Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

"Türkiye'nin müttefiklerine eğitim veriyoruz"

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Halk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ahmet Mert Dokuzoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir çıkışıyla yeniden gündem olan SADAT'ın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi Halk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tanrıverdi'nin açıklamaları şu şekilde:

Tanrıverdi, "SADAT, 2012 yılında Türkiye'ye dost ve müttefik ülkelere savunma ve güvenlik alanında, ülkelerin silahlı kuvvetleri ve polis teşkilatlarına yönelik özel stratejik danışmanlık hizmetleri, özel askeri eğitimler ve donatım hizmetleri verilmek üzere kurulmuş bir ticari şirkettir. Gayri nizami harp eğitimi hiç vermedik. Türkiye'nin medeniyet coğrafyası belli. Burada konumlanan şey Avrupa karşıtlığı değil. Burada önemli olan Türkiye'nin dost ve müttefik ülkelerine bunu yapmak. Bazı ülkelere yönelik dışlayıcı tavırlarda bulunmak doğru değil. Hizmet tekliflerimizi 60 civarı ülkeye verdik. 20-25 tanesine şimdiye kadar proje ürettik. Suriye'ye hiç hizmet paketimiz olmadı, Suriye'deki muhaliflerine de bir donatı hizmetimiz de olmadı. Libya'da 2013'te çeşitli projeler geliştirdik. ASSAM ve SADAT farklı kurumlar." dedi.

"İslam Birliğini biz kuralım demiyoruz"

Tanrıverdi, İslam Birliği ile ilgili bir soruya "İslam Birliği'ni biz kuralım demiyoruz. Mevzuat oluşturalım amacındayız" dedi.

"Türkiye'nin müttefiklerine bu eğitimi veriyoruz"

Gayri nizami harp faaliyeti iddialarına cevap veren Tanrıverdi, "Kime veriyoruz bu eğitimleri? Bu silahlı kuvvetlere ve polis teşkilatına verilecek eğitim. Bugün Rusya Ukrayna'yı işgal etti süpersonic füzelerle Ukrayna'yı vurdu, sivilleri katletti. İnsanları çukurlara doldurup infaz etmişler. Biz Türkiye'nin dost ve müttefiki olan ülkelere bu eğitimi veriyoruz." dedi. 

"Kılıçdaroğlu'nun amacı şov yapmaktı"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili sorulan soruya ise Tanrıverdi, ''Kemal Bey keşke randevu alsaydı, biz de orada olsaydık. Biz de görüşmek isterdik. Kemal Bey bizim orada olmadığımız bir zamanı tercih etti. Niyeti görüşmek değil şov yapmaktı herhalde. O gün çok yorgun ve bitkin vaziyetteydik. Ali Bey, şirkete geldiğinde ne oluyor diye bakmak için dışarı çıkmış. Engin Altay'a Neden randevu almadınız? diye soruyor. Verdiğimiz hizmetler, hukukçular tarafından detaylı inceleniyor. Biz nereye basıp nereye basmamız gerektiğini biliyoruz. Biz bir ülkeye hizmet vereceğimiz zaman o ülkenin silahlı kuvvetlerine iletilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na ve Milli Savunma Bakanlığı'na bilgi veriyoruz. Vermeyin denilirse vermiyoruz'' ifadelerini kullandı. 

"Sedat Peker'i iyi keklemişler"

Sedat Peker'in iddialarına cevap veren Tanrıverdi, "Sedat Peker, SADAT'tan randevu talep ediyordu ama kabul etmedik. Davet etti, kabul etmedik. TSK'nın şerefli subaylarından oluşuyoruz. Sedat Peker bize benimle resmi olarak görüşmek istemiyorsunuz. Ben düğüne davetliyim, siz de gelin. Düğünde denk gelmişsiniz gibi yapalım diyordu. Benim tahminim Sedat Peker'i iyi keklemişler, biz SADAT'tan geliyoruz diye. Kendisi de o randevu taleplerini teyit etmek için ilettiğini düşünüyorum.''

"Türkiye'yi yıkmıyoruz"

Başkenti İstanbul, dili Arapça, hukuku şeriat olan ASRİKA iddialarına ise Tanrıverdi, "Bu taslak bir fikri çalışma. AB örneğinden gidersek AB'nin başkenti Brüksel ama üye ülkelerin kendi başkentleri var. Bunun için hiçbiri devletlerini yıkmadı, dilleri değişmedi. AB'nin resmi dilleri var ama. İngilizce, Fransızca resmi dil AB'de diğer diller resmi değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmasından bahsetmiyoruz. Türkiye'nin de dahil olması taraftarıyım. Referanduma mı gidilir, oylansın. Türkiye'yi yıkmıyoruz. Mümkün değil." açıklamalarını yaptı.

"FETÖ bize çelme taktı"

15 Temmuz ve FETÖ ile ilgili de açıklama yapan Tanrıverdi, "Bizim silahımız ve silahlı adamımız yok. Silah üzerine kurulmadık. Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi paramiliter bir örgüt değiliz. 10 yıldır var olan bir şirketiz. Peker'e açtığımız davaya takipsizlik verildi. Beni de soruştursunlar. Hakkımda hiç soruşturma yok. İç siyasetin bir unsuru değiliz. İslam Birliği'nin 2023'te kurulması gönlümden geçiyor. Gizli gizli yapmak istesek yaparız. Biz herşeyi şeffaf yapıyoruz. SADAT'tan kimse sokağa çıkmadı, onu Nevzat Tarhan'a sorun. FETÖ bize karşıydı, 2012'de kurulduğumuzdan beri önümüze ne engeller koyduklarını biliyorum. Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittim, benim gibi pek çok insan gitmişti. Hepimiz 15 Temmuz'da sokaktaydık. Polise ne oluyor, ne yapabiliriz diye sordum. Ne olduğunu anlamaya çalıştım, bir süre sonra eve döndüm. Kiminle iletişime geçtiğimi araştırsınlar." dedi.

"Mevcut hükümetten bize herhangi bir destek yok"

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi iç siyasetin unsuru olmadıklarını yineleyerek, "Biz ticari bir şirketiz. Hükümet değişikliği bizim açımızdan bir şey değiştirmez. Mevcut hükümetten bize herhangi bir destek yok. Gelecek hükümetten de beklentimiz olmayacak. Ama keşke hükümet bizi desteklese. AK Parti dahil kendimizi kullandırtmayız. Biz oyuncak değiliz. İç siyasetin unsuru değiliz" dedi. 

"Adnan Tanrıverdi danışmanlığa atandığı gün SADAT ceketini çıkarmıştır"

SADAT’ın kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ile sorulan soruya Tanrıverdi, "Adnan Paşa, danışmanlığa atandığı gün SADAT ceketini çıkarmıştır. Bizi hiçbir zaman bakanlıkta göremezsiniz. Hiçbir yetkili bizi tanımaz. Cumhurbaşkanlığından kimseyle görüşmedik. Seçimler döneminde seçim çalışmaları yapılırken, mahalle seçim çalışmalarında vatandaşlar davet edildiği gibi biz de davet edilmişizdir, orada görüşmüşüzdür ama onun dışında hiçbir bakan ve milletvekili ne beni ne de ekibimi tanır. Türkiye’de hiçbir ihaleye girmedik.” açıklamalarını yaptı.