Aşık Şenlik Kars Uluslararası Aşıklar Bayramı
Aşık Şenlik Kars Uluslararası Aşıklar Bayramı
Blue, İstanbul'da Konser Verecek
Blue, İstanbul'da Konser Verecek
Mesir macunu AB tarafından tescillendi
Mesir macunu AB tarafından tescillendi
Obez kedi Ekmek'e zayıflaması için pilates ve yüzme
Obez kedi Ekmek'e zayıflaması için pilates ve yüzme
123456789
Aşık Şenlik Kars Uluslararası Aşıklar Bayramı
Aşık Şenlik Kars Uluslararası Aşıklar Bayramı
Blue, İstanbul'da Konser Verecek
Blue, İstanbul'da Konser Verecek
Mesir macunu AB tarafından tescillendi
Mesir macunu AB tarafından tescillendi
Obez kedi Ekmek'e zayıflaması için pilates ve yüzme
Obez kedi Ekmek'e zayıflaması için pilates ve yüzme
123456789

Krem Puf

Metin Faruk Mercan Usta'dan "krem puf" tarifi...

AZE Haber Ajansı

Başkent'in önde gelen otellerinde konuklarına özel nefis yemekler sunan Metin Faruk Mercan Usta, bu hafta "krem puf" tarifiyle sizlerle...

Malzemeler:

  • 200 gram un
  • 85 gram tereyağı
  • 5 gram tuz
  • 10 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 100 mililitre süt
  • 100 mililitre su

Üst hamur için:

  • 100 gram tereyağı
  • 190 gram un
  • 100 gram esmer şeker

Pasta kreması için:

  • 300 mililitre süt
  • 150 gram şeker
  • 5 gram şekerli vanilin
  • 30 gram nişasta
  • 150 gram krem şanti
  • 1 adet yumurta sarısı

Çikolata sos için:

  • 200 mililitre krema
  • 150 gram sütlü çikolata
  • 100 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:

Su, süt, tereyağı, tuz ve şekeri kaynatıp unu ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Karışım kıvam aldığında ve un kokusu kaybolduğunda ocaktan alıp başka bir kaba aktararak ılımasını bekliyoruz. Soğuyan karışıma yumurtaları ekleyip iyice çırpıyoruz. Karışımı krem şanti torbası yardımıyla küçük toplar halinde, yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize, birbirine yakın olmayacak şekilde sıkıyoruz. Önceden 165 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra pufların çökmemesi için fırını hemen açmamaya dikkat edelim.  

Üst hamurun yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağımızı esmer şekerle yoğurup içine un ekliyoruz. Hamur kıvamını alınca karışımı iki yağlı kâğıt arasına alarak oklava yardımıyla açıp ince bir tabaka haline getiriyoruz ve soğuk bir yere alıyoruz. Soğuyan hamuru, şanti torbası ile sıktığımız topların üzerine yuvarlak şekilde kesip, kaplayacak şekilde alt hamurun üstüne yerleştiriyoruz. 

Pasta kreması hazırlanışı:

Süt ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynayan karışıma nişasta ekliyoruz. Karışım muhallebi kıvamını alınca, içine şekerli vanilini ekleyip kaynatıyoruz. Yumurta sarısını da ekledikten sonra ocaktan alıyoruz. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekliyoruz.

Afiyet olsun...