Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Dünyanın en pahalı muzu
Dünyanın en pahalı muzu
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
123456789
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Dünyanın en pahalı muzu
Dünyanın en pahalı muzu
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
123456789

Burhaniye'de kışa "imece" usulü hazırlık

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ağustos ayının sonlarına yaklaşılırken, kışlık yiyeceklerde hazırlanmaya başlandı. Burhaniye’de kışlık yiyeceklerin hazırlanmasında imece geleneği de devam ediyor.

Anka Haber Ajansı

BALIKESİR- Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ağustos ayının sonlarına yaklaşılırken, kışlık yiyeceklerde hazırlanmaya başlandı. Burhaniye’de kışlık yiyeceklerin hazırlanmasında imece geleneği de devam ediyor.

Burhaniye’de, sonbahar ayları yaklaşırken kışlık yiyecek hazırlığı da başladı. Cumhuriyet Mahallesi’nde de kırmızı biberin közlenmesi imece usulü şeklinde yapıldı.

Tellere dizilen kırmızı biberler fırında közlenirken, hazırlanan soslar da kışın kahvaltı sofralarına gelecek. Kışlık yiyecek hazırlığına başlandığını anlatan vatandaşlar, imece geleneğinin devam edeceğini söylediler. Kafe İşletmecisi Yılmaz Özcan, “Yazdan kış hazırlığı yapıyoruz. Kafemizde ikram etmek üzere biberleri közleyerek sos hazırlıyoruz. Ayrıca kahvaltıda sunmak için kendi yöresel sebzelerimizden ve zeytinlerden de çeşitler yapıyoruz. Ama özellikle biberi, Burhaniye’de tanıdığımız çiftçi arkadaşlarımızdan satın alarak kışlık hazırlığımızı yapıyoruz. Biberlerin, fırında közlemesini yapıp kahvaltıda özel bir sos olarak sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Maide Debre de “Her sene olduğu gibi yazın kışlık hazırlığımızı yapıyoruz. Bunun için arkadaşlarla beraber imece usulü yapıyoruz. Kahvaltılık hazırlıyoruz. Çok güzel bir sos elde ediyoruz. Bunları gelen misafirlerimize sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Mahire Alkan ise “Her sene bu gibi yazın kışlık hazırlığımızı imeceyle yapıyoruz. Közlenmiş biberlerimizi patlıcanlarımızı salçalarımızı yapıyoruz. Her sene olduğu gibi bu senede Zeynep ablamızla birlikte gene biberlerimizi közlüyoruz. Allah izin verirse böyle devam edeceğiz” diye konuştu.