Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789

Dünya Basınında Türkiye: Türk polisi, Onur Yürüyüşü'nü engelledi

Dünya basını, Türk polisinin, İstanbul'da düzenlenen Onur Yürüyüşü'nde düzinelerce kişiyi gözaltına almasına geniş yer ayırdı.

ANKARA - Dünya basını, İstanbul'da yapılan Onur Yürüşüyü'ne geniş yer ayırdı. Dünyaca ünlü ajanslardan Euronews, Reuters ve AFP, Türk polisinin, İstanbul'da her yıl düzenlenen ve son olarak pazar günü yapılan Onur Yürüyüşü'nde yüzlerce kişinin toplanmasını engellediğini ve yerel yetkililerin yürüyüşün bu yıl tekrarlanmasını yasaklaması üzerine düzinelerce kişiyi gözaltına aldığını aktardı.

Bloomberg, Madrid’de yapılacak NATO zirvesi için, Finlandiya ve İsveç’in, Türkiye ile NATO konulu üst düzey müzakerelere hazırlandığını belirtti.

Yunan gazete eKathimerini, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in, Türkiye ile gerilimi düşürme yolunda ilerlemeye çağıran karar metinleriyle birlikte yaklaşan NATO zirvesine gittiğini bildirdi.

Euronews: Türk polisi, İstanbul Onur Yürüyüşü'nü dağıttı, aralarında gazetecilerin de olduğu onlarca kişiyi tutukladı

Alman Euronews, Türk polisinin, pazar günü İstanbul'da Onur Yürüyüşü için toplanan kalabalığı dağıttığını, aralarında gazetecilerin de bulunduğu onlarca kişiyi, olayı kaydetmelerini engellemeye çalıştığı iddiasıyla tutukladığını yazdı.

Haberde, geçen yıl polisin kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı, yüzlerce kişinin yasağa karşı çıkmak için bir araya gelmesiyle onlarca kişinin gözaltına alınarak olayı bastırmaya çalıştığı hatırlatıldı. Haberde ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkedeki LGBTQ+ aktivistlerini geçmişte eleştirdiği ve onları "vandal"lara benzettiği anımsatıldı.

Reuters: Türk polisi, İstanbul Onur Yürüyüşü'nün ilerlemesini engelledi

Reuters Haber Ajansı, Türk polisinin, pazar günü İstanbul'da her yıl düzenlenen Onur Yürüyüşü için yüzlerce kişinin toplanmasını engellediğini ve yerel yetkililerin yürüyüşün bu yıl tekrarlanmasını yasaklaması üzerine düzinelerce kişiyi gözaltına aldığını aktardı.

Haberde, İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki “Onur Yürüyüşleri”ne eskiden binlerce kişinin katıldığı ancak son yıllarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve “İslamcı kökenli AK Parti” liderliğindeki hükümetin, LGBTQ+ özgürlüğü konusundaki duruşunu sertleştirdiği kaydedildi.

Eşcinselliğin Türkiye'de bir suç olmadığı ancak buna düşmanlığın ülkede yıllar geçtikçe yaygın hale geldiği, polis baskısının giderek daha sert hale geldiği bildirildi.

France 24: Türk makamları, İstanbul'daki yasaklı Onur Yürüyüşü'nde 200'den fazla kişiyi tutukladı

France 24, Türk polisinin pazar günü İstanbul'da 200'den fazla göstericiyi ve bir AFP fotoğrafçısını gözaltına aldığını, yasaklanan Onur Yürüyüşü'nü dağıttığını belirtti.

Haberde, polisin protestocuları gözaltına alarak otobüslere bindirdiği ifade edilirken; AFP'li gazetecilerin, aralarında AFP'nin baş fotoğrafçısı Bülent Kılıç'ın da bulunduğu dört otobüs dolusu kişinin gözaltına alındığını gördüğü kaydedildi.

Türkiye’nin daha önce “Onur Yürüyüşleri”ne izin veren az sayıdaki Müslüman çoğunluklu ülkeden biri olduğu belirtilirken; ilk yürüyüşün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin iktidara gelmesinden bir yıl sonra, 2003'te yapıldığı hatırlatıldı.

Bloomberg: Finlandiya ve İsveç, Türkiye ile NATO konulu üst düzey müzakerelere hazırlanıyor

Amerikan haber ajanslarından Bloomberg, Finlandiya ve İsveç liderlerinin, salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı NATO üyeliğine yapılan itirazları düşürmeye ikna etmek amacıyla bir araya geleceklerini okurlarına duyurdu.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto'nun ofisinin pazartesi günü Twitter'da yaptığı açıklamaya yer verilen haberde, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'ın Erdoğan ile Madrid'de, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecekleri aktarıldı.

Cyprus Mail: NATO, Baltık ve Ukrayna'ya yardım sözü verecek, Türkiye'yi İskandinav ülkelerine izin vermeye çağıracak

Güney Kıbrıs Rum kesiminin tek İngilizce gazetesi olan Cyprus Mail, 28-29 Haziran’da, Madrid’te gerçekleşecek NATO zirvesinde, NATO ülkelerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Finlandiya ve İsveç'in askeri ittifaka katılma hedefi üzerindeki vetosunu kaldırmaya çağıracaklarını bildirdi.

Reuters’ın haberini okurlarına aktaran Cyprus Mail, ABD'li düşünce kuruluşu Washington Enstitüsü'nün Türkiye analisti Soner Çağaptay’ın, “Bu sorunun Madrid zirvesinde çözülme ihtimalinin neredeyse sıfır olduğunu düşünüyorum” sözlerine haberinde yer verdi.

Haberde, ABD Başkanı Joe Biden’ın, liderleri Madrid'de olacak Finlandiya ve İsveç ile ilerleme sağlamak için NATO zirvesinde Erdoğan ile bir görüşme yapabileceği kaydedildi.

eKathimerini: Atina, Madrid meydan okumalarına hazırlandı

Yunan eKathimerini, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in, çantasında, Avrupa Konseyi'nin Türkiye'yi Yunanistan'a yönelik tehditlerde bulunmaktan vazgeçirmeye ve gerilimi düşürme yolunda ilerlemeye çağıran karar metinleriyle birlikte yaklaşan NATO zirvesine gittiğini bildirdi.

Habere göre; Miçotakis, yakın olduğu kurumlara, toplantıyı Erdoğan ile bir yüzleşme forumuna çevirme niyetinde olmadığını söyledi.

İ24 News: İsrail, İran terör hücrelerini yakaladıktan sonra Türkiye'ye seyahat uyarısını hafifletebilir

İsrail haber ajanslarından i24 News, İsrail'in, İran'ın terör tehditleri nedeniyle 13 Haziran'da verdiği Türkiye'ye yapacağı ziyaretlere ilişkin tavsiye niteliğindeki uyarıyı kaldırabileceğini okurlarına duyurdu.

İ24 News’in, Kanal 12'nin isimsiz bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail makamları yaz seyahat sezonundan önce kısıtlamayı hafifletme kararı aldılar ancak bürokratik prosedürler nedeniyle bu karar, yürürlükte kalmaya devam ediyor.

Haberde, seyahat uyarısının kaldırılmasındaki gecikmeye, İsrail hükümetinde iktidar koalisyonunun çökmesi ve parlamentonun dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasıyla son zamanlarda yaşanan kargaşanın neden olduğu aktarıldı.

Tasnim News Agency: “Türkiye, Rusya'ya karşı yaptırımlara katılmayacak”

İran haber ajanslarından Tasnim Haber Ajansı, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, Türkiye'nin Ukrayna krizi nedeniyle Batı'nın Rusya karşıtı yaptırımlarına katılmayacağını açıklamasını okurlarına duyurdu.

Haberde, Kalın’ın, “Rusya konusunda dengeli bir politika izliyoruz. Yaptırım uygulamıyoruz ve bunlara katılmayacağız. Kendi çıkarlarımızı gözetmeliyiz” sözlerine yer verildi.

Voice of America: Yunanistan, Türkiye ile sınır çitini üçe katlayacak

Amerikan Voice of America (VOA), Yunanistan’ın, ülkeye yasa dışı göçmenlerin gizlice girmesini engellemek için inşa edilen yüksek bir çitin uzunluğunu üç katına çıkararak, Türkiye ile kara sınırlarını daha da mühürlemeye hazırlandığını belirtti.

Haberde, bu planın, Yunanistan'ın hem kara hem de deniz sınırları boyunca ani bir mülteci artışıyla karşı karşıya kalmasıyla ortaya çıktığı ifade edildi.

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi’nin, "Türkiye'nin göçmenleri Yunanistan ile kriz yaratmak için araçsallaştırmaya yönelik açık bir girişimi var" sözlerine haberde yer verildi.

Yunan hükümet kaynakları, VOA Yunanistan'a verdikleri demeçte, bu hafta İspanya'da yapılacak NATO liderleri toplantısında Türkiye'nin “provokatif” duruşunu yükselteceğini öne sürdü.

BNN Bloomberg: Türkiye Şeker fiyatlarını yüzde 67'ye kadar arttırdı

Kanada’nın finans yayınlarından BNN Bloomberg, devlete ait şeker üreticisi Türkşeker’in, toz şeker fiyatını yüzde 67 artırarak kilogram başına 13 liraya (77 sent) yükseltmesini gündemine taşıdı.

BNN Bloomberg’in haberine göre, tüketici fiyat sepetinin yüzde 0,3'ünü oluşturan toz şeker, enflasyon ölçüsünün dörtte birini oluşturan gıda ve alkolsüz içecek kategorisindeki birçok kalem için önemli bir ham madde konumunda bulunuyor.

The Libya Observer: Trablus'taki Türk Silahlı Kuvvetleri Hastanesi 30 binden fazla kişiyi tedavi etti

Libya haber sitelerinden The Libya Observer, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Libya Görev Gücü Komutanlığı gözetiminde yürütülen Mitiga Askeri Hastanesi’nin, iki buçuk yılda 30 binden fazla kişiye hizmet verdiği, 385 ameliyat gerçekleştirdiğini yazdı.

Haberde, hastanenin, 27 Kasım 2019 tarihinde Türkiye ve Libya hükümetleri arasında imzalanan "Güvenlik ve Askeri İş birliği Mutabakat Muhtırası" kapsamında kurulduğu hatırlatıldı.

Business Recorder: Türk lirası, borç verme kısıtlamalarının ardından dolar karşısında yüzde 6 değer kazandı

Pakistan haber sitelerinden Business Recorder, Türkiye'nin dövizdeki düşüşü tersine çevirmek için son raddede 1 milyon dolardan fazla nakit parayla birçok şirkete lira kredisini kısıtlamaya gitmesinin ardından Türk lirasının, bugün dolar karşısında yüzde 6 değer kazandığını kaydetti.

Haberde, çoğu yerel piyasanın, cuma günü haftayı kapattıktan sonra, BDDK’nın, şirketlerin 15 milyon liradan (908.000 $) fazla FOREX nakit varlığına sahip olmaları ve toplam varlıklarının veya yıllık gelirlerinin yüzde 10'unu aşmalarına izin verilmeyeceği açıklamasına yer verildi.

Erdoğan’ın daha fazla “faiz indirimi sözü” verdikten sonra Türk lirasının daha da zayıfladığı haberde anımsatıldı.