Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789

Antalya'da gündem ekmek zammı ve orman yangınları

Antalya'da yayın yapan yerel gazete manşetlerinden bölge gündemine bakış...

Ömer ŞAN

ANKARA- Yurt genelinde ekonomik koşullar her geçen gün daha da zorlaşırken, yerel gazeteler çoğunlukla zam haberlerini manşetine taşıyor.

Ekspres: Ekmek 4 lira

Antalya'nın yerel gazetelerinden Antalya Ekspres'te manşetten verilen 'Ekmek 4 lira' başlıklı özel haberde, “Ekmek bugünden itibaren 4 TL oldu” vurgusu yapıldı.


Dilan Eray imzalı özel haberde, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Totoş'un, gerekli ek düzenlemeler yapılmazsa önümüzdeki aylarda ekmeğe yeni zamların geleceğine yönelik sözleri aktarıldı.

Haberde şu bilgiler kaydedildi:

Ekmeğin bugünden itibaren 4 TL olduğunu söyleyen Murat Totoş, “Bu zam bile yeterli değil. Devlet tarafından verilen un tahsisi iptal edilirse daha ileri boyutlara gider. Biz zam istiyoruz ama bakanlık reddediyor. Bunun reddedilecek bir noktası yok. Her gün gelen zamlara karşı fırıncı esnafının dayanacak gücü kalmadı. İğneden ipliğe her gün zam geliyor. Kim bu zamların altından kalkabilir? Ekmeğin 4 TL olması bile durumu kurtarmıyor. Normal şartlarda olması gereken rakam 4,50 TL ile 5 TL arasında. Şu anda 3 TL’ye ekmeği satıyoruz” dedi. Fırıncı esnafının zararının çok büyük olduğunu ifade eden Totoş, “Burada fırıncının hiçbir suçu yada günahı yok. Her geçen dakika her şeye zam geliyor. Eğer düzgün bir fiyatlama yapılmazsa önümüzdeki günlerde yeniden zam gelecektir. Fırıncı para kazanamazsa ekmeği nasıl üretsin. Vatandaş bir tek ekmeğe zam geldiği zaman sesini çıkarıyor. Bu zamlar karşısında ekmeğe de zam yapılması kaçınılmaz” dedi. ANTALYA EKSPRES GAZETESİ HABERİ

Gerçek: "Yangına ramak kalmasın!"

Antalya'da yayın yapan Akdeniz Gerçek gazetesinin, Fadime Yiğit imzasıyla manşetine taşıdığı, "Yangına ramak kalmasın" başlıklı haberde, SOL Parti Antalya İl Örgütü'nün havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilecek orman yangını tehlikelerine dikkat çekmek için Antalya Orman Bölge Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklaması verildi.

Haberde SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın'ın, “Geçtiğimiz yıl elimizde uçak varken kiralama yoluna gidilerek kamu zararına sebebiyet verenler; yangını önleme görevini yerine getirmeyenler hakkında soruşma yürütülüp işlem başlatılmalıdır” ifadeleri aktarılırken, şunlar kaydedildi:


"'Doğa ve yaşam geleceğimizdir"

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü önünde orman yangınları ile ilgili basın açıklaması yapan SOL Parti Antalya İl Örgütü, “Yangına ramak kalmasın! Uyarıyoruz! Yangınlar başlamadan önleyici politikalar hemen!” pankartı açtı. SOL Parti üyeleri adına basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Aysel Aydın, “Yangın sonrası yangın alanları korunmalıdır. Yangın sonrası alanlara bilimsel olmayan müdahalelerden uzak durulmalıdır. Eko sisteme zarar verecek çalışmalar yürütülmemelidir. Yangın önleme, yangın sırasında ve sonrasında alanda uzman bilim insanlarının, derneklerin görüşleri doğrultusunda sermaye çıkarına göre değil, halkın ve doğanın yararına davranılmalıdır. Yangınlar olmadan engellemek için kağıt üzerinde değil, pratikte karşılığı olan önlemler derhal alınsın. Doğa ve yaşam bugün ve geleceğimizdir. Yangına ramak kalmasın!” dedi.

“Rantın önü açıldı”

“İtiraz ediyoruz: 6831 sayılı yasada yapılan değişikliklerle özelleştirmenin, rantın önü açılmıştır” diyen Aydın, “Orman Kanunu’nda yapılan değişikliklerle ‘orman olarak muhafazasında yarar görülmeyen yerler’ orman arazisi olmaktan çıkarılmış ve yapılaşmanın önü açılmıştır. Buna, 28 Temmuz 2021 tarihli Turizm Teşvik Yasası ile ormanlara tek adam rejimi tarafından el konulmasının yolunu açan yasa eklenmiştir. Ormanlar üzerinde yetkisi olmayan tek kurum Orman Genel Müdürlüğü haline getirilirken orman arazileri, tıpkı zeytinlikler gibi maden ve turizm şirketlerine, 5’li-10’lu çetelere altın tepsiyle sunulmaktadır. MAPEG 24 Mayıs’ta aralarında orman bölgesi de bulunan 49 ilde 148 bölgeyi ihaleyle maden şirketlerine ranta açmıştır” şeklinde konuştu. GERÇEK GAZETESİ FADİME YİĞİT HABERİ

Körfez: "Başkana tehdit"

Antalya'da yayın yapan bir diğer gazete olan Antalya Körfez ise, Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan'ın, Beşkonak'ta mermer ocağı yapımına karşı verdiği mücadele nedeniyle, AK Partili bir vekil ve bir vekil danışmanı tarafından tehdit edildiği iddialarını manşetine taşıdı.

Gazetenin Engin Korkmaz imzalı özel haberinde, bu tehditlerin kendilerini yıldıramayacağını vurgulayan Okudan'ın, bölgede mermer ocağı yapılmasına izin vermeyeceklerini söylemesi aktarıldı.


Gazetenin haberinde şu bilgiler verildi:

Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, bölgede açılmak istenen mermer ocaklarına karşı açılan dava süreci ve gelişmeler hakkında bilgi vermek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bölgede mermer ocağı açılmaması ve çevrenin korunması için Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Antalya Barosu ile ortak hareket ettiklerini hatırlatan Okudan, "Bölgemizde kurulmak istenen mermer ocaklarına karşı çıktığımız için, Toroslara gözlerini dikenler şerefle çalıştığım Orman Genel Müdürlüğü çatısı altında şahsımı çalıştırmayacaklarını söylediler ve bunu konuda şikâyetçi olup soruşturma açtılar. Memleketimize sahip çıkıyorum, çıkıyoruz diye rızkımla tehdit edildim. Aynı kişiler içeride bir kısım muhtarları ve rafting kooperatif başkanını bize karşı tavır aldırmak suretiyle halkımızı yalnız bırakarak bölgemizden istediklerini almak istediler. Ve biz memleketimizde 3 köyde izni verilen mermer ocaklarına karşı mücadele ettik. Hemşerilerimizin iradesine sahip çıkarak bu 3 ocağın açılmasına izin vermedik. Beşkonak’ta 3 mermer ocağına ‘dur’ dedik" şeklinde konuştu. KÖRFEZ GAZETESİNİN HABERİ