Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

İzmir Konak'ta birincil sorun uyuşturucu!

Türkiye ve İzmir’de madde bağımlılığı, son yıllardaki en büyük sorunlarının başında yer alıyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçenin 25 mahallesinde birincil sorunun uyuşturucu olduğunu ve kullanım yaşının bazı mahallelerde 10 yaşa kadar düştüğünü belirtti.

Semra İğtaç

İZMİR- Türkiye ve İzmir’de madde bağımlılığı, son yıllardaki en büyük sorunlarının başında yer alıyor. Verilere göre madde bağımlılığı, 10-12 yaşa düşmüş durumda. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçenin 25 mahallesinde birincil sorunun uyuşturucu olduğunu ve kullanım yaşının bazı mahallelerde 10 yaşa kadar düştüğünü belirtti.


Konak Belediye Başkanı Abdül Batur İzmir’de Konak’ın uyuşturucu bağımlılığı ile çok fazla sorun yaşayan bir ilçe olduğunu dile getirerek değerlendirmelerde bulundu.

KONAK UYUŞTURUCU KULLANIMINDA KIRMIZI ALARM VERİYOR

Belediye olarak madde bağımlılığı konusuna büyük önem verdiklerini, ancak alınan tedbirlerin ve verilen cezaların yeterli olmadığını dile getiren Başkan Batur, "İzmir kullanım oranlarında Türkiye’de 1’nciyse, Konak da hemen hemen 1’nci sıralarda yer alır. Buna üzülüyoruz… Konak şu an uyuşturucu kullanımında kırmızı alarm veriyor. Hatta kırmızı alarmın da ötesinde bir durumda maalesef ki" dedi.

"İZMİR, TÜRKİYE BİRİNCİSİ İSE..."

İzmir’in verilere göre uyuşturucu kullanımında Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Başkan Batur, “Ülkedeki son gelişmeler ve ekonomik sıkıntılar ülkedeki uyuşturucu kullanımı daha da arttır seviyeye geldi. İzmir kullanım oranlarında Türkiye’de birinciyse, Konak hemen hemen birinci sıralarda yer alır. Konak şu an uyuşturucu kullanımında kırmızı alarm veriyor. Hatta kırmızı alarmın da ötesinde bir durum var maalesef ki… Buna üzülüyoruz" diye konuştu.

Batur, valilik, belediyeler, Aile Bakanlığı ile hep birlikte toplantılar yaptıklarını ancak bu maddelerin ülkeye girişinin engellenmesi gerektiğini söyledi. Uyuşturucuyla yakalanmış, mahkum olmuş gençlerin yeniden kazanılması için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Batur, "Denetimli serbestlik müdürlüğümüz ile birlikte bu gençlerin yeniden topluma kazandırılması, meslek edindirilmesi amacıyla çalışmalar yapıyoruz ancak yeterli değil. Gitgide sıkıntı yaratan, gençlerin belaya yakalandığı noktadayız. Hatta keskin tedbirler alınmalı. Bu sadece yerel yönetimin değil bütün ülkenin genel problemi olmaya başladı” dedi.

SPORA TEŞVİK ÖNEMLİ

Madde bağımlılığı ile mücadelede sporun önemine vurgu yapan Batur, “Şu anda yaz-kış spor okullarında 2 bin 500’e yakın çocuğumuz yararlanıyor. Gültepe’deki spor salonumuzun bitmesi sonrası bu rakam hemen hemen bin kişi daha arttı. Hilal Mahallesi'nde yeni rekreasyon alanı yaptık, hemen yanında halı saha vardı onu düzenliyoruz. Spora teşvik etmek önemli. Biz spor kulüplerine de çok destek oluyoruz. Sporla uğraşan gençler başka yöne gitmiyor. Uyuşturucunun karşıtı olacak çalışma spor olmalı." diye konuştu. 

25 MAHALLEDE UYUŞTURUCU BİRİNCİL SORUN

Mahalle muhtarlarının da uyuşturucu ile mücadele taleplerini sık sık vurguladığını belirten Batur, “Muhtarlarımız gerek güvenlik toplantılarında gerek bizlerle yaptığı toplantılarda neredeyse 20-25 mahallede birinci sorunlarının uyuşturucu olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak uyuşturucu ile ilgili mahalledekilerin canı yanıyor ve muhtar da onların temsilcisi, onun da canı yanıyor. Hep beraber çözmeye çalışacağız. Ancak şu an çok da fazla çözüm üretildiğini söyleyemeyiz” ifadelerini kullandı.