Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

Türk yatırımcılarının en çok ilgi gösterdiği 10 kripto varlık

14 Ekim kripto para dünyası gelişmeleri...

Gülara Subaşı

ANKARA- Kripto para piyasaları, 2022 yılında ayı piyasalarının zorlu şartlarını fazlasıyla tecrübe etti. Türk yatırımcılar altcoinlere ilgi göstermeye devam ediyor. 21milyon.com Türk yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği ilk 10 altcoini listeledi. İşte o coinler...

Kripto parada son 24 saatte ne oldu?

- Ethereum Name Services (ENS) yüzde 16,3’lük artışla fiyatı en çok yükselen, Chain (XCN) yüzde 2,8’lik düşüşle en çok azalan altcoin oldu.

- Bitcoin’in market değeri 380 milyar dolar civarındayken kripto para piyasasının toplam değeri, 983 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

- 24 saatlik kripto para piyasasının hacmi, 87 milyar dolar civarında seyrediyor.

- Son 24 saatlik periyotta kripto para piyasasından 360 milyon dolar tasfiye olurken bu durumdan 127 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.

- Tasfiye olan pozisyonların yüzde 57,7‘lik kısmını long (uzun) pozisyonlar oluştururken en çok tasfiye Ethereum’da (ETH) gerçekleşti.

⦁ Kripto para piyasaların 2022 yılında ayı piyasalarının zorlu şartlarını fazlasıyla tecrübe etti. Türk yatırımcılar altcoinlere ilgi göstermeye devam ediyor. 21milyon.com Türk yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği ilk 10 altcoini listeledi. 21milyon.com'dan gelen verilerine göre, Türk yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği altcoinlerin listesi şu şekilde:

- Tether

- Luna Classic

- Bitcoin

- Ripple

- Terra Luna

- Shiba Inu

- UMA

- Ethereum

- ETHW

- HOLO

Bahse konu borsaların son 24 saatteki işlem hacmi 5,2 milyar TL veya 227,7 milyon dolardı. En fazla ilgiyi küresel borsalarda olduğu gibi Tether gördü. İkinci sırada riski almayı seven yatırımcıların çekinmediği LUNC yer alıyor. Kurucu Do Kwon'un kaçak olması, Terra ağındaki uygulamaların çoğunun farklı blockchainlere taşınmasına rağmen yatırımcılar, LUNC tokenden vazgeçmedi. Lider kripto para birimi Bitcoin ve davası devam eden Ripple ise ilk 4’te yer alıyor. Bu iki kripto para, uzun süredir Türk yatırımcıların ilgisini koruyor.

⦁ 13 Ekim'de açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen ABD'de eylül ayına ilişkin TÜFE verilerinin ardından ağır kayıplar veren Bitcoin ve altcoinler hızla yükseliyor. Kripto para piyasaları 13 Ekim’de ABD’den gelen kötü TÜFE verileri üzerine sert düşüş yaşadı. Bitcoin fiyatı 18 bin dolara kadar gerilerken birçok altcoinde çift haneli kayıplar kaydedilse de durum tersine döndü ve yükseliş başladı. Zincir üstü (on-chain) veri sağlayıcısı Santiment, kripto para borsalarındaki long ve short pozisyonların oranının 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla BTC fiyatının yükselmeye başladığını bildirdi. Veri sağlayıcısı yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "Yatırımcılar ve traderların enflasyon haberleriyle Bitcoin ve altcoinlerde yoğun bir satış yapıldı. Long ve short pozisyonların 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla BTC fiyatı yükselmeye başladı. Kripto paralarda pozisyon alan birçok kişi likidite edildi. Fiyatlar, kalabalığın en az beklediğine doğru hareket etme eğiliminde devam ediyor. Bu noktada Bitcoin fiyatındaki hızlı toparlanmanın ABD hisse senedi piyasalarındaki güçlü sıçramayla geldiğinin altını çizmek gerekiyor. ABD’de eylül ayına ilişkin TÜFE’nin beklentileri aşarak (yüzde 8,1) yüzde 8,2 olarak açıklanmasının ardından Dow Jones endeksi ilk işlem seansında yaklaşık 300 puan değer kaybetti. Ancak günün sonuna doğru 800 puandan fazla yükseldi ve bu şekilde pozitif günlük kapanış yaptı. Kripto para piyasalarının geri kalanı da Bitcoin ile ABD hisse senedi piyasalarındaki pozitif fiyat hareketliliğini eş zamanlı olarak takip etti.


⦁ Analist Michael Van De Poppe, ABD enflasyon verileri sonrasında lider kripto para birimi Bitcoin için yeni bir analiz tweeti paylaştı. Son dönemde daha çok bullish tahminler yaptığı görülen Poppe, Bitcoin’in 18 bin dolar desteğini kaybetmeyeceğini düşünüyor: "Bitcoin, yükseliş yaşamak için hazır gibi görünüyor ancak önemli bir dirençle karşı karşıya. Tek seferde 19 bin 300 ile 19 bin 500 doların üzerinde bir kırılma beklemiyoruz ancak görünüşe göre ilerleyen saatlerde bir toparlanma yaşanacak. Bitcoin'de 20 bin 700 dolar direncini takip ediyorum."

⦁ Tesla ve SpaceX kurucusu milyarder iş insanı Elon Musk, Fed faiz oranları öncesinde attığı "20,000!!" tweetiyle dikkatleri çekti. Milyarderin bu tweeti Bitcoin fiyatının kısa vadede bu psikolojik destek bölgesine toparlanmasını beklediği şeklinde yorumlandı.

⦁ Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, düzenli yakım politikası gereği 21'inci çeyrek BNB yakım işleminin tamamlandığını duyurdu. Binance, yakım aktivitesi sonucunda toplam 2 milyonun üzerinde BNB’nin yakılarak dolaşımdan çıkarıldığını aktardı. Böylece borsa, son çeyrekte 524 milyon dolarlık BNB yakımı gerçekleştirmiş oldu.

⦁ Blokzinciri veri alt yapısı sağlayıcısı Nxyz, kripto odaklı yatırım firması Paradigm tarafından yönetilen Seri A turunda 40 milyon dolarlık yatırım aldı. Alınan yatırım, yeni yetenekler istihdam etme, acil durumlara karşı destek oluşturma ve farklı blokzincirlerinde büyüme amaçlı kullanılacağı açıklandı.

⦁ Özel ve reklamsız arama motoru Neeva’dan ayrılan Nxyz, verileri gerçek zamanlı olarak blokzincirlerden ve onlara bağlı uygulamalardan alıp hızlı, güvenilebilir ve ölçeklendirilebilir bir endeksleme ve veri alt yapısı oluşturmayı amaçlıyor. Platform, geliştiricilere bir uygulama programlama arayüzü (API) sunarak toplanılan verilerden faydalanıyor.

*

Yatırım kararınızı kendiniz alınız!