Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789

"Bu kış siyasetle ısınacağız!"

AZE Medya Yayın Kurulu Başkanı Mustafa Balbay, sonbaharla birlikte siyasetin daha da yoğunlaşacağını belirterek, “Meclis 1 Ekim’de 27. dönemin son yasama yılına başlayacak. Artık seçim iklimine girildi. Ekonomik sorunlarla siyasi tartışmalar gündemi belirleyecek” dedi.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- AZE Medya Yayın Kurulu Başkanı Mustafa Balbay, sonbaharla birlikte siyasetin daha da yoğunlaşacağını belirterek, “Meclis 1 Ekim’de 27. dönemin son yasama yılına başlayacak. Artık seçim iklimine girildi. Ekonomik sorunlarla siyasi tartışmalar gündemi belirleyecek” dedi.

Balbay’a yönelttiğimiz 3 soru 3 yanıt şöyle:

-Sayın Balbay, en son CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştünüz. Herkesin yanıtını aradığı soru Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı. Sizin düşünceniz nedir?

BALBAY- Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın motor gücü olarak 13. Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde ana rolü oynuyor. Bunu korumak istediğini ama adaylık konusunda ortak aklı zorlayan bir ısrar içine girmeyeceğini düşünüyorum. Bu yöndeki sorularımıza da hep 6’lı Masa’ya gönderme yaparak yanıt verdi. 1 Ekim’de Meclis’in açılışı fiili bir milat olacak. 2 Ekim’de de 6’lı Masa’nın ikinci tur görüşmesinin ilki yapılacak. Kamuoyu baskısı Millet İttifakı’nı, onların kafasındaki tarihten daha erken aday açıklamaya itebilir. Siyasetin ateşi daha da yükselebilir. Cumhur İttifakı’nı ve Millet İttifakı’nı zorlayan yeni toplanma yerleri oluşabilir.

-2023 seçim yılı. Aday elbette önemli ama seçim sürecini etkileyecek en önemli unsur olarak ekonomi görünüyor. İktidarın ekonomiyi olumluya çevirecek ya da ikinci plana itebilecek bir strateji belirlemesi mümkün mü?

BALBAY- Şu aşamada çok zor. Ancak Türkiye’de toplumsal belleğin 3 aylık olduğunu unutmamak gerek. Yayın grubumuzun Haber Merkezi Müdürü Olcay Aydilek, başta doğal gaz olmak üzere ekonomideki gelişmeleri, perde arkasındaki olayları aydınlatarak işliyor. Doğal gazın hem fiyatı arttı hem kıtlaştı. Katmerli bir sorun bu. Rusya’nın Avrupa ile doğal gaz üzerinden hesaplaştığı dikkate alınırsa konu, sadece ekonomi çerçevesi ile izah edilemez. Doğrudan siyaseti, halkın siyasi tercihlerini de etkiliyor. Doğal gazda hem arzın azalması hem de fiyatın yükselmesi önümüzdeki kış ciddi gerilimlere neden olacak. Deyim yerindeyse bu kış siyasetle ısınacağız. Erdoğan bu konudaki olumsuzluğu, Putin’le yapacağı pazarlık çerçevesinde tersine çevirmek isteyecektir.

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bölge mitinglerini 4 Eylül’de Sivas’tan başlattı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da parti organlarıyla tabanını diri tutmaya yönelik toplantılar yapıyor. İktidarın seçim stratejisi ne?

BALBAY- Son haftalarda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’le, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grup Başkanı İsmet Yılmaz’la, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’la TBMM’deki odalarında kahve-çay içimi sohbet ettik. Doğal olarak iktidarın devam etmesi yönünde çaba harcıyorlar. Özellikle bugüne kadar yapılanların anlatılmasının karşılığının olacağına inanıyorlar. Zaten Erdoğan da son dönemde en çok buna gönderme yaptı. Kendi iktidarlarından önceki Türkiye ile karşılaştırma yapıp alınan mesafeyi anlatarak iktidarı sürdürmek zor. Siyaset umut üretme sanatıdır. Geçmişle karşılaştırma özellikle genç kuşaklar için fazla bir şey ifade etmez. Bu iktidar geldiği gün doğanlar bugün 20 yaşında. Demirel’in yeri geldikçe kullandığı şu söz siyaseti iyi özetler: Dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurutulmaz!

Başlıca dileğimiz siyasetin doğası dışına çıkmaması.