Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
Manisa'da kurulacak fabrika için iş ilanları yayımlandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
İdil Bilgen, Bingöl'e atandı
Kenti karıştıran atama
Kenti karıştıran atama
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
Aşiret düğünlerinde paranın kaynağı nereden geliyor
123456789

NARİN NEREDE

Birsen Ballı

NARİN NEREDE - Birsen Ballı

2024-2025 Eğitim Öğrteim yılının açılacağı haftaya gireken tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılı ve sağlıklı yıl olmasını dileyerek yazıma başlarken önceliğim önmeli bir toplantıya değinmek olsun istedim. Aslında Herkesi çok ilgilendiren amma bir o kadar duyarsız kalınan öğrencilerin sosyal kişisel gelişimine yönelik yazımısın ilk bölümünü kaleme almış olmanın heyacanını da paylaşmak isterim.

27.08.2024 Tarihli Türk PDR Derneği Kahvaltılı Basın Toplantısında YÖK’ün Psikolojik Danışman unvan kararına karşı tepkilerini sözlü olarak aşağıdaki cümleleri ile dile getirmişlerdir.

YÖK’ün bireysel yapılan unvan kullanımına ilişkin bir talebe17.07.2024 tarihinde verdiği “bünyesindeki üniversitelerde ‘rehberlik ve psikolojik danışmanlık’ lisans programından mezun kişilerin ‘psikolojik danışman’ ünvanını kullanamayacağı” kararına karşı dernek olarak dava açılmıştır. Çünkü YÖK 2005 yılından itibaren belli bölümler (Tıp ve Mühendislik Programları) hariç diplomalara unvan yazmamaktadır. YÖK unvan vermemesine gerekçe olarak ise gelişen ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda evrensel normlar göz önünde bulundurularak meslekleri sınırlandırmamak gerektiğini söylemiştir. Kurum ve kuruluşlarda farklı kadro adı altında da olsa mezunlarımız görev tanımlarıyla müstesna olarak Psikolojik Danışman unvanıyla istihdam edilmektedir. Ayrıca alan adı Rehberlik ve psikolojik danışmanlık olan bölüm mezunlarının “psikolojik danışman” unvanını kullanamaması abesle iştigaldir, kabul edilemez. Halihazırda ilgili alan mezunları MEB başta olmak üzere birçok Kurum, kuruluş ve öze sektör mevzuatlarında Psikolojik Danışman unvanı ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık görev tanımlarıyla hizmet sunmaktadır.

Bu toplantının içeriği aslında birbuçuk milyon öğrencinin velisini ve dışarda danışma almka istuen herkesi ilgilendirmektedir. YÖK aldığı kara ile üniversiteler meslek unvanı kazandırmaz iddasında iseler ozaman Eğitim Fakültelerinin diğer bölüm mezunları içinde geçerli olması gerekmektedir.MEB kadro ünvanı Rehber Öğrtemenliğin yerine Rehberlik ve psikolojik Danışmanlık denmesi anayasa değişikliği kararı kadar zor olmasa bel kemiğidir içinde geçerli olması gerekmektedir.Okulların bel kemiği olan rehberlik öğrtemenlerinin kadro ünvanları ile baştan onları moral motivasyonlarını bozarak mesleğe adım attmlarını önünün kesilmesi gerkmektedir. Okullarda danışmanlık yapılmaz diyerek ön kapatılacağı yerde norm kadro düzenlmesi ile danışmanlık ortamı için altyapının iylşetirilmesi dah çok çocukların üstün yararının gözetilmesin sağlanmış olacaktır.

YÖK için kadro ünvanı verme işi zor olmasa gerek ancak bu işde pasta payı kapma yarışında eli güçlü olanların inşasını yıkmak daha zor olsa gerekmektdir.

Okulların açılacağı haftaya girerken kapısını rahatlıkla çaldığı odanın üzerinde rehber öğretmen ibaresi yerine psikolojik danışman yazması tüm okul çalışanlarını ve hizmet götüreceği öğrenciler açısından daha güven verici olacağından şüphemiz olmamalıdır. Herşe çocuklar için ise nedir bu diretme demeden kendimizi alıkoya mıyoruz.? ifadeleri kullanıldı.

NARİN NEREDE

Onyedi gün önce uzaylılar tarafından ışınlanmadıysa bu kızımız nerdedir. Umuyoruz ki bir takım grupların menfati odağına dokunmasın diye susulmuyordur. Avuçiçi kadar yered gören duyan yok mu? bu olayın en vahim yanıdır.Büyük şehirlerin sokaklarının güvensizliğ bu kadar boynumuzu bükmüşken köye olan güven duygusunun sarsıcı boyutu nun insan psikolojisi üzerinde ki etkisi kuşkusuz çok ağırdır. Ddünya yaşanmaz hale yetişkinler tarfından hızla dönüştürülürken yarınların güvencesi çocuklarımza açıklayabileceğimiz tatmin edici açıklam elimizde bırakılmalıdır. Geleceğe güvenne yetişkinleri hazırlarken herkesini elini vicdanına koyarak bilinçli harekete zorlanması gerekmektedir.Eğitim konu olunca herkes bilgili ama sorun çözmeye gelince yetki sahibi olunamıyor.

Güven duygusu çocukluk çağında yetiştiriken çok daha önmelidir.Unutulmaması gerken önmeli konu basın yayın ve soosyal medya platformlarını çocuklarda takip ediyor. Evdeki aile içinde ki konuşmları alıcıları keskin yürüyen antenler tarfından kayıt edilmektedir. Alıcısı keskin antenler evde ki çocuklarımızdır. Kirpi gibi evde herşeyi toplar gezerler.Çocuklarımızı ayakları yere sağlam basan bireyler olarak yetiştirlmesi gerekliliği su götürmez gerçektir. yavan ekmekle de doyabilirler. ve mutlu da olurlar etr ki kendilerini güvende hissetsinle. Yyazımı bitirmeden tüm dünyanın gözü önünde Afrikadaki aç yatağa giren çocuklar çetelerin elinde harcanna çocuklar ve Filistinde soykırıma uğrayan çocukların varlığı untulmamalıdır.