Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789

Dünya basınında Türkiye: Erdoğan'ın rakibi mi olacak yoksa siyasetten men mi edilecek?

ANKARA- Dünya basını, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugün görülecek davasını gündemine taşırken, İmamoğlu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ezeli rakibi’ olarak bahsedildi.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvurusuna ilişkin haberler, dünya basınının gündeminde kalmaya devam ederken, Gezi Parkı’nın 9.yılında, Taksim Meydanı’nda yaşanan olaylar da öne çıktı.

Balkan Insight, balon balığının Ege kıyısına dayandığını söyleyerek, Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilime rağmen bu konuda iş birliği yapılması gerektiğini dile getirdi.

Amerikan haber ajansı Bloomberg, Türk iş adamı Galip Öztürk’ün, Gürcistan, Batum’da tutuklanmasını okurlarına duyurdu.

Reuters: Türk mahkemesi, Erdoğan'ın en büyük rakibi aleyhine dava açacak

Reuters haber ajansı, Bir Türk mahkemesinin, kamuoyu yoklamalarının yaklaşan ulusal seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü bir olası rakip olacağını öne sürdüğü muhalefetteki İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhindeki davadaki kararın bugün görüleceğini okurlarına duyurdu.

Reuters, kararın, İmamoğlu'nun 2019'da kazandığı belediye başkanlığı zaferinin kilit mimarı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezanın kesinleşmesinden haftalar sonra geldiğini yazdı.

Reuters’ın görüşlerine yer verdiği siyasi analistler ve CHP milletvekilleri davayı Erdoğan ve iktidardaki AK Parti'nin en geç Haziran 2023'te yapılması planlanan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde muhalefeti susturmaya yönelik son çabası olarak gördüklerini belirtti.

Reuters, CHP'li İmamoğlu’nun, 2019 belediye başkanlığı seçiminin tekrarlanmasına ilişkin yaptığı konuşmada bir kamu görevlisine hakaret etmekle suçlandığını ifade etti.

The Guardian: Erdoğan'ın rakibi mi olacak yoksa siyasetten men mi edilecek?

İngiliz The Guardian, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili "Erdoğan'ın rakibi mi olacak yoksa siyasetten men mi edilecek?" başlığıyla kapsamlı bir haber analiz yayımladı.

İngiliz kuruluşun, İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla ve savcının siyasi yasak istemiyle yargılandığı davanın 1 Haziran'da görülecek olan karar duruşması öncesinde yayınladığı haberde, dava ve genel olarak Türkiye'deki adaylık tartışmaları ele alındı.

İmamoğlu, The Guardian'a, "Şu an gündemimde cumhurbaşkanlığı seçimleri ya da cumhurbaşkanlığı yok" dedi.

FOX News: “İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılması 'organizasyonun geleceği' için 'riskler' oluşturuyor”

FOX News, Türkiye cumhurbaşkanının, ülkesinin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına itirazlarının bir parçası olarak PKK’nın faaliyetlerine vurgu yaptığı The Economist’te yayımlanan makalesinin ana hatlarını okurlarına duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü geç saatlerde The Economist tarafından yayınlanan bir makalede, "Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın kabulünün kendi güvenliği ve örgütün geleceği için riskler içerdiğini iddia ediyor." sözlerini dile getirdi.

FOX News, PKK’ın, İsveç, Finlandiya da dahil olmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü kabul edildiğini ancak PKK’nın Suriye kanadı olan YPG’nin, DAEŞ’e karşı mücadelede ABD öncülüğünde operasyonlarda yer alan güçlerin “bel kemiği”ni oluşturduğunu öne sürdü.

Al Arabiya News: Türkler, Erdoğan karşıtı 'Gezi' protestolarının yıl dönümünde polisle çatıştı

Al Arabiya News, Türk polisinin, dokuz yıl önce Gezi Parkı yakınlarında başlayan ülke çapında hükümet karşıtı gösterilerin yıldönümünü kutlamak için salı günü İstanbul'un Taksim Meydanı çevresinde protestocularla çatıştığını gündemine taşıdı.

Haberde, günün erken saatlerinde Türkiye İşçi Partisi (TİP)’nden milletvekillerinin, “Boğaziçi” üzerindeki köprülerden birine dev bir pankart astıkları da vurgulanırken, yaşanan arbedenin ardından polisin, 2013 protestolarında popüler bir slogan olan “Her yer Taksim, her yer direniş” yazılı pankartı indirdiği belirtildi.

Khaleej Times: Pakistan Başbakanı Şerif 3 günlük ziyaret için Türkiye'ye geldi

Khaleej Times, Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif’in, üç günlük resmi bir ziyaret için üst düzey bir heyet ile birlikte Türkiye'ye geldiğini duyurdu.

Khaleej Times, Pakistan heyetinde Savunma Bakanı Khawaja Muhammed Asif, Bilgi ve Yayın Bakanı Marriyum Aurangzeb, Yatırım Kurulu Bakanı Chaudhry Salik Hussain ve Başbakan Tarık Fatemi ve Fahd Husain'in özel yardımcıları yer aldığını belirtti.

Erdoğan ve Şerif’in, Pakistan-Türkiye ikili ilişkilerini tartışmanın yanı sıra bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunacağı ve toplantılarının ardından bir ortak basın toplantısı düzenleyecekleri ifade edildi.

Balkan Insight: Ege Denizi'nde balon balığı tehdidi konusunda Türk-Yunan iş birliği çağrısı

Balkan Insight, Türkiye ve Yunanistan'ın geleneksel rekabetleri bir kenara bırakması ve balon balığı gibi istilacı deniz türlerinin oluşturduğu artan tehdide ortak bir çözüm bulması gerektiğini belirten bir analiz haber yayımladı.

Balıkçılarla konuşan Balkan Insight, yaygın olarak Hint, Pasifik Okyanusu ve Kızıldeniz'in tropikal sularında bulunan iklim değişikliğinin, balon balıklarını Türk ve Yunan sularına doğru itmesine neden olduğunu ifade etti.

Bloomberg: Gürcistan, Türk otobüs patronunu mali suçlarla suçladı

Amerikan haber ajansı Bloomberg, Türk iş adamı Galip Öztürk’ün, salı günü, Türkiye sınırındaki bir sahil ticaret merkezi olan Batum'da düzenlenen polis baskını sonrasında Gürcü makamları tarafından tutuklandığını okurlarına duyurdu.

Al Jazeera: Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için kanunlarını değiştirmesi gerektiğini söyledi

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusuna ilişkin olumsuz duruşu sürerken Al Jazeera, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün yaptığı açıklamalara yer verdi. Çavuşoğlu'nun İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine yönelik desteği sürdükçe NATO'ya üyeliği onaylamayacakları yönündeki açıklamaları hatırlatılırken, iki ülkenin kanunlarında da terör örgütlerinin varlığını teşvik edecek alanlarda değişiklik yapılması gerektiğini söylediği aktarıldı.

Wall Street Journal: Ukrayna'yı silahlandırma konusunda fikir ayrılıkları yaşanıyor

ABD'nin Avrupalı müttefiklerinin Ukrayna'ya gönderilecek silahlar konusunda yaşadığı fikir ayrılıklarının su yüzüne çıkmaya başlamasının arından WSJ, Moskova'ya karşı Batı ittifakında çatlaklar oluşmaya başladığını belirtti. Almanya ve Fransa, Ukrayna'ya uzun mesafeli silahlar sağlama konusunda isteksiz davranıyor. ABD merkezli gazete, AB'nin iki lokomotif ülkesinin Rusya'nın direkt olarak Kuzey Atlantik'i tehdit edeceğini düşünmediğini yazdı. ABD'de Joe Biden yönetimi ise Ukrayna'ya yüksek teknoloji, orta menzilli roket sistemleri gönderme kararı aldı.