Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789

Kadın mimarların ödülünü vermedi!

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kadın mimarların elini sıkmayınca ödüller görevliler tarafından kadınların eline tutuşturuldu.

Ömer ŞAN

ANKARA- Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi Lansman Töreni bir skandala sahne oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, dün yapılan törende, proje kapsamında ödül kazanan kadın mimarların ödüllerini vermedi. Kadın mimarlara, görevlilerin ödül vermesinin ardından Örki, erkek mimarlarla tokalaşarak onların ödüllerini verdi.

Skandal olay Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Başkanı İbrahim Şenel, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Özlem Durdu Kabel, Denizlili iş insanları ve davetlilerin gözleri önünde meydana geldi.

Program akışı değişti

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) tarafından 2019 yılından beri yürütülmekte olan Pamukkale Köyü DEGİAD Fikir Projesi’nin lansmanı bir skandala sahne oldu. Törenler sırasında ödül kazanan proje sahiplerine plaketlerini vermek üzere sahneye davet edilen Pamukkale Belediye Başkanı Örki, iki kadın mimarın ödülünü vermek istemeyince program akışı değiştirildi.

Erkeklerin ödülünü verdi

İmam hatipli Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin bu tavrı üzerine sahneye davet edilen Mimar Ece Gizem Şimşek ve Güncesu Yücel isimli kadın mimarların ödülünü başka bir kadın görevli adeta ellerine tutuşturdu. Daha sonra sahneye çıkan Başkan Örki, diğer erkek mimarların ödüllerini takdim ederek onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Ancak katılımcıların ve kameraların karşısında yaşanan olayın garipsendiğini fark eden Başkan Örki, sahnede gördükleri muamele karşısında ne olduğunu anlamakta güçlük çeken kadın mimarları daha sonra ellerini sıkarak kutladı. Söz konusu ödül töreni, programı yayınlayan Metropol TV'nin YouTube kanalında da yayınlanıyor.

İşte o ödül töreninden görüntüler (Örki'nin sahneye çıktığı ve erkek mimarların ödüllerini verdiği o anlar 01:25:07):

https://www.youtube.com/watch?v=9FlmIsH7qvI 

Oda TV gündeme getirmişti

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki daha önce de bazı iddialarla gündeme gelmişti. Oda TV’nin de yer verdiği iddialardan biri de Örki’nin FETÖ ile ilişkisi olduğu yönündeydi. Dönemin CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Örki’nin Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı EHUDER Başkanı Hüdayi Kayhan ile Örki’nin bağlantılarına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. CHP’li Osman Tabu, Avni Örki’nin, FETÖ’cü olduğu mahkemece karara bağlanan ve 6 yıl hapis cezası alan Hüdayi Kayhan’ın yanında avukatlık stajı yaptığını söylemişti.

23 Nisan şiirine tepki

AKP’nin Pamukkale Belediye Başkan adayı Avni Örki, partisinin il başkanı olduğu 2016 yılında, 23 Nisan şarkısına da tepki göstermişti. Çocuğunun bayram törenini izlediğini ve 23 Nisan şarkısını ilk kez dikkatlice dinlediğini belirten Örki, paylaşımında, şarkıdaki, “İşte bugün bir Meclis kuruldu. Sonra hemen padişah kovuldu” bölümünü eleştirdiği ve “Yönetim biçimi olarak demokrasiyi seviyorum ama padişahın kovulmasıyla demokrasi gelir mi?” şeklinde tuhaf bir ifade kullanmıştı.

23 Nisan’dan utanıyor!

İşte o paylaşım:

“23 Nisanlarda hepimiz söyleriz: 'Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan" şarkısını. Şarkının gerisini berisini bilmeyiz. Dün oğlumun okulunda ilk defa dikkatle dinledim. 'İşte, bugün bir meclis kuruldu, Sonra hemen padişah kovuldu. Bugün 23 Nisan, Hep neşeyle doluyor insan’ şarkısıyla 23 Nisan kutlanıyor. Padişahı kovmakla neşe dolanlar olabilir, onların tercihidir ama benim çocuğuma bu şarkının devlete ait okulun bahçesinde söyletilmesine karşıyım. Yönetim biçimi olarak demokrasiyi seviyorum ama padişahın kovulmasıyla demokrasi gelir mi? Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olur mu? Fatih’in torunu olmayla, adına köprü yapılan Osman Gaziyle, ecdadımla övünüyorum ama çocuklarımı zehirleyen bu şarkılardan da utanıyorum.”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki kimdir?

Denizli’nin Tavas ilçesinden olan babasının memuriyet görevini yaptığı İzmir’in Menemen ilçesinde doğdu.

İlköğretimini burada tamamladıktan sonra devlet parasız yatılı sınavları ile Denizli İmam Hatip Lisesi'ni kazanarak 1996 yılında mezun oldu.

1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Hukuk Fakültesindeki öğrenciliği sırasında “Birleşik Hukukçular Kulübü”nü kurdu. Hukuk Fakültesinden mezun olduğu 2003 yılında Avukatlık stajına tamamlamasının ardından kendi bürosunda serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli eğitim ve seminerlere katılan Örki, bu mesleki çalışmalarının yanı sıra Denizli'de, Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi, Denizli Gençlik Konseyi, Aktepe’yi Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği, Aktepespor Kulübü Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alarak birçok sosyal sorumluluk projesinin uygulayıcısı oldu.

2007 Yılında AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevi yapan Örki, Merkez İlçe Kongresinde yedek yönetim kurulu üyeliğine seçildi, bu görevinden 2009 yerel seçimlerinde Denizli İl Genel Meclisi adaylığı için ayrıldı ve merkez ilçe 5. sıra adayı olarak seçimlere katıldı.

2011-2014 yılları arasında Denizli İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yaptı. 2009 yılında yapılan İl Kongresi ile İl Yönetim Kurulu’na seçilen Örki, bu görevleriyle birlikte AK Parti adına “Denizli 3. Bölge İlçe Seçim Kurulu üyeliği” ve “Denizli Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği” görevlerinde bulundu.

2011 yılında AK Parti il başkanlığına atanan Örki bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü.

2007 yılında Dr. Nur Örki ile evlenen Örki’nin Asım ve Elif adında iki çocuğu var.