Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

İftara ne pişirsem, bugün ne yemek yapsam?

Ramazan ayı günlerinde iftar menüsü hazırlıkları bugün de başladı.

Haber Merkezi

ANKARA- İftara ne pişirsem, bugün ne yapsam diyenlere Ramazan menüsü lezzetli ve pratik tarifler hazırladık. 

Ramazan menüsü oruç ayı boyunca aranan tariflerle birlikte iftar hazırlıkları yapmak isteyenlerin gündeminde yer alıyor. Ramazana özel lezzetler, pratik tarifler kolay malzemelerle misafirlere ve sevdiklerinize bereketli bir sofra fırsatı sunuyor. İşte iftara ne pişirsem, bugün iftara ne yapsam diyenlere , iftar menüsü seçenekleri...

Ramazan menüsü oruç ayı boyunca aranan tariflerle birlikte iftar hazırlıkları yapmak isteyenlerin gündeminde yer alıyor. Ramazana özel lezzetler, pratik tarifler kolay malzemelerle misafirlere ve sevdiklerinize bereketli bir sofra fırsatı sunuyor. İşte iftara ne pişirsem, bugün iftara ne yapsam diyenlere , iftar menüsü seçenekleri...

Türk mutfaklarının demirbaş malzemesi bulgur ve yeşil mercimekle yapabileceğiniz, doyurucu bir yemek önerisi. Bakliyat yemeklerini sevenlere hitap edecek tadı ile tam ölçülü, çok lezzetli bu tarifi kaçırmayın.

Bulgur Köfteli Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ince köftelik bulgur

1/2 (yarım) su bardağı irmik

1 su bardağı kaynamış sıcak su

2 dolu yemek kaşığı un

1 adet yumurta

1 er çay kaşığı domates salçası ve biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

1 er çay kaşığı ucuyla kimyon ve yeni bahar

Diğer malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek

1 adet kuru soğan

1-2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım yemek kaşığı biber salçası

6 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1,5 tatlı kaşığı kuru nane

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Bulgur Köfteli Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yeşil mercimekler diri kalacak şekilde haşlanır ve süzgeç yardımı ile suyu süzülür.

Bulgur köftesi için ince bulguru ve irmiği uygun bir kase içerisine alın.

Üzerine sıcak suyu döküp karıştırın, üzerini kapatıp yaklaşık 20 dk kadar bekletin. Süre sonunda yumurta, un, salça, tuz ve baharatları ekleyerek 10 dk boyunca yoğurun.

Daha sonra başka bir tabak içerisine az un serpin.

Bulgur harcından misketten büyük parçalar kopartıp ellinizi ara ara ıslayıp küçük toplar yuvarlayın.

Uygun tencere içersine sıvı yağ̆ ekleyin.

Kızdığında yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dk kavurun.

Salçaları da ekleyip az daha kavurduktan sonra toz biber ve naneyi ekleyip 2 tur karıştırıp 6 su bardağı soğuk suyu ekleyin.

Suyunu ekledikten sonra hafif diri olan yeşil mercimeği de ekleyip su kaynamaya başlayana kadar pişirelim.

Yemek fokurdamaya başladığında içerisine tuzunu ekleyelim.

Bulgur köftesini de ekleyip ara ara karıştırarak 15-20 dk orta ateşte pişirmeye devam edelim.

Yemek piştiğinde ocaktan alınır ve 10-15 dk dinlenme süresinden sonra servis edilir. 

Tek tencere, tek yemek akşam menülerini bu kez ramazana özel hazırlama zamanı! Yanına sadece ayran ve turşu ile ziyafet sofrasına dönüşecek ekonomik iftar yemeğimiz: tavuklu nohutlu pilav!

Noutlu Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç

1,5 su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 adet kalçalı tavuk butu

1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı sıcak su (400 ml)Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Pirinçlerimizi ılık ve tuzlu suya alarak 20 dakika kadar bekletelim. Sürenin sonunda pirinçlerimizi yıkayalım.

Tenceremize sıvı yağ ve tereyağını alalım. Yağımız eridikten sonra pirinçlerimizi ekleyelim ve kavuralım.

Pirincimiz kavrulduktan sonra üzerine tuz, tavuk suyu, sıcak su ve haşlanmış nohutları ekleyelim ve tenceremizin kapağını kapatalım.

Pilavımızı kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişmeye bırakalım.

Pilavımız piştikten sonra üzerine haşlayıp didiklediğimiz etlerimizi yerleştirelim.

Üzerine kağıt havlu kapatıp tencerenin kapağını da kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Demlenen pilavımız servise hazır. Yanında ayran ve turşu ile servis edebilirsiniz