Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789
Türkiye’nin gizli hazinesi
Türkiye’nin gizli hazinesi
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Uçakta kabin memuruna saldırdı
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
Barış Boyun'a 349 yıl hapis talebi
İzmir'de markette cinayet
İzmir'de markette cinayet
123456789

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nden açıklama

Haber Merkezi

ANKARA- İzmir Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri AŞ, internet sitemizde yayınlanan “Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yolsuzluk iddiası” başlıklı haberle ilgili tekzip metni hazırladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısındaki açıklamalarına yer veren 19 Aralık 2022 tarihli haberimiz üzerine, İzmir Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri AŞ, tekzip metni hazırladı.

Gerçeğe ve haberciliğe olan saygımızdan, tekzip metnini olduğu gibi yayınlıyoruz:

"Sağlık Bakanlığı ile Müvekkil arasında 2014 yılında imzalanan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nün yapım işeri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işine ilişkin sözleşmede tıbbi hizmetlerin verilmesi için gerekli malzeme/ ekipmanlara ayrıntılı olarak yer verilmiştir. Müvekkil ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan maliyet hesaplaması dikkate alınarak, sabit yatırım tutarı götürü bedel olarak belirlenmiştir ve işin sabit yatırım tutarı ile yapılması sebebiyle Müvekkil'in karşılaştığı hiçbir ek gider Sağlık Bakanlığı'na yansıtılmamıştır.

Haber metninde sözü geçen yer kaplaması faturasına ilişkin olarak; Türkerler-Gama İzmir Adi Ortaklığı tarafından Müvekkil'e fatura kesilirken aralarında 2016 yılında İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü inşaat işinin yapımı ve malzeme/ekipmanların tedariki için akdedilen ve götürü bedel öngören sözleşmedeki fiyatlar esas alınmıştır. Bu nedenle her ne kadar ortada bir fiyat artışı var gibi görünse de kararlaştırılan götürü bedel dolayısıyla nihai inşaat tutarında bir farklılık bulunmamaktadır. 2016 yılında öngörülen tutar üzerinden bugün itibariyle alım yapılamaması ticari hayatın bir gereğidir. Münferit malzemelerdeki fiyat artış ya da azalmalarından ve buna bağlı olarak oluşabilen kar/zarar durumundan bağımsız olarak Sağlık Bakanlığı tarafından Müvekkil'e ödenecek toplam yatırım bedeli tutarında değişiklik olmamaktadır.

Ultrason cihazı faturasına ilişkin olarak; tanesi 41.000 dolar olan ultrason cihazlarının 30 adedi toplamda 1.230.000 dolara Türkerler-Gama İzmir Adi Ortaklığı tarafından satın alınmış ve bu ekipmanalar gümrükten geçmeden önce Müvekkil Şirket'e fatura edilmiştir. Bu işlem kapsamındaki fatura bedeli ise 1.232.287.59 dolardır. Ortada haber metninde sürüldüğü, üzere "İlk fatura 318 bin 726 dolar peki sonra Türkerler gama devri yapılıyor. 1 milyon 230 bin dolara İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'ne devir yapılıyor en sonunda da 1 milyon 347 bin 383 dolara ithalatı gerçekleşmiş oluyor" gibi farklı bir fiyat söz konusu değildir. Haber metninde geçenlerin aksine faturalardan görüleceği üzere Türkerler-Gama İzmir Adi Ortaklığı tarafından düzenlenen faturalar, Sağlık Bakanlığı'na değil İnşaat Sözleşmesi hükümleri doğrultusunda Müvekkil Şirket'e kesilmektedir.

Bugüne kadar Müvekkil tarafından Sağlık Bakanlığı adına tanzim edilmiş herhangi bir ekipman faturası bulunmamaktadır. Zira proje kapsamında hiçbir şekilde Sağlık Bakanlığı'ndan finansman sağlanmamaktadır. Tüm finansman yurt dışı bankalardan kredi ile temin edilmektedir.

Sonuç olarak Müvekkil, gerçeği yansıtmayan haberler neticesinde haksız bir karalamaya maruz kalmıştır. Yukarıda bazı yönleriyle izah edilen İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü yapımı işi tümüyle sözleşme ve sair mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

İzmir Bayraklı Şehir Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. adına Av. Elif Demiröz-Av. Beril Özgen Kanıvar"