Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789

Kültür Atölyesi 19 Ağustos

19 Ağustos 2022 - Günün filmi, kitabı ve sahne etkinlikleri...

Gülara Subaşı

BEYAZ PERDEDE BUGÜN

Coma - Koma (2019) - Nikita Argunov


Rus yönetmen Nikita Argunov'un ikinci uzun metraj filmi "Coma", bugün vizyona girdi.

2019, Rusya yapımı bilim-kurgu, aksiyon filminin senaryosu, Nikita Argunov, Aleksey Gravitskiy ve Timofei Dekin tarafından yazıldı.

Başrollerinde Rinal Mukhametov, Lyubov Aksyonova ve Anton Pampushnyy'nin yer aldığı film, "Hiç uyanmayacak mıyız?" sloganıyla salonlarda gösteriliyor.

Filmin konusu:

Geçirdiği esrarengiz bir araba kazasının ardından genç bir mimar, kendisini nehirlerin, buzulların, tüm şehirlerin tek bir odaya sığabildiği ve fizik yasalarının işlemediği garip bir dünyanın içinde bulur. Bu distopik dünyanın komadaki insanların anılarından oluştuğunu anlayan mimar, hayatını kurtarması için tek yolun içinde bulunduğu bu evrenin kurallarını öğrenmek olduğunu anlar. Hayatı için verdiği bu savaşta gerçek dünyanın yolunu bulmaya çalışırken hayatının aşkıyla tanışır. Yeni dünyanın yasalarını anlamaya çalışırken kendisiyle birlikte gelen tüm anıları düzenin dengelerini değiştirecektir.



RAFLARDA BUGÜN

Küçük Yuvarlak Taşlar - Melisa Kesmez


Sait Faik Hikâye Armağanı ödüllü yazar Melisa Kesmez'in dördüncü kitabı "Küçük Yuvarlak Taşlar" ile yeni çıkanlar raflarında.

İletişim yayınları tarafından basılan kitap, sanatsal bir dilin yormayan bir ustalıkla kurduğu anlatıyla, okuruna saf keyif içeren bir okuma deneyimi sunuyor.

Tanıtım bülteninden:

“Toprak ayağımızın altında yumuşacık, kırmızı. Bacaklarımızı ısıran dikenlere aldırmıyoruz. Çalıların içinde bin bir çeşit hışırtı, kıpırtı, çıtırtı, vızıltı... Kuşlar, böcekler, taşlar... Uçanlar, koşanlar, sürünenler, sıçrayanlar ve dahi öylece durmayı seçenler. Doğa, yavaş yavaş yükselen güneşle birlikte başlıyor günlük serüvenine. Hep birlikte uyanıyoruz. Hep birlikte yaşayacağız gelen günü. Birimiz diğerimizden ne daha az ne daha çok var olacak. Her şey yan yana ve her nasılsa öyle.”

Başlayıp biten aşklar, terk edişler, mutsuzluklar... Annelik halleri, yalnızlıklar, çaresizlikler... Yarım kalan hesaplar, pişmanlıklar... Denize dönüşler, tekrar ayağa kalkışlar... Çocukluktan kalan tatlı hisler, yüzleşmeler, umutlar...

Melisa Kesmez, iç içe geçmiş birbirinden farklı hayatları, kendine özgü diliyle her birine ince ince bakarak, usul usul anlatıyor; insan ilişkilerini bir kuyumcu titizliğiyle işleyip, “büyük resmin” detaylarını ustalıkla ortaya koyuyor. Üstelik doğayı, denizi, güneşi, doğumu ve ölümü de atlamadan...

Küçük Yuvarlak Taşlar, kaybedişlerin ve hayata yeni başlangıçların kitabı...



SAHNEDE BUGÜN

Kürk Mantolu Madonna


Türk edebiyatının en dokunaklı aşk hikayelerini toplumsal gerçekçi üslubuyla vurucu kılan yazar Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yayımlanan romanından uyarlanan "Kürk Mantolu Madonna" oyunu bu akşam Ankara'da sahnede.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyunu Nilbanu Ergindeniz  romandan uyarlarken, oyunun rejisörlüğünü Uğur Çınar üstleniyor.

Oyunun konusu:

Hayatı boyunca içine kapanık, sessiz bir adam olan Raif, istemediği bir evlilik yapmış ve ailesinin istediği gibi biri olarak yaşamıştır.

Gerçekten yaşadığını hissettiği bir anısı olmuş ve hayatını değiştiren bu günleri bir deftere yazmıştır. Raif’in iş yerinden oda arkadaşı olan Sabahattin, Raif’i ikna ederek defteri okumaya başlar.

Raif, babasının isteği üzerine gittiği Berlin’de sabunculuğu öğrenmek yerine, sanata meylinden ötürü, resim galerilerini gezer. Gittiği galerilerden birinde bir tabloya hayran kalır ve tabloyu yapan Ressam Maria Puder ile bir arkadaşlığa başlar. Bu arkadaşlık, zamanla Raif’in bütün hayatını etkileyen bir aşka dönüşür.

Eskimeyen bir Türk edebiyatı klasiğinin sahne temsilini görmek isteyen Başkentliler için tek perdelik Kürk Mantolu Madonna, bu akşam saat 20.30'da Macunköy Açık Hava Yaz Sahnesi'nde.



Erol Evgin


Evlerin ışıkları bir bir yanarken, ne çok yol almış, ne çok şarkı söylemişken hâlâ gençliğiyle göz dolduran, ölümsüz şarkıların sesi Erol Evgin bu akşam Balıkesir'de sahnede olacak.

Sanatçı, geçmişten bugüne dek klasikleşmiş altın şarkılarının arasına müzik yaşamından anılar, anekdotlar, şiirler ve şakalar katarak hazırladığı eşsiz şovuyla izleyenlerini duygudan duyguya taşıyacak.

Nesilleri birleştiren bir köprü niteliğindeki şarkılarını müzikseveler için canlı olarak seslendireceği bu eşsiz konser deneyiminde Evgin, izleyicisini sadece müzik değil eşsiz bir sahne şovuna da davet ediyor.

KerkiSolfej organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan konser için Evgin, saat 21.15'te Altınoluk Amfi Tiyatro Sahnesi'nde olacak.



GALERİDE BUGÜN

Ada


İstanbulluların bugünkü kültür-sanat durağı, Ressam Nazan Akpınar'ın "Ada" isimli sergisi.

Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği'nin başkanlığını yürütmekte olan Ressam Nazan Akpınar, “Ada” isimli resim sergisiyle 32'inci kişisel sergisini açmış oluyor.

Sanatçının 28 tablosunun sergilendiği "Ada", renklerin cesurca kullanımıyla görsel bir haz yaşatıyor.

Tanıtım bülteninden:

İstanbul denince Adalar'ı düşünmemek olanaksız. Kültürüyle, tarihiyle ne İstanbul eski İstanbul ne Adalar eski Adalar. Adalar ressamı olarak nitelendirebileceğimiz Akpınar’ın resimlerinde olduğu gibi bu sergisinde de Adalar’ın en yalın halini, insan ruhuna dinginlik veren, dalgaların sesini, rüzgârını, ağaç yapraklarının hışırtısını duyacaksınız. Adaların eski mimari güzelliği, yolları, yokuşları, kayalıkları kısacası Ada Havası sizleri bu sergiye çağırıyor.

Açılışı 13 Ağustos'ta gerçekleştirilen, sanat tutkunlarına ada havası eşliğinde bir görsel şölen sunan sergi, 19 Ağustos'a kadar Adalar Kültür Derneği Sergi Salonu'nda izlenebilir.