Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Seks Sanatının Sırları

Cinsellik bireysel bir davranıştan daha fazlasıdır ve çift ilişkisinin temel direklerinden biridir. Sağlıklı cinselliğin dört bileşeni “şehvet, zevk, erotizm ve tatmin”dir. Şehvet, özellikle uzun süreli ilişkiler ve evliliklerde cinselliğin en önemli yönüdür. İnsan doğuştan cinsel bir varlıktır. Cinsellik, kadın veya erkek olarak kimliğinizin ayrılmaz bir parçasıdır. Cinselliğin doğal olduğu kadar öğrenilen ve seçilen boyutları da vardır. Her birey cinsel tatmininden kendisi sorumludur ve cinselliği özsaygısını, ilişkisini ve yaşamını geliştirecek şekilde ifade etmeyi öğrenebilir. Öğrenme sürecinde deneyim çok önemlidir. Cinsel açıdan nasıl biri olduğunu, diğer bir deyişle bedenini, davranış biçimlerini ve tercihlerini keşfedebilir. Bu keşif, sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam için gereklidir.

“Seks yapmak”, kendini ve ötekini bilerek, rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza ve hissetmeye odaklanarak, herhangi bir “performans hedefi koymadan”, kimseyi tatmin etme zorlantısı olmadan, zamandan koparak, yavaş, ritmik ve uyumlu bir şekilde salınarak, haz alıp, haz verebilme, ruhu ve bedeni bir “armağan gibi” paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde orgazm olabilme bilim ve sanatıdır. Bu çok özel sanat, çoğu zaman “cinsel işlev”, “cinsel ilişki”, “cinsel birleşme” veya “çiftleşme” olarak adlandırılır.

İnsanlar kendilerine özgü cinsel seçimleri ve tarzlarıyla benzersiz ve tektir. Herkes kendisi için iyi olanı ve kendine zevk veren şeyi en iyi biçimde ortaya çıkartmakla sorumludur. Bazı yönlerden diğer insanlara benzeyen, bazı yönlerden de farklı olan cinsel benliğin daha iyi öğrenilmesi gerekir. Cinselliğin keşfi her zaman kolay olmaz ve gerçekte hem cesaret hem de azim gerektirir. Cinsellikle ilgili tüm sorunların kaynağında yanlış bilgiler bulunur.

Sekse ilişkin doğru yaklaşımın elde edilmesi ve bilinen yanlışların düzeltilmesi, aslında sağlıklı cinselliğin altın anahtarı niteliğindedir. Peki, sağlıklı ve kaliteli bir cinselliğin sırları nelerdir? İnsanların doğru bir şekilde seks yapma konusunda seçenekleri çoktur. İnsanlara neden hoşlanacaklarını, kendilerini veya partnerlerini nasıl sekse hazırlayacaklarını kimse söyleyemez. Ancak kişiler, cinsel açıdan nasıl biri olduklarını, diğer bir deyişle kendi vücutlarını, davranış biçimlerini, tercihlerini ve kendilerini harekete geçiren olguları keşfedebilir. Bu tür keşifleri rahat bir şekilde uyguladıklarında başarılı olurlar.

Bu da daha sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşamı mümkün kılar. Seks yapmayı doğuştan bildiğimizi sanırız. Hatta zamanı geldiğinde çok iyi seks yapacağımızı zannederiz. Oysaki nasıl okuma, yazma okulda öğreniliyorsa, seks de tecrübe kazandıkça sonradan öğrenilir. Öğrenme sürecinde deneyim çok önemlidir. Nasıl acemi bir şoför ilk başlarda zorluk çekerse, insanlar da cinsel yaşamlarının başında benzer sıkıntılar çeker. Bu nedenle bu sürecin ilk zamanlarında kişi kendi cinselliğinden, herkes için geçerli olamayacak türde beceriler beklememelidir. Çünkü daha yolun başında olan kişi, beklentilerinin gerçek dışı olduğunu bilmeyebilir. Bunları karşılayamadığında, sadece cinsel yaşamını değil, kendini de olumsuz algılamaya başlar. Bu da cinsel davranışlarını daha fazla kısıtlamasına, yeni ve olumlu deneyimlerden uzak durmasına ve kolayca cinsel sorunlar yaşamasına neden olur. İyi seksin daha güzel görünmekle ya da performansla bir alakası yoktur. Cinselliğin, gevşemiş ve rahatlamış bir halde dokunmak, acelecilikten ve telaştan uzak durmak, hissetmek, yapmak ve ne söylemek gerektiğini düşünmemek, sadece dokunmanın ve sevişmenin verdiği hazza odaklanmak, tutkulu olmak veya gerçekte ne istediğini söylemek gibi önemli kurallar vardır. Cinselliğin doğal olduğu kadar öğrenilen ve seçilen boyutları da vardır.

Cinselliği öğrenme sürecinde insanların kalıtımla kuşaktan kuşağa geçen, cinselliğe ve üremeye yönelik kalıpları ve cinsel mitleri önemli bir yer tutar. Toplumsal yapı ve eğitim, bu kalıpların ve cinsel mitlerin, yaşama aktarılmasını kendine has kurallarıyla yönlendirir. Günlük yaşamda kişiler arası ilişkiler, iletişim araçları, reklamlar ve benzer yollardan, insanlar sürekli olarak cinsel uyaranlarla ve cinsel mitlerle karşı karşıya kalır. Ama her cinsel uyarı cinsel eyleme yol açmaz. İnsanoğlu, cinsel uyarıyı eyleme dökmek, baskılamak veya başka bir alana yönlendirmek arasında denge kurmak ve bir seçim yapmak durumundadır. Bu konuda toplumun koyduğu sınırlar ve koşullar kadar cinsel mitler de belirleyici rol oynar. Bu nedenle insanlarımıza öğretilen cinselliğe dair kural ve kavramların bir kısmı yıkıcıdır. Haz veren hoş bir seks yaşantısına hazırlık yapma açısından da yetersizdir.

Cinsellik insan yaşamının tamamlayıcı bir parçasıdır. Çünkü cinsel enerji, yaşam enerjisidir. Cinsel enerjiyle savaşmak yerine, onu doyasıya yaşayarak çift olmak gerekir. Kendini tanıyan ve bedenin gerçeğini kavrayan bir kişi, cinselliğin, çift olmanın ve evrenin gerçeğini de kavrar. Cinsellik, sevecen bir bakıştan nazik bir okşamaya, keyifli aşk oyunlarından tutkulu sekse kadar her şeyi içerir. Cinsellik benlik saygısını geliştirir ve yakın ilişkilerde memnuniyeti arttırır. Sağlıklı cinsellik, her bir partnerin kendi cinsel sesine kulak vermesi, samimiyet, haz ve erotizmi birleştiren bir çift olması anlamına gelir. Sağlıklı cinselliğin özü, haz vermek ve almaktır.

Sekste karmaşanın yerinde zevk, çaresizliğin yerinde umut olmalıdır. Bunun için düşünceler sekse ve partnere odaklanmalıdır. Çift cinsel ilişki arzusunu birbirine ifade etmek için cinsellik hakkında konuşmalı, birbirlerinin duygularına eşlik etmeli ve ilişkilerinde flört havasını devam ettirmelidir. Sağlıklı ve mutlu bir seksin yolu gevşemekten ve nefes alma tekniklerini öğrenmekten geçer. Kaslarına ve nefes akışına hâkim olan bir çift duyularını kontrol edebilir, değişik sevişme pozisyonları deneyebilir, boşalmamak için kendini tutabilir, saatler süren bir teslimiyet içinde sevişebilir. Nefes alma, gevşeme ve kas egzersizleriyle çift cinsel enerjiyi bedenlerinde dolaştırmayı öğrenir, performans kaygıları ortadan kalkar ve gerçek bir birleşme yaşanır. Bu süreçte çift nefes alıp verişini birbirine uydurmalı ve derin göz teması kurmalıdır. Böylece sadece bedenleri değil, ruhları ve cinsel enerjileri de birleşir bu sayede çift birbirinin bedenini istek ve hayranlıkla keşfetmiş olur. Ancak sevişmenin hedefi boşalmak veya orgazma ulaşmak olmamalıdır. Çift sadece orgazma odaklandığında sevişmenin getirdiği başka hazlardan mahrum kalır. Bu nedenle sevişmeye hedef konulmamalı, sadece bedensel olarak değil, zihinsel ve ruhsal olarak da bileşilmelidir. Bunu kolaylaştırmak için çift birbirine farklı bir gözle bakmayı denemeli ve birbirinin güzelliğini ve görkemini fark ederek kutsal olanın yansımasını fark etmelidir.

Seks yapılacak mekân kutsal bir odaya dönüştürülmeli ve çift arınmak için birlikte banyo yapmalıdır. Böylece çift dünyevi tüm kirlerini, endişelerini ve gerginliğini üzerinden atar. Daha sonra çift ruhlarını ve bedenlerini birbirlerine sunmak için kesin karar vermeli ve fiziksel birleşmeye geçmelidir. Ayrıca güzel yemekleri ve içecekleri paylaşmak, birbirine erotik masaj yapmak, özel ve seksi kostümler giymek ve seksi oyunlar oynamak duygulu seksin bir parçasıdır.

Çiftlerin cinsel tarzı, samimiyet ve erotizm arasındaki dengeyi nasıl kurduğunuza bağlıdır. “İdeal seks” için herkese uyan tek bir reçete yoktur. Her çift, benzersizdir ve samimiyet ile erotizmi harmanlamak için özel bir yol geliştirir. Karşılıklı rahat ve işlevsel bir cinsel stil yaratmak çok önemlidir. Bunun için anahtar kavram, yakınlık, tatmin ve erotizmin genel ilişki canlılığına ve memnuniyetine katkıda bulunmasıdır. Karşılıklı rahat, davetkar ve işlevsel bir cinsel stili bulmak, cinsel farkındalığı ve memnuniyeti artırmak için önemlidir. Böylece cinsellik çift ilişkisine enerji vermeye devam eder.