Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Dünyanın en pahalı muzu
Dünyanın en pahalı muzu
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
123456789
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Dünyanın en pahalı muzu
Dünyanın en pahalı muzu
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
123456789

Makaron

Metin Faruk Mercan Usta'dan "Makaron"...

AZE Haber Ajansı

Başkent'in önde gelen otellerinde konuklarına özel nefis yemekler sunan Metin Faruk Mercan Usta, bu hafta "makaron" ile sizlerle...

Malzemeler:

  • 250 gram badem unu veya fındık unu
  • 250 gram pudra şekeri
  • 250 gram toz şeker
  • 6 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

İç krema için:

  • 270 gram beyaz çikolata
  • 270 gram krema
  • 70 gr Antep fıstığı içi

Hazırlanışı:

Badem unu ve pudra şekerini bir robotta çekiyoruz. Yumurta akı ve tuzu mikserde 2 dakika boyunca çırpıyoruz. Karışıma şekeri ekliyoruz ve 10 dakika boyunca çırpıyoruz. Robotta çektiğimiz pudra şekeri ve badem ununu ekleyip 30 saniye karıştırıyoruz. Dilerseniz gıda boyası yardımıyla renkler elde edebilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kâğıt koyup karışımı sıkma torbası yardımıyla tepsiye eşit aralıklarla sıkıyoruz. Karışımın 15 dakika sertleşmesini bekledikten sonra 145 derecede 12 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra arasına kremayı sıkıp birleştiriyoruz.

Not: Dilerseniz iç kremasına limon, çilek, çikolata vb. esanslar ekleyip aromalı tatlar elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun...