Uludağ sömestir tatilinde doldu
Uludağ sömestir tatilinde doldu
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
TikTok yerine Rednote
TikTok yerine Rednote
123456789
Uludağ sömestir tatilinde doldu
Uludağ sömestir tatilinde doldu
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
TikTok yerine Rednote
TikTok yerine Rednote
123456789

Limonlu cheesecake

Metin Faruk Mercan Usta'dan "limonlu cheesecake"

AZE Haber Ajansı

Başkent'in önde gelen otellerinde konuklarına özel nefis yemekler sunan Metin Faruk Mercan Usta, bu hafta "limonlu cheesecake" ile sizlerle...

Malzemeler

Alt taban için: 

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 40 gram tereyağı

İç harcı için: 

  • 450 gram labne peynir
  • 250 gram krema
  • 200 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 75 gram un
  • 10 gram şekerli vanilin
  • 1 limonun rendesi

Limon sosu için:

  • 200 mililitre su
  • 160 gram toz şeker
  • 35 gram nişasta
  • 1 adet sıkılmış limon
  • 5 gram zerdeçal

Limonlu sos hazırlanışı:

Bir tencerenin içine su, şeker, limon suyu ve rendenlenmiş limon taneleri ve nişastayı ekleyip kaynatıyoruz. Karışım jöle kıvamını alınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Hazırlanışı: 

Labne peynirini topak kalmayacak şekilde, çırpma teli yardımıyla eziyoruz. Krema ekleyerek, labneyi yumuşatıyoruz. Şeker, şekerli vanilin, un ve yumurtayı da ekleyip karışımı 2 dakika çırpıyoruz. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz. 

Piştikten sonra keki, fırının içinde soğumaya bırakıyoruz. 1 saat sonra fırından aldığımız kekin üzerine limon sosunu yayıyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. 5 saat dinlendikten sonra, limonlu cheesecake servise hazır.  

Afiyet olsun...