Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789

Kültür Atölyesi 8 Ağustos

8 Ağustos 2022 - Günün filmi, kitabı ve sahne etkinlikleri...

Gülara Subaşı

BEYAZ PERDEDE BUGÜN

Prey (2022) - Dan Trachtenberg


1987'de John McTiernan yönetmenliğinde başlayan Predator serisinin 5'inci ve son filmi "Prey", Disney+'ta gösterimde.

Ödüllü yönetmen Dan Trachtenberg 'in rejisörlüğünü üstlendiği 2022, ABD yapımı filmin senaryosu Trachtenberg ve Patrick Aison tarafından yazıldı.

Başrollerinde Amber Midthunder, Dakota Beavers ve Dane DiLiegro'nun yer aldığı yapım, korku tarihinin en ikonik film canavarlarından birinin dönüşünü müjdeliyor.

Filmin konusu:

300 yıl önce Komançi topraklarında geçen filmde yetenekli kadın komançi savaşçı Naru, kabilesini oldukça gelişmiş bir uzaylı avcıya karşı korumaya çalışıyor. Predator'un dünyaya yaptığı ilk yolculuğun hikâyesini anlatan Prey, Arnold Schwarzenegger'li orijinal filmin öncesini anlatan bir prequel olarak konumlandırılmış. Efsanevi avcılar tarafından büyütülen Naru, tehlike, kampını tehdit ettiğinde insanlarını korumak için yola çıkar. Takip ettiği ve sonunda yüzleştiği avının, teknik olarak üstün bir cephaneliğe sahip, son derece gelişmiş bir uzaylı olduğu ortaya çıktığında iki düşman arasında kısır ve korkunç bir hesaplaşma yaşanır.

Trachtenberg, filmin amacının serinin köklerine geri dönmek olduğunu açıkladı: "Pes etmeyen, gözlemleyebilen ve yorumlayabilen, temelde daha güçlü bir oyuncuyu yenebilen bir insanın yaratıcılığı, daha güçlü, iyi silahlanmış bir kuvvet."

Prey, bir savaşçı olmak için cinsiyet normlarına ve geleneklerine karşı çıkan bir Komançi kadınının hikâyesini bol aksiyonla harmanlayan iddialı bir yapım.


RAFLARDA BUGÜN

Gertrude Stein - Philippe Blanchon


Fransız yazar ve şair Philippe Blanchon'un 2020'de kaleme aldığı, biyografi kitabı "Gertrude Stein" günün yeni çıkan kitabı.

Modern edebiyatın öncülerinden Amerikalı yazar Gertrude Stein'in yaşamöyküsünü sunan kitap, Yapı Kredi Yayınları aracılığıyla okurla buluştu.

Kitabı Fransızca aslından Şehsuvar Aktaş çevirdi.

Tanıtım bülteninden:

“Sabah. Güneş Lüksemburg Bahçesi’nin üzerinde yükselmiş. Kuş cıvıltıları şehrin uğultusunu bastırıyor. Birkaç yüz adım ilerde Fleurus Sokağı bulunuyor. 27 numaralı binadaki bir anı levhasında şunlar yazılı: ‘GERTRUDE STEIN 1874-1946 / AMERİKALI YAZAR…’”

Gertrude Stein hakkında ne biliyoruz? Amerika doğumlu şair, yazar, koleksiyoner, dil cambazı ve kadın hakları savunucusu olduğunu. Yaşamının çoğunu Fransa’da geçirdiğini, Fleurus Sokağı numara 27’deki dairesinin Picasso’dan Hemingway’e, Pound’dan Fitzgerald’a resim sanatının ve edebiyatın merkezi haline geldiğini. Dil ve üslup konusunda her zaman takıntılı olduğunu. Her şeyden önemlisi de Avrupa’da sanat tarihini baştan aşağı değiştirecek kültürel devrimlere ve yeniliklere birinci elden tanıklık ettiğini. Philippe Blanchon, çağa damgasını vurmuş aykırı bir karakterin hayatındaki kırılmaların izinde önemli bir biyografiye imza atıyor.

"Acaba hatırlamadığım şeyler hakkında hatırladıklarım kadar konuşmalı mıyım?"


SAHNEDE BUGÜN

Plastik Aşklar


İzmirli tiyatroseverler, pazartesi monotonluğunu "Plastik Aşklar" komedi oyunuyla kırıyor.

Ali Cüneyd Kılıcıoğlu'nun yazdığı oyunun rejisör koltuğunda Orçun Ünal bulunuyor.

Tanıtım bülteninden:

Usta oyuncu Oya Başar’ın ve başarılı oyuncu Ebru Kural’ın muhteşem performansıyla, kendinizden çok şey bulacağınız bir kahkaha tufanına hazır olun. Bizden, bizim içimizden sımsıcak bir komedi…

Kendinizle ne kadar barışıksınız ya da küs? Hiç düştünüz mü içinizdeki terk edilişin tuzağına?

Plastik Aşklar, tıpkı yaşadığımız zamandaki aşklar gibi… Bu yapaylıkla dalga geçebildiniz mi? Gittiğiniz her ortamda, hayatın en ortasında yüzünüze iliştirdiğiniz bir Mona Lisa gülüşüyle sıyrılabildiniz mi tüm olumsuzluklardan, aşktan, sevdadan? Bir tarafta eğitimli, kültürlü, hayatla eğlenebilen, avam ama bir o kadarda alaturka bir kadın Alev ile; çekingen, kendini savunmaktan korkan, geleneklerden bihaber saf Sezen'in Sezen’in yüzleşmelerini, gelgitlerini, hayatla, kendileriyle ve ortak aşklarıyla olan hesaplaşmalarını konu ediniyor.

Mayıs ayı, Hıdırellez günü, doğa uyanmaya baharı getirmeye hazırdır. Farklı geçmişlerden, farklı serüvenlerden gelen bu iki kadın kendi baharlarını, karşılaştıkları bu gecede acaba neye evirecekler?

Ödüllü komedi oyunu Plastik Aşklar, seyirciye unutamayacağı dakikalar vadediyor.

Günümüzün plastikleşen ilişkilerini, hızla tükenen duygularını iki kadının hikâyesiyle hicvi için Başar ve Kural, saat 21.00'de Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnede olacak.


Sefo


Son dönemin en popüler isimlerinden ünlü rapçi Sefo, bu akşam İstanbul dinleyicisiyle bir araya geliyor.

Birbirinden harika şarkılarıyla tüm listelerin zirvesinde yer alan Sefo, İstanbul Festivali kapsamında sahne alıyor.

16 Mart 1998 tarihinde Samsun’da doğan Sefo ya da gerçek ismiyle Seyfullah Sağır, Mart 2018'de ilk şarkısı "Yalan" ile müzik kariyerine başlar. Şubat 2019'da çıkardığı "Poz" teklisinden sonra odağını müziğe döner. 18 Nisan 2019'da "Up Down" teklisini çıkarır. "362", teklisinden son "Derdi Ne" şarkısını çıkaran müzisyen şarkılarında genellikle pop ritmi kullanır. 21 Şubat 2020 tarihinde "Başa Sar" adında bir tekli yayımlar. Şarkı, beatinde Aerro ve Yase'yi Sefo'yla bir araya getirir. 2021 yılında Reynmen ile birlikte çıkardığı "Bonita" ve "Bilmem mi?" teklileriyle büyük kitlelere ulaşan Sefo, son olarak "Isabelle" ve "Tutsak" isimli iki parça daha yayınlar.

Sefo, sevenleri için bu akşam saat 21.30'da Yenikapı Etkinlik Alanı'nda sahnede olacak.


GALERİDE BUGÜN

Artemisia


Muğlalı sanatseverlerin bugünkü kültür-sanat durağı, "Artemisia" isimli karma resim sergisi.

Fular’t Galeri ve Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen sergide farklı disiplinlerden 19 sanatçının eserleri, sanatseverlerle buluşacak olup Bodrum’un sanatsal etkinliklere kattığı değere vurgu yapılacaktır.

Büyük çoğunluğu kadın sanatçıların eserlerinden oluşan sergi, bu nedenle Artemisia ismini alır. Artemisia, dünyanın ilk kadın amirali olarak bilinir. Bugün Bodrum’un bulunduğu bölgeyi de kapsayan Karya’da yaşayan Artemisia, anaerkil bir toplumun imkan tanıması sayesinde zekâsı, kuvveti ve sezgisel gücüyle çok kudretli bir savaşçı olur ve deniz savaşlarında çok önemli başarılara imza atar. Serginin adı tarihe yön vermiş bu güçlü kadına ithaf edilir. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu sanatçılar, kendi konuları, yöntemleri ve ilhamlarıyla disiplinler arası bir uyumla bu sergide yer alır.

Artemisia kapsamında eserleri sergilenen sanatçılar şu şekilde: Aygun Tuğay, Ayşen Aydın, Aysun Oktayoğlu, Arzu Akbaş, Arzu Girgin, Burcu Atabay, Deniz Sakarya, Fulya Uzer, Funda Dükmeler, Filiz Turan, Gülay Yüksel, Gözde Sarıoğlu, Güzin Anbar, Göknil Sarıoğlan, Mustafa Vural, Müge Ceyhan, Neşe Gümüşcüoğlu, Öznur İleri Kepçe, Reyhan Uludağ, Şükran Zaim, Tülin Anbar.

Açılışı 5 Ağustos'ta gerçekleştirilen sergi, 12 Ağustos'a kadar Bodrum Ticaret Odası Sergi Alanı'nda izlenebilir.