Afyonkarahisar’daki 2.600 yıllık anıtın gizemi çözüldü
Afyonkarahisar’daki 2.600 yıllık anıtın gizemi çözüldü
Tarihin bilinen en eski alfabesi
Tarihin bilinen en eski alfabesi
Gevaş İlçe Halk Kütüphanesi hizmete sunuldu
Gevaş İlçe Halk Kütüphanesi hizmete sunuldu
Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı
Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı
123456789
Afyonkarahisar’daki 2.600 yıllık anıtın gizemi çözüldü
Afyonkarahisar’daki 2.600 yıllık anıtın gizemi çözüldü
Tarihin bilinen en eski alfabesi
Tarihin bilinen en eski alfabesi
Gevaş İlçe Halk Kütüphanesi hizmete sunuldu
Gevaş İlçe Halk Kütüphanesi hizmete sunuldu
Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı
Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı
123456789

"Gazi Ekmek Müjdesi"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "halka ucuz ekmek" için "Gazi Ekmek" projesini hayata geçiriyor…

Ömer ŞAN

ANKARA- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, halkın ekmeğe daha ucuza ulaşabilmesi için belediye bünyesinde, "Gazi Ekmek" kurulacağını bildirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'na başkanlık eden eski Bakan ve Belediye Başkanı Şahin, vatandaştan gelen yüksek talep, dünya çapında tırmanan enflasyon oranlarının ekmek ve temel besin gıdalarına yansımasına karşı mücadele kapsamında, uygun satış yapacakları Gazi Ekmek projesini duyurdu.

Gaziantep’in 70 yıllık gazetesi Telgraf, ildeki diğer yerel gazetelerle birlikte projeyi, "Gazi Ekmek Müjdesi" başlığı ile manşetine taşıdı. Haberde, projeyle toplamda 40 çeşit ekmek ve unlu mamulün halka ucuza sunulacağı kaydedildi.

Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Kadın Kooperatifleri ürünlerinin de yer alacağı satış noktalarında halka, piyasa değerlerinin altında satış yapılmasının planlandığı ifade edildi.

Haberde şu bilgiler verildi:

"110 Satış noktası oluşturulacak

Gazi Ekmek satış noktaları Şahinbey ilçesinde 70 ve Şehitkamil’de ise 40 olmak üzere toplamda 110 noktada olacak. Talepler doğrultusunda kapasite ve satış noktaları arttırılacak. Satış noktalarında francala tipi ekmekler ile köy, ekşi mayalı, tam buğday unlu, rol, hamburger, tost, kepekli, mısır ekmeği gibi çeşitlendirilmiş ekmekler, glütensiz unla yapılan ürünler diğer unlu gıdalardan oluşan 40’tan fazla ürün yer alacak.

İlk üretim meslek liseleriyle yapılacak

Proje kapsamında fabrika kurulumuna kadar taleplerin hızla karşılanması amacıyla ilk olarak meslek liselerinin fırınları ve yüksek kapasiteli ekmek üreticileriyle üretim yapılacak. Gazi Ekmek Fabrikasının ve yüksek kapasiteli üretim araçların kurulumuyla, Büyükşehir Belediyesi kendi tesisinde ekmek yapımına başlayacak."

‘Halk Ekmek’ sistemini incelediler

Başkan Fatma Şahin, Ramazan ayında yürütülen kampanyayla ihtiyaç sahibi vatandaşların ucuz ekmek almasının sağlandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“İstanbul Halk Ekmeği ve diğer illerde çalışan sistemi ekiplerimiz incelediler. Biz gastronomi şehriyiz. Yüksek kapasite üretimine sahip makinanın gelmesi 6 ay sürüyor, ama halkta bu çalışma için büyük bir talep var. İlk yüksek kapasiteli ekmek fırınlarını çalıştık. Sonrasında meslek liselerinde çalışma yaptık. Meslek liselerinin ekmek üretim konusunda yüksek bir kapasitesi var. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Meslek liselerinin bu kapasitesini kullanacağız. Ayrıca fazla kapasitesi olan ve satışından daha fazla üretebilecek fırınlarla da çalışacağız.”

Piyasanın altında olacak

Şahin, Gazi Ekmek satış noktalarında sunulacak diğer ürünler hakkında ise şunları aktardı:

“Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin ürettiği ürünlere burada yer vereceğiz. Bu ürünler çok kaliteli. Bu ürünlerin piyasanın yüzde 30, yüzde 40 altında fiyatları var. Bir de kadın kooperatiflerinde çıkardığımız ürünler var. Oğuzeli’ndeki kadınlarımızın ürettiği nar ekşisi gibi! Ayrıca tarım okulunda kadınlar pekmez gibi birçok ürün üretiyor, ‘freeze dry’ yöntemli dondurulan ürünler var. Bunların maliyetleri piyasanın altında! Dünyada ham madde ve yüksek enerji maliyetlerinden dolayı oluşan yüksek enflasyonlar var. Kim hızlı bir şekilde bu durumu toparlarsa rekabet etme gücünü arttıracak. Bizim şöyle bir avantajımız var. Biz bu coğrafyada hep dirençli olmak zorunda olduğumuzdan bizi hızlı hareket etme zorunluluğuna götürüyor.”

TELGRAF GAZETESİ HABERİ