Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789

Dünya basınında Türkiye: Türkiye, İsrail ile doğalgaz boru hattı hayal ediyor

Dünya basını, Türkiye ile İsrail arasında, Rusya'ya olan enerji bağımlılığını azaltmak için 'zoraki' bir doğalgaz boru hattı oluşabileceğini yazdı.

Dünya basını, Rusya-Ukrayna Savaşı devam ederken, Türkiye’nin Rusya’ya olan doğalgaz bağımlılığını azaltmak için İsrail gazını Avrupa’ya taşıma projesini canlandırma isteğini manşete taşıdı.

Alman Deutsche Welle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul mitingini, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu üzerinden görürken, Amerikan Bloomberg, İstanbul mitingi öncesi, ABD’nin halkına ‘dikkatli olun’ çağrısı üzerine, ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake’in bakanlığa çağrılmasını yazdı.

Business Standard, Suudi Arabistan vatandaşlarının Türkiye dahil 16 ülkeye seyahat etmesini bu ülkelerdeki COVID-19 durumu nedeniyle yasakladığını duyurdu.

AFP: Türkiye, İsrail ile zoraki bir doğalgaz boru hattı hayal ediyor

AFP, Türkiye’nin, yıllarca süren düşmanlığın ardından İsrail ile enerji iş birliğine hazır olduğunu ve Ankara’nın Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmaya çalışırken İsrail gazını Avrupa'ya taşıma projesini yeniden canlandırdığını bildirdi.

AFP, bu planın, İsrail'in geçmişteki diplomatik gerilimlere karşı şüpheciliğiyle karşı karşıya olduğunu; lojistik karmaşıklığı ve maliyeti nedeniyle uzmanların gözünde boş bir hayal gibi göründüğünü yazdı.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2009 yılında dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile yaşadığı ‘One Minute’ tartışması da hatırlatıldı.

The Jerusalem Post: Türk Dışişleri Bakanı'nın İsrail ziyareti siyaset-enerji ivmesini birleştirmek için bir şans

İsrail gazetesi The Jerusalem Post, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, çarşamba günü gerçekleştireceği İsrail ziyaretinin gündemindeki kilit konulardan birinin, geçtiğimiz on yılda Doğu Akdeniz'de doğal gazın bulunmasından bu yana her iki taraf için de oldukça önemli bir konu olan enerji iş birliği ile ilgili olduğunu aktardı.

The Jerusalem Post, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, en son 9 Mart'ta İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin İsrail'den doğal gaz ithalatına olan ilgisini açıkça dile getirdiğini de yazdı.

Deutsche Welle: Binlerce muhalif, politikacının mahkumiyetini protesto etti

Deutsche Welle (DW), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ya, sosyal medyada Türkiye Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılması neticesinde binlerce kişinin İstanbul mitinginde toplandığını yazdı.

Deutsche Welle’in konuştuğu eleştirmenler, Kaftancıoğlu'nun mahkumiyetini, gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Erdoğan muhalefetine yönelik baskının bir parçası olarak nitelendirdi.

Nxtmine: Türkiye'nin Baş İstatistikçisi enflasyonun yüzde 70'e çıkmasının ardından “sağlık nedeniyle” işten ayrıldı

Nxttime, Türkiye’nin baş istatistikçilerinden Cem Baş’ın, cuma günü sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldığını haberleştirdi.

Bloomberg’in verilerine yer veren Nxttime, TÜİK ve ENAG verilerinin enflasyon hesaplamalarında farklı olduğunu da dile getirdi.

eKathemirini: Türkiye ile gerginlik endişesi

Yunan eKathemirini, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in ABD ziyaretinin, Ankara'nın Atina'nın ‘artan rolü konusundaki’ öfkesini alevlendirdiğini öne sürdü.

Gazete, Miçotakis’in, ABD Kongresi’nde, Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümü reddettiğini söylemesinin ardından Kongre’de aldığı alkışın da altını çizdi.

Tehran Times: İran Turizm Bakanı, Türkiye ile daha fazla iş birliği çağrısında bulundu

İran gazetesi, Tehran Times, İran Turizm Bakanı Ezatollah Zarghami’nin, cumartesi günü Türkiye ile iş birliğini derinleştirmek için daha fazla çaba gösterilmesi çağrısında bulunmasını yazdı.

İran Haber Ajansı (IRNA), Zarghami'nin bu konuşmayı, Türkiye Alevi Cemaati Başkanı Ali Yıldırım ile yaptığı görüşmede aktardı.

İranlı bakan, ortak noktalar belirlemek ve ilişkileri genişletmek için turizm tesislerine yatırım yapmanın gündemde olduğunu da kaydetti.

The Express Tribune: Pakistan, Türkiye'yi milyarlarca dolarlık CPEC projesine dahil etmeyi önerdi

The Express Tribune, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC)'in üçlü projeye dönüştürülmesinin bölgeye fayda sağlayacağını söylemesini okurlarına duyurdu.

Gazete, Başbakan Şahbaz Şerif’in, cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'yi, milyarlarca dolarlık Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'na dahil etmeyi önermesini haberleştirdi.

Business Standard: Suudi Arabistan, COVID’in ortasında Türkiye de dahil olmak üzere 16 ülkeye seyahati yasakladı

Business Standard, Suudi Arabistan vatandaşlarının Türkiye dahil 16 ülkeye seyahat etmesini bu ülkelerdeki COVID-19 durumu nedeniyle yasakladığını kaydetti.

Pasaportlar Genel Müdürlüğü’ne atıf yapılan haberde, listenin Hindistan, Lübnan, Suriye, Türkiye, İran, Afganistan, Hindistan, Yemen, Somali, Etiyopya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Libya, Endonezya, Vietnam, Ermenistan, Belarus ve Venezuela'dan oluştuğu ifade edildi.

Bloomberg: Türkiye, Dışişleri Bakanı Flake’i çağırdı

Amerikan haber ajansı Bloomberg, CHP’nin İstanbul mitingine karşı ABD’nin halkını İstanbul’da dikkatli olmaya çağırmasına karşılık, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake’i, bakanlığa çağırarak uyarmasını okurlarına duyurdu.

The Jerusalem Post: Türkiye, Antik Harran’da, incil geleneklerini sürdürüyor

İsrail gazetesi The Jerusalem Post, Şanlurfa, Harran’da, İncil geleneklerinin devam ettiğini bildirdi.

Haberde, buradaki geleneğin, Adem ile Havva'nın Cennet Bahçesi'nden atıldıklarında gittikleri yerin Harran olmasından oluştuğu aktarıldı.