Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Ankara’nın medya yüzü AKK Medya Çalışma Grubu
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
123456789

Dünya basınında Türkiye: “Haftada 800 Suriyeli ülkesine dönüyor”

Dünya basını, Suriyeli sığınmacıların Türkiye’deki varlığının derinleşen ekonomik krizle beraber sorgulanmaya başladığının altını çizerken, Reuters’a konuşan Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Türkiye'den her hafta yaklaşık 800 Suriyeli “mültecinin” ülkelerine geri döndüğünü açıkladı.

ANKARA- Dünya basını, Suriyeli sığınmacıların Türkiye’deki varlığının "derinleşen ekonomik kriz"le beraber sorgulanmaya başladığının altını çizerken, Reuters’a konuşan Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Türkiye'den her hafta yaklaşık 800 Suriyeli “mültecinin” ülkelerine geri döndüğünü açıkladı.

Fransız haber ajanslarından France 24, Türkiye’nin şu anda ekonomik bir krizle boğuştuğunu ve Ankara’nın “mültecileri” geri göndermeye çalıştığını gündemine taşıdı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman’ın Türkiye ziyaretinin, Suudi fonlarının Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini yönündeki analizlere geniş yer ayırdı.

Reuters: “Yaklaşık 800 Suriyeli Türkiye'den haftalık olarak dönüyor”

Reuters haber ajansına konuşan Philippe Leclerc, Türkiye'den her hafta yaklaşık 800 Suriyeli mültecinin ülkelerine geri döndüğünü ancak koşulların çok sayıda gönüllü geri dönüş için uygun olmadığını söyledi.

Leclerc, İstanbul'da, Reuters'a verdiği demeçte, "Suriye'deki belirsizlik seviyesi, bugünlerde toplu bir gönüllü geri dönüş hareketine imkan vermiyor" dedi.

Leclerc, çoğu bekâr yaklaşık 800 Suriyelinin her hafta kuzey Suriye'nin çeşitli bölgelerine döndüğünü, ancak çoğu Suriyelinin ekonomik koşulları kendi ülkelerinden daha elverişli olduğu için Türkiye'de kalacaklarına inandığını söyledi.

France 24: Suriyeliler, Türkiye'nin savaştan kaçanları ülkelerine geri gönderme planlarından korkuyor

Fransız haber ajanslarından France 24, Türkiye’deki sığınmacılara yönelik bir araştırma haber yayımladı.

Suriye Savaşı'ndan gelen tüm mültecilerin yarısının (3,5 milyon Suriyeli) Türkiye'de bulunduğunu belirten France 24, güneydeki Gaziantep kentinde her dört kişiden birinin Suriyeli olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin şu anda ekonomik bir krizle boğuştuğunu ve Ankara’nın mültecileri geri göndermeye çalıştığını France 24 yerinden bildirdi.

Gaziantep'teki Suriyeli "mültecilerin" çoğunun, Türkiye'de yeni bir hayata başlama umuduyla Şam'dan ve Suriye'nin kuzeyinden kaçtığını dile getiren ajans, Muhammed isimli bir Suriyeli ile röportaj gerçekleştirdi.

Muhammed, "Durum şu ana kadar nispeten istikrarlıydı. Ancak Suriyelileri geri gönderme konusundaki son karar bizi korkutuyor" dedi.

ZAWYA: Tayyip Erdoğan, Riyad ile ilişkileri onarmak için harekete geçti

Orta Doğu’nun haber ajanslarından ZAWYA, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Riyad ile ilişkileri onarmak için harekete geçtiğini söyledi.

Haberde Suudi fonlarının Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını hafifletmeye yardımcı olabileceği yönündeki analizlere yer verildi.

Üst düzey bir Türk yetkili, Suudi Arabistan-Türkiye ilişkilerine yönelik, "Yeni bir dönem başlayacak ve tam normalleşme yaşanacak. Ziyaret kapsamında enerji, ekonomi ve güvenlik alanlarında bazı anlaşmalar imzalanacak" yorumunda bulundu.

Business Recorder: Suudi Arabistan vatandaşlarının Türkiye'ye seyahatine yönelik pandemi yasağını kaldırdı

Pakistan gazetelerinden Business Recorder, Suudi Arabistan’ın vatandaşlarının Türkiye'ye seyahatine yönelik pandemi yasağını kaldırmasını gündemine taşıdı.

Habere göre Suudi Arabistan, koronavirüs önlemlerini gevşetmeye devam ederken, Türkiye ve diğer üç ülkeye seyahat etme yasağını kaldırdı.

Haberde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Kral Bin Selman’ın, Türkiye’yi ziyaret edip Erdoğan ile görüşeceği de belirtildi.

Bloomberg: Türkiye, artan kamu harcamalarını karşılamak için yıl ortası bütçesini açıkladı

Amerikan haber ajansı Bloomberg, Türkiye’nin, küresel enerji fiyatlarındaki artış ve artan enflasyon oranları nedeniyle “yüksek hükümet harcamalarını” karşılamak için 50 milyar dolardan fazla kaynak ayıracağını duyurdu.

eKathimerini: Türkiye ne yapıyor?

Yunan eKathimerini’den Constantinos Filis, “Türkiye ne yapıyor?” başlığıyla bir fikir yazısı yayımladı.

Filis yazısında, uzun yıllardan beri ilk kez, Yunan-Türk ilişkilerinin kasvetli olduğunu belirtti.

Filis’e göre, Ege'de "büyük ölçüde yersiz olan" öfke birikimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “kibirli güvensizliğiyle” karışmış durumda ve bu durum, haklı olarak endişe ve alarma neden oluyor.

Fikir yazısında; Erdoğan’ın, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı çıkmasının asıl nedeninin, Joe Biden'ın dikkatini çekmek ve Türkiye'deki seçimlerden önce ABD Başkanı ile pazarlık yapmak olduğu ifade edildi.

Erdoğan’ın tüm anketlerde rakiplerinin arkasında olduğu ve tüm bunlardan ötürü Yunanistan ile arasında bir gerginlik yaratarak iç kamuoyuna mesaj vermeye çalıştığı da dile getirildi.

The Star: Türkiye'ye gelen yabancılar Mayıs'ta yüzde 300'ü aştı

Asya’nın haber ajanslarından The Star, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye'ye mayıs ayında yıllık yüzde 308 artışla yaklaşık 3,82 milyon yabancı geldiğini haberleştirdi.

Haber göre, 2022 yılının ilk beş ayında Türkiye, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 207 artışla toplam 12,7 milyon yabancı ülkeye ev sahipliği yaptı. Yabancı girişlerin çoğu İstanbul, Antalya, Edirne, Muğla ve Artvin'de kayıtlı.

Tehran Times: Türkiye’nin ihracatının değeri yüzde 60 arttı

İran haber ajanslarından Tehran Times, İran'ın Türkiye'ye ihracatının 2022'nin ilk dört ayında 2021'in aynı dönemine göre yüzde 60 arttığı yönündeki Türkiye İstatistik Kurumu verisini okurlarıyla paylaştı.

Haberde, 2021 yılında bin 574 milyar dolar olan İran-Türkiye arasındaki dört aylık ticaretin, yüzde 38 artışla 2 bin 175 milyar dolara ulaştığı ifade edildi.

The Times of Israel: İsrail ve Türkiye son günlerde çok sayıda İran terör saldırısını önledi

İsrail gazetelerinden The Times of Israel, İsrail Başbakanı Naftali Bennent’in, hükümet koalisyonunun sona erdiğini açıklamadan önce Kudüs ile Ankara arasındaki iş birliğini öven sözlerini gündeme getirdi.

Bennett, İsrail ve Türk güvenlik yetkililerinin Türkiye'de İsraillilere yönelik terör saldırılarını engellemek için birlikte çalıştıklarını söyledi. "Türk güvenlik güçleriyle birlikte yürütülen operasyonel çabalar meyve verdi. Son günlerde, İsrail-Türkiye ortak çabasıyla, Türk topraklarında bir dizi saldırıyı engelledik ve çok sayıda terörist tutuklandı” ifadelerini kullanan Başbakan, saldırı sayısı, kaç kişinin tutuklandığı veya teröristlerin uyruğu hakkında ise ayrıntı vermedi.