Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

Sosyal medya hesapları engellendi!

ABD'li ünlü rapçi Kanye West'in, Twitter ve Instagram hesaplarına erişimi, "Yahudi karşıtı" paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle engellendi.

Haber Merkezi

ANKARA- ABD'li ünlü rapçi Kanye West'in, Twitter ve Instagram hesaplarına erişimi, "Yahudi karşıtı" paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle engellendi.

Geçtiğimiz günlerde rapçi Diddy'nin Yahudiler tarafından kontrol edildiğini paylaşan Kanye West'in önce Instagram hesabı donduruldu. Bunun üzerine Twitter'a yönelen West, yaptığı ikinci bir paylaşımın ardından yine bloke edildi.

BBC'nin haberine göre; Instagram ve Twitter, Kanye West'in paylaşımlarını sildi ve ünlü rapçinin nefret söylemi politikalarını ihlal ettiğini belirtti. West, eylül ayının son haftasında gerçekleşen Paris Moda Haftası'nda "Beyaz Hayatlar Önemli" sloganlı bir tişört giydiği için eleştirilmişti. West'in düzenlediği moda gösterisi sırasında Bob Marley'in torunu Selah Marley de aynı sloganı içeren bir kıyafet giymişti.

Hakaretle Mücadele Birliği, bu sloganı beyaz üstünlükçü "nefret söylemi" diye nitelendirdi. Slogan, ilk 2015 yılında "Siyah Hayatlar Önemlidir" hareketine tepki olarak kullanılmıştı. West'in bu sloganı kullanması da tepkilere neden oldu.

"Kimse paramla benim arama giremez"

Diddy, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda bu sloganı desteklemediğini söyledi ve "O tişörtü satın alma, giyme, dalga geçme. Bu şaka değil" dedi. Ardından West, Diddy ile yazışmalarından bir görüntü alıp, kendi hesabından paylaştı. West, bu yazışmada, "Konuşmamız hoşuma gitmedi. Tişörtleri satıyorum. Kimse paramla benim arama giremez" ifadelerini kullandı. Diddy'nin bu konuşmayı sonlandırma çağrısının ardından West, "Beni araman için sana komut veren Yahudilere bunu örnek olarak göstereceğim. Kimse beni tehdit edemez ve etkileyemez" paylaşımında bulundu.


Sosyal medya hesabı donduruldu

Bu gönderinin ardından Instagram hesabı dondurulan West, daha sonra Twitter'da META kurucusu Mark Zuckerberg'in fotoğrafını paylaştı. Gönderisine, "Mark, şuna bak. Beni nasıl Instagram'dan atarsın?" notunu düşen West, ardından şunları söyledi:

"Bu akşam biraz yorgunum ama uyandığımda Yahudilere 'death con 3' seviyesinde yanıt vereceğim. İşin komik tarafı şu ki; benim anti semitik olmam mümkün değil çünkü siyahlar aslında Yahudi."

West'in "Death con 3" sözünün ulusal güvenlik tehdidinin yoğunluğunu gösteren seviyeleri ifade eden askeri bir terimden esinlenerek yazıldığı düşünülüyor. West'in bu paylaşımları kısa bir süre sonra silindi ve ünlü rapçinin hesabına erişimi engellendi.

Bir giyim markası da Paris Moda Haftası'ndan sonra Kanye West ile olan sözleşmesini gözden geçirdiğini belirtti.

Şirket, aynı zamanda West'in ayakkabılardan memnun kalmadığına dair paylaşımlarının da bu kararda etkili olduğunu söyledi.

West, geçtiğimiz haftalarda Fox News sunucusu Tucker Carlson ile yaptığı uzun bir röportajda dini inançlarını, 2021'de hayatını kaybeden tasarımcı Virgil Abloh ile ilişkisini, kürtaj karşıtı düşüncelerini ve siyasi hedeflerini anlatmıştı. West, "Beyaz hayatlar önemli" tişörtü ile ilgili sorulan soruya, "Komikti ve yapılması gerekiyordu" yanıtını vermişti. West, şunları söylemişti: "Beyaz hayatların önemli olduğunu düşündüğüm için tişörte bunu yazdım" demişti. Carlson tişört olayının neden bu kadar tepki çektiğini sorduğunda ise ünlü rapçi, ona söylendiği gibi davranmadığını belirtmişti. West, "Kimliklerimizi bizden alan ve bizi bir renk ile sınıflandıran insanlar aynı zamanda bize 'siyah' olmanın ne demek olduğunu söyledi" ifadelerini kullanmıştı.