Başkent'in önde gelen otellerinde konuklarına özel nefis yemekler sunan Metin Faruk Mercan Usta, bu hafta "makaron" ile sizlerle...
Malzemeler:
- 250 gram badem unu veya fındık unu
- 250 gram pudra şekeri
- 250 gram toz şeker
- 6 adet yumurta akı
- 1 çay kaşığı ucu tuz
İç krema için:
- 270 gram beyaz çikolata
- 270 gram krema
- 70 gr Antep fıstığı içi
Hazırlanışı:
Badem unu ve pudra şekerini bir robotta çekiyoruz. Yumurta akı ve tuzu mikserde 2 dakika boyunca çırpıyoruz. Karışıma şekeri ekliyoruz ve 10 dakika boyunca çırpıyoruz. Robotta çektiğimiz pudra şekeri ve badem ununu ekleyip 30 saniye karıştırıyoruz. Dilerseniz gıda boyası yardımıyla renkler elde edebilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kâğıt koyup karışımı sıkma torbası yardımıyla tepsiye eşit aralıklarla sıkıyoruz. Karışımın 15 dakika sertleşmesini bekledikten sonra 145 derecede 12 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra arasına kremayı sıkıp birleştiriyoruz.
Not: Dilerseniz iç kremasına limon, çilek, çikolata vb. esanslar ekleyip aromalı tatlar elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Subscribe for our daily news
John Carpet
But unfortunately for most of us our role as gardener has never been explained to us. And in misunderstanding our role, we have allowed seeds of all types, both good and bad, to enter our inner garden.
Joeby Ragpa
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
ReplyAlexander Samokhin
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
ReplyChris Root
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
Reply