Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

Ünlü borsalar listeleyeceğini açıkladı: bu altcoin yüzde 25 arttı!

11 Ağustos kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Dün açıklanan TÜFE verileri sonrası kripto para dünyası yeşil grafiklerle güne başladı. Lider kripto biriminin yükselişi altcoinleri etkilerken, Merge testinin başarılı gerçeklemesi Ethereum'un ivme kaydetmesine yol açtı. Dikkat çeken başka bir artış da Lido DAO (LDO) da görüldü. Binance US ve Coinbase'in LDO listeleyeceğini açıklamasının ardından altcoinde yüzde 25'e varan bir yükseliş kaydedildi. İşte detaylar...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Celsius (CEL) yüzde 32,3’lük artışla fiyatı en çok yükselen, UNUS SED LEO (LEO) yüzde 4,4’lük düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 470 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 1,161 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 92 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 459 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 75 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 62,21‘lik kısmını Short (kısa) oluştururken, en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Dünyanın en büyük kripto para borsaları olarak görülen Binance US ve Coinbase, kritik duyurular paylaştı. Bitcoin‘in yükselişe geçmesiyle birlikte harekete geçen popüler borsalar, altcoin listelemelerine başladı. Binance borsasının ABD kolu olarak görülen Binance US, resmi Twitter hesabı üzerinden son günlerin en popüler altcoini olan Lido DAO‘yu listelediğini duyurdu. Para yatırımlarının aktif olduğunu aktaran popüler kripto para borsası, LDO‘nun yaşadığı yükselişleri hızlandırdı. Yazının hazırlandığı esnada LDO, son 24 saatte yüzde 24,06 yükselerek 2,779 dolardan işlem görüyor.

⦁ Kripto para sektörünün lider altcoini olan Ethereum “Merge” birleşmesi öncesi son Test Net’ini sabaha karşı tamamladı. Beklendiği gibi bir sorun çıkmadan başarılı olan Goerli Test Net‘i, kripto para sektöründeki yükselişleri hızlandırmışa benziyor. Başarılı gerçekleşen testlerin ardından Ethereum, yazının hazırlandığı sırada son 24 saat içinde yüzde 11,80'lik yükselişle bin 879 dolardan işlem görüyor.

⦁ Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) veya enflasyon rakamları beklenenden daha olumlu gelmesinin ardından kripto para piyasası sadece bir saat içinde piyasa değerine 50 milyar dolardan fazla ekleyerek hızlı bir şekilde yanıt verdi.

⦁ Dünyanın en büyük Bitcoin madencilerinden biri olan Genesis, üretim kapasitesini büyüttü. Genesis Digital Assets tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, yılın ilk altı ayında eski kapasitesine 708 megavat daha ekledi. Genesis yönetimi, şirketin artan üretim kapasitesiyle birlikte Teksas ve Güney ile Kuzey Carolina’daki tesislerinde toplamda 625 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

⦁ Brezilya ve daha geniş olarak Latin Amerika bölgesindeki Bitcoin geliştiricilerini destekleme amacına sahip olan, kâr amacı gütmeyen bir Bitcoin araştırma ve geliştirme merkezi Vinteum, operasyonlarına başladı. Vinteum’un misyonu, Brezilya ve Latin Amerika’daki açık kaynak geliştiricilerini Bitcoin ve Lightning Network üzerinde çalışmak için eğitmek ve finanse etmek olarak açıklanıyor.

⦁ Lider kripto para birimi Bitcoin bugün itibarıyla ABD’nin enflasyon verilerini açıklamasının ardından 22 bin 700 dolar seviyelerinden 24 bin 250 dolar kritik direncine kadar yükseliş yaşadığı görüldü. Her ne kadar Bitcoin etkili bir yükseliş trendi yaşamış olsa da, halen major direnç bölgesini kırmadı. Major direnç seviyesi öncesi yükselen üçgen formasyonu oluşturan BTC, artık yeni bir boğa trendine hazırlanıyor.

⦁ Derivatives data olarak adlandırılan veriler, BTC'de 29 bin dolara kadar uzanabilecek bir yol olduğunu gösteriyor. Ancak enflasyon ve işsizlik verileri, BTC fiyat rallilerini için önemli bir belirleyen. Kanalın 22 bin 500 dolarlık desteği olması BTC fiyatının en sonunda Ekim ayı başlarına geldiğimizde 29 bin dolar seviyesine ulaşacağını gösteriyor.

⦁ Bloomberg Intelligence’ın kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin fiyatının altı haneye ulaşacağını düşünüyor. McGlone aynı zamanda petrol fiyatının yılın kalan kısmında 50 dolar seviyelerine inmesini bekliyor. Petrol fiyatındaki düşüş dolaylı olarak kripto paraların performansını etkileyecek. Altın için 2 bin dolar hedefini paylaşan McGlone, Bitcoin’in 100 bin doları geride bırakacağını düşünüyor: “Zaman meselesi, 2 bin dolar altın, 100 bin dolar Bitcoin ve 50 dolara düşecek olan ham petrol. Enerji fiyatlarındaki düşüş altın ve Bitcoin’in değerini artıracak.”

⦁ Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, enflasyon verisi açıklanmadan hemen önce “12 Ağustos” tarihini paylaşan analist, bu tarihte lider kripto para biriminin tekrardan çöküş yaşamaya başlayacağını iddia etti. Geçtiğimiz günlerde 25 bin-25 bin 500 dolar direnç aralığını hedef olarak paylaşan başarılı analist, Bitcoin‘in 2 gün içerisinde bu seviyelere kadar değer kazanmasını bekliyor. 12 Ağustos tarihi sonrası Bitcoin‘de yeni çöküşler göreceğimizi iddia eden popüler analist, bu düşüş serüveninin 16 bin dolara kadar devem etmesini bekliyor. Her ne kadar Crypto Capo yeni bir çöküş serüveni bekliyor olsa da, bu analizlerini destekleyecek metriklerin olmadığı da görülüyor. ABD enflasyon verilerindeki artışlardan ötürü düşüş yaşayan BTC'nin bu sorununun ortadan kalkmasıyla birlikte tekrardan 30 bin dolar seviyelerini hedefleyeceği tahmin edilmekte.

⦁ Başarılı bir veri sağlayıcısı olan Glassnode’un aktardıklarına göre, 1 BTC ve daha fazlasına sahip olan cüzdan adreslerinin sayısı bugün gelen yükselişlerle birlikte yeni zirve seviyesine ulaştı. Bitcoin kurulduğundan bu yana kademeli bir şekilde artışa devam eden bu metrik, Bitcoin‘in benimsenme oranındaki artışı gözler önüne seriyor. Kurumsal yatırımcıların, balinaların ve devletlerin lider kripto para birimi Bitcoin‘e olan ilgisinin artış gösterdiği bilinirken, bireysel yatırımcıların da BTC satın alıyor oluşu, sektörün ilerleyen dönemlerde sert bir şekilde yükseliş yaşama ihtimalini artırıyor.

⦁ Küresel kripto para piyasası kapitalizasyonu, Temmuz ayındaki ABD Tüketici Fiyat Endeksi baskısının ekonomistlerin beklentilerinin 20 baz puan altında yüzde 8,5 ile gelmesinden sonra kabaca 64 milyar dolar arttı. Yükseliş momentumundaki ani artış, Cardano ve Ripple’ın potansiyel kırılmalar için güç kazanmasına yardımcı oldu. Ripple'ın Celsius'u satın alma tasarısı kararı sonrası XRP büyük ivme kaydederek yükselişe geçti.

⦁ Ethereum madencileri, en büyük altcoin'in fork'lanmasıyla piyasaya sürülecek olan EthereumPow'da yakım mekanizması ve yönetişim modelinin bulunmaması konusunda anlaştı.

⦁ Kripto para Binance resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, 2022’nin üçüncü çeyreğinde gerçekleşmesi beklenen Ethereum Merge güncellemesinin yakından takip edildiği ve güncellemenin gerçekleşmesi durumunda Binance tarafından destekleneceğini açıkladı.

⦁ Analistlerin katıldığı ankete göre, Circle'ın çıkardığı ikinci en popüler stablecoin USD Coin'in (USDC) önümüzdeki yıllarda en popüler stablecoin tether'i (USDT) geçme potansiyeli var. Kişisel finans karşılaştırma sitesi Finder.com'un anketine göre, katılımcıların çoğu USDC'nin düzenleme konusundaki daha iyi konumundan faydalanacağını, bunun da tokenin ana rakibini geçmesini sağlayacağını söyledi.

⦁ Ripple'dan kripto para sektörüne bomba gibi düşecek bir hamle geldi. Şirket sözcülerinden biri, iflas başvurusunda bulunan Celsius'un satın alınması konusuyla ilgilendiklerini söyledi. ABD medyasından Bloomberg’in haberine göre, şirket “Merge & Acquisition” yani birleşme yoluyla satın alma fırsatlarını değerlendiriyor. Haberde ayrıca Ripple şirketinin Celsius’un iflas ve yeniden yapılandırılma sürecine de dahil olmak istediği yazıldı. Şirket sözcüsü konuyla ilgili olarak, “İflas mahkemesine, süreçte yer almak için başvurumuzu yaptık” dedi.

⦁ ABD merkezli birçok Bitcoin madencilik şirketi son haftalarda çeyrek kazanç raporlarını açıklamaya başladı. Açıklanan bilançolarda Bitcoin madencilik şirketlerinin büyük Bitcoin satışları yaptıkları ortaya çıkarken, bunlarla birlikte ilginç bir detay tespit edildi. Temmuz ayından bu yana şirketlerin çoğunun, ürettikleri Bitcoin’den daha fazlasını sattığı görüldü. Bu satışlar haliyle yıllık istatistik verilerine de yansıdı ve hashrateindex sitesinin verilerine göre şirketler toplamda 3 bin 478 Bitcoin üretimine karşılık 5 bin 767 Bitcoin satışı gerçekleştirdi.

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!