Başkent'in önde gelen otellerinde konuklarına özel nefis yemekler sunan Metin Faruk Mercan Usta, bu hafta "limonlu cheesecake" ile sizlerle...
Malzemeler
Alt taban için:
- 1 paket burçak bisküvi
- 40 gram tereyağı
İç harcı için:
- 450 gram labne peynir
- 250 gram krema
- 200 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 75 gram un
- 10 gram şekerli vanilin
- 1 limonun rendesi
Limon sosu için:
- 200 mililitre su
- 160 gram toz şeker
- 35 gram nişasta
- 1 adet sıkılmış limon
- 5 gram zerdeçal
Limonlu sos hazırlanışı:
Bir tencerenin içine su, şeker, limon suyu ve rendenlenmiş limon taneleri ve nişastayı ekleyip kaynatıyoruz. Karışım jöle kıvamını alınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hazırlanışı:
Labne peynirini topak kalmayacak şekilde, çırpma teli yardımıyla eziyoruz. Krema ekleyerek, labneyi yumuşatıyoruz. Şeker, şekerli vanilin, un ve yumurtayı da ekleyip karışımı 2 dakika çırpıyoruz. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra keki, fırının içinde soğumaya bırakıyoruz. 1 saat sonra fırından aldığımız kekin üzerine limon sosunu yayıyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. 5 saat dinlendikten sonra, limonlu cheesecake servise hazır.
Afiyet olsun...
Subscribe for our daily news
John Carpet
But unfortunately for most of us our role as gardener has never been explained to us. And in misunderstanding our role, we have allowed seeds of all types, both good and bad, to enter our inner garden.
Joeby Ragpa
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
ReplyAlexander Samokhin
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
ReplyChris Root
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
Reply