Asena yıllar sonra Bodrum'da
Asena yıllar sonra Bodrum'da
Şevval Sam’a 'sınıf farkı' tepkisi
Şevval Sam’a 'sınıf farkı' tepkisi
Tamayo Perry, köpekbalığı saldırısında hayatını kaybetti
Tamayo Perry, köpekbalığı saldırısında hayatını kaybetti
Trabzonspor'un teknik ekibinde ayrılık
Trabzonspor'un teknik ekibinde ayrılık
123456789
Asena yıllar sonra Bodrum'da
Asena yıllar sonra Bodrum'da
Şevval Sam’a 'sınıf farkı' tepkisi
Şevval Sam’a 'sınıf farkı' tepkisi
Tamayo Perry, köpekbalığı saldırısında hayatını kaybetti
Tamayo Perry, köpekbalığı saldırısında hayatını kaybetti
Trabzonspor'un teknik ekibinde ayrılık
Trabzonspor'un teknik ekibinde ayrılık
123456789

İmamoğlu: 2025'te 100 kilometreyi bulacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllık metro üretme hızlarının rekora doğru gittiğini belirterek, "Rekor dediğimize bakmayın, bunun bile İstanbul’a ne yazık ki yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Daha fazla artırılmak zorunda, çünkü ihmal edilmiş bir dönem olduğunun altını çizelim. 2025 sonuna geldiğimizde 100 kilometreyi bulan bir üretimi İstanbullulara kazandırmış olacağız" dedi.

AZE Haber Ajansı

İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllık metro üretme hızlarının rekora doğru gittiğini belirterek, "Rekor dediğimize bakmayın, bunun bile İstanbul’a ne yazık ki yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Daha fazla artırılmak zorunda, çünkü ihmal edilmiş bir dönem olduğunun altını çizelim. 2025 sonuna geldiğimizde 100 kilometreyi bulan bir üretimi İstanbullulara kazandırmış olacağız" dedi.

Son 4 yılda 174 aracı raylı sistemler filosuna kazandıran İBB, ihalesi tamamlanan 134 araçla filoya kazandırdığı yeni araç sayısını 308’e yükseltecek. M4 hattına 100 yeni metro aracı teminine ilişkin sözleşmenin imzalanması dolayısıyla düzenlenen tören de bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Emirgan’daki Beyaz Köşk’te yapıldı.

İhaleyi alan Bozankaya firması adına Murat Bozankaya, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin ile Raylı Sistem Dairesi Başkanı Ceyhun Avşar’ın da katıldığı törende konuşan İmamoğlu, hem İstanbulluların yeni araçlardan hizmet alacağını hem de bu araçların Türk insanlar tarafından üretilmiş olacağını söyledi.

100 KİLOMETREYİ BULACAK

İmamoğlu, yatırımlarını artıran ve hızlandıran bir yönetim olduklarını, 2023 yılı yatırım harcamalarının yüzde 40’tan fazlasını raylı sistemlere ayırdıklarını kaydetti. Yıllık metro üretme hızlarının da rekora doğru gittiğini ifade eden İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Rekor dediğimize bakmayın, bunun bile İstanbul’a ne yazık ki yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Daha fazla artırılmak zorunda, çünkü ihmal edilmiş bir dönem olduğunun altını çizelim. 2025 sonuna geldiğimizde 100 kilometreyi bulan bir üretimi İstanbullulara kazandırmış olacağız. Göreve geldiğimizde plansızlıktan, finans kabiliyeti olmadığından ya da finansla ilgili düzenlemeler oluşturulmadığından ve durmuş ve sorunları olan 10 metro hattını devralmıştık. Bu terk edilmiş pozisyonuna düşmüş olan metro inşaatlarımıza dair biz hızlıca harekete geçtik ama ne yazık ki milyarlarca liralık da bir zararı kentimiz, bütçemiz yaşamış oldu o dönemde. Bazen şöyle ifade ederim. Bunu özellikle halkımızın bilmesi lazım. Siyasi bir manevra için mış gibi yapmak adına bir ihaleye çıkmak, bir işe başladım demek kadar yanlış bir şey yok."

"4 YILIN 25 YILLA YARIŞTIRILMASI BİZİM İÇİN KEYİFLİ"

İmamoğlu, dönem dönem geçmiş 25 yılla kıyaslanacak şekilde eleştirilere maruz kaldıklarını belirterek, "Yani 25 yılda üretilen bazı işleri, bu 4 yıldaki ortaya koyduğumuz kabiliyetle kıyaslayarak ‘Biz şunu yapmışız, siz bunu yaptınız’ diye bir yarışa tabi tutuluyoruz. Bunu hem gülümseyerek hem de keyifle karşılıyorum. Çünkü 4 yılın 25 yılla yarıştırılması ya da kıyaslanması bizim için keyifli" diye konuştu.

"DÜNYANIN EN ÇOK MERAK EDİLEN KENTİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ" 

2025 Haziran’ına kadar 100 aracın hatta indirim işlemi tamamlanmış olacağını dile getiren İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Demek oluyor ki 2 yılımız var. Böylece hemşerilerimizin daha keyifli, fazla vakit geçirmeden ve daha kısa süreli araçlarla buluşmasını sağlarız. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Çalışmaya devam ediyoruz zor koşullarda. İstanbul’u daha keyifli, daha çevreci, başta büyük oranda metrolarla olmak üzere yine tabii ki tekerlekli lastikli araçların da kaliteyi artırarak inşallah engellenmezsek taksi sayısını artırdığımız İstanbul’da insanların ‘Taksi bulamıyoruz’ şikâyetini de azaltarak ve insanlarımızı mümkün olduğu kadar da nitelikli, sayısını oldukça artırdığımız yeşil alanlarda veya nitelikli kaldırımlarımızda yürüyerek gezebildikleri bir İstanbul var ederek çağdaş, dünyanın en çok merak edilen, görülmesi şarttır diye insanların ismini aradığı bir kent olmayı hep birlikte hedefliyoruz. Yolumuz açık olsun. Araçlarımız şimdiden İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olsun."