarak tatmin etmeye çalışmak yerine, bencilce, aşkla ve eski beynindeki içgüdüleriyle sadece kendi erotik hazzına odaklanarak zamandan kopmalıdır. Erkek seksi partnerini tatmin etmesi gereken bir görev gibi yapmadığında, romantik ve erotik haz içindeki kadına aşkı, tutkuyu, şehveti hissettirerek onun da zamandan kopmasını sağlar. Kadın erkek için vazgeçilmez olduğunu, onda arzu uyandırdığını fark edince tinsel orgazm yaşar. Yani erkeğin kendi tatminine odaklanarak aldığı erotik haz, kadının tinsel orgazmını ateşleyen güç olur.

Erkekler neden boşalmak ister?

Kadınlar, erkeklerin yalnızca seks peşinde koştuklarını düşünür ama işin aslı erkekler de sevgi peşindedir. Tıpkı kadınlar gibi onlar da aşk ve sevgi isterler ama eşlerinin sevgisini yüreklerine doldurmadan önce, cinsel açıdan uyanmaları bir ön koşuldur. Nasıl bir kadın cinsel ilişkiye girmek için önce sevgiye gereksinim duyuyorsa, bir erkek de sevgiye açılabilmek için önce cinselliğe gerek duyar. Genel olarak kadınların cinsel arzu duymadan önce duygusal doyuma ulaşmaları gerekirken, erkeklerin cinsel ilişki süresince duygusal açıdan tatmin olduklarını söyleyebiliriz. Seks konusunda erkeklerin böylesine aceleci davranmalarının nedeni, cinsel ilişki aracılığıyla duygularını yeniden yüzeye çıkarma arzusudur.

Erkekler gün boyu iş yaşamına öylesine kendilerini kaptırırlar ki sevgi dolu yönleriyle neredeyse tüm ilişkilerini keserler ama seks duygularını yeniden harekete geçirir. Ancak bu şekilde yürekleri açılır ve hem sevmeyi hem de sevilmeyi hissetmeye başlarlar. Kadın bu farklılığı kavrayınca seks konusuna bakış açısı değişmeye başlar ve erkeğin cinsel isteklerinin sevgiden yoksun olduğunu düşünmek yerine, onun ancak bu yolla sevgiye ulaştığını anlar. Erkeğin neden seksi gerek duyduğunu öğrenince de cinsel davranışlarını anlayacağı için bu konudaki duyguları ve görüşleri değişir.

Kadının çıplak teninin yumuşaklığına dokunan erkek, bu deneyimle kendi içindeki zevk ve sevgi yaşantısının bağlantısını kurar. Kadının yumuşak dişiliği, ona erkeksi sertliğini ama aynı zamanda duygusal yumuşaklığını birlikte hissettirir. Ten zevkleri varlığının bir parçasıdır ama bunları kadının bedenine dokunarak ve onun zevk aldığını belirten karşılık verişlerini hissederek duyumsar. Erkek günlük yaşamında duygularından ne kadar fazla uzaklaşırsa, cinsel uyarılma ve doyumu o kadar fazla özleyecektir. Cinsel ilişkinin her safhasından aldığı zevk, geçici bile olsa, duygularıyla bütünleşmesini sağlayacaktır.

Erkek için cinsel açlık yalnızca zevk deneyimi için değil, aynı zamanda sevgiyi yaşaması için de gereklidir ve aslında bütünlüğüne kavuşmak isteyen ruhunun çağrısıdır. Dokunmak ve dokunulmak isteği cinsel açıdan yerine getirildiği zaman hissedebilme yeteneği de kendiliğinden yükselecektir. Cinsel ilişkinin başlangıcında erkeğin özlemi kadınla tek vücut haline gelmektir ve en duyarlı organıyla bunu başardığı zaman cinsel gerginliğinden kurtulduğu için zevkin doruğuna erişir. Penisi erkeğin en duyarlı uzvu olduğu için ona dokunulduğunda tüm bedenine dokunulmuş gibi zevkli bir heyecanlanma yaşar. Mantığının kolayca göz ardı ettiği sevgi ve bağlılık duyguları cinsel doyumun şiddetiyle uyanır. Partneriyle birleştiğinde erkek amacına ulaşmanın yoğun doyumunu hisseder. Gerginliği azalırken kendiliğinden yükselen duygu dalgaları benliğini kaplar. Bu bir anlık gerginliğin azalmasından sonra yeniden yükselmesi için geri çekilir. Böylece ileri geri hareketlerle gerilim ve duyguların doruğa ulaşması ve boşalması sağlanır.

Amacına ulaşan her erkek duygularını algılama özgürlüğünü elde etmiş demektir. Bedeninin erkek yanı görevini başarıyla tamamlayınca, dişi yanı ağır basar ve duyguları ortaya çıkar. Hem kendini hem de eşini tatmin ettiği zaman algıladığı sevgi, zevk ve huzur daha coşkulu olur. Başka bir deyişle, birlikte doyuma ulaştıkları takdirde, erkek görevini yaptığını, partnerinin sevgi ve takdiriyle ödüllendirildiğini hisseder. İlk önce partnerinin doyuma ulaşmasını sağlarsa, ona duyduğu sevgiyi en derin biçimde tam doyuma ulaştığı anda hisseder. Özellikle partnerinin tatmin olduğunu ve kendisini takdir ettiğini bilirse daha fazla haz alır. Onun sevgisini her zamankinden daha fazla duyumsar, kalbini ona açar ve bağlılığını bir kez daha kanıtlar. Erkek doyuma ulaştığı anda sevgisinin derinliğini ve bağlılığını en yoğun şekilde hisseder. Sürekli ve düzenli bir cinsel yaşamı olmayan bir erkeğin partnerine yakınlığı azalır, bağlılığı hissedemez. Kadınlar duygularını ifade ederek erkekler ise cinsel beraberlik aracığıyla sevgilerini canlı tutarlar.

Kadının gevşemeye ihtiyacı vardır 

Bir kadın gün boyu başkaları için çalıştığı ve onların sorumluluğunu yüklendiği sürece, kendi benliğinin ve arzularının farkına varamaz. Tıpkı duygularını unutan bir erkek gibi, kadın da cinsel arzu ve özlemlerini unutabilir. Günlük yaşamın ihtiyaçları, derindeki arzularının önüne geçer ve kendini ne kadar fazla stres altında hissederse, gevşemesi ve cinsellikten zevk alması o kadar zor olur. Erkek kadına sevecen ve yakın davrandığında, kadının cinsel isteği canlanır. Kadın ihtiyaç duyduğu ilgi, sevgi ve duygusal desteği alınca, cinsel özlemlerini hissetmeye başlar. Cinsel ilişki sırasında kadının arzusu artmaya devam eder. Kadın için cinsel doyumun sırrı, kadının cinsel arzularını erkeğin yavaş yavaş harekete geçirmesidir. Erkeklerin aksine, kadınlar cinsel duyarlılığı yüksek olan noktalarının okşanmasına aceleyle başlamak yerine, yavaş yavaş dokunulmasını tercih ederler. Örneğin, erkek doğrudan kadının göğüs uçlarına dokunmadan önce, yavaş yavaş göğüslerini okşar, göğüs ucuna dokunacağı anda elini çekip yeniden başladığında kadın arzulandığını hisseder ve heyecanlanır. Erkek biraz yakınlaşıp tekrar uzaklaştıkça kadının daha fazla uyarılmasını sağlar.

Erkekler genellikle kadınların gevşeme ve sevgiyle açılma ihtiyacının farkında olmazlar. Onlarda doğrudan penisine dokunulması cinsel isteği arttırdığı ve doyuma ulaşınca gevşeyebildikleri için kadınların seksten önce gevşeme isteklerini kavrayamazlar. Erkeklerin aksine kadınların cinsel ilişkiden önce gerginliklerinden kurtulmaları gerekir. Önsevişme kadının gevşeyip rahatlayarak gerginlikten kurtulmasını, sevgiyle açılmasını ve cinsel ilişkiye hazır olmasını sağlar. Kadının bedeninde cinsel açıdan duyarlı olmayan noktalarının yavaş hareketlerle okşanması bir süre sonra erojen bölgelerine dokunulması arzusunu uyandırır. Yumuşak dokunuşlar ve öpücüklerle tüm bedenini okşamak, kadının daha duyarlı noktalarının harekete geçmesini ve cinsel arzularının ortaya çıkmasını sağlar.

Kadın öncelikle erkeğin en duyarlı noktaları olan penis ve teslislerini uyarır, böylece vücudunun geri kalanının da uyanışa geçmesini sağlar. Ancak bundan sonra kendini tahrik edebilmek için erkeğin bedenine istediği gibi dokunabilir. Erkek ise önce kadının en az duyarlı olan noktalarına dokunarak kadının cinsel arzusunu yavaş yavaş yükseltebilir.

Kadınlar romantik seksten hoşlanır 

“Teslim olmak” ifadesi genellikle vazgeçmek, zayıflık, yenilgiyi kabul etmek olarak yorumlanır. Ancak “sekse teslim olmak” bu anlamlardan tamamen farklıdır; kişinin yaşamın tüm sıkıntıları ve gerilimlerinin oluşturduğu girdaptan çıkıp kendi içindeki okyanusuna duygusal veya fiziksel hiçbir sınır olmadan sevgiyle açılması anlamına gelir. Teslimiyet sahip olduğu tüm dirençleri kırıp bedenini ve ruhunu aşkın seksin derinliklerine bırakır.

Kadının kalbi ile cinsel organları arasında duygusal bir bağlantı vardır. Bir kadının kalbi bir erkeğe gerçekten açık olduğunda, cinsel organları da açılır ve kendini bir erkeğe cinsel olarak açtığında, duygusal olarak da açılır. Çoğu kadın için duygusal açıklık, cinsel açıklık ve ruhsal açıklık, hepsi aynı güven, rahatlama ve sevgi hissinin parçalarıdır. Aslında, birçok kadın için en derin cinsel deneyimleri, en derin ruhsal deneyimleridir. Erkeğin kalbi ile cinsel organları arasında duygusal bir bağ yoktur. Erkek aşkı kalbiyle seksi penisiyle yaşar. Ancak sekse teslim olmayı öğrendiğinde duyguları aracılığıyla açılmayı ve altında yatan sevgiyi hissetmeyi öğrenir.

Erkeğin eşine bağlılığının sürebilmesi için, onun da seksten en az kendisi kadar zevk aldığını hissetmesi gerekir. Ne var ki bir erkek oldukça sık, eşinin seksle ilgilenmediği gibi yanlış bir mesaj alarak, düş kırıklığına uğrar. Kadınlar da erkekler kadar seksten hoşlanır ama aralarındaki en önemli fark, kadının öncelikle sevgi ihtiyacının tatmin edilmesidir. Sevildiğini ve eşinin gözünde çok özel ve değerli bir kadın olduğunu hissetmesi çok önemlidir. Bir kadın için sevgi seksten daha önemlidir ve ancak sevgi ihtiyacı karşılandıktan sonra seksin önemi artacaktır. Kadınlar da erkekler kadar seksten hoşlanırlar ama hazır olmaları için çok daha fazla koşul vardır. Bir kadın sevildiğinden emin olmasa bile, eğer böyle bir olasılığı hissedebiliyorsa, yine çok derinlerdeki cinsel arzuları yüzeye çıkabilir. Ne var ki genel olarak bir erkeğin cinsel arzu duyması için yalnızca eline bir fırsat geçmesi yeterlidir. Bir ilişkinin başlangıcında erkekler için cinsel uyanış daha çabuk ve kendiliğinden olur.