Uludağ sömestir tatilinde doldu
Uludağ sömestir tatilinde doldu
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
TikTok yerine Rednote
TikTok yerine Rednote
123456789
Uludağ sömestir tatilinde doldu
Uludağ sömestir tatilinde doldu
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
TikTok yerine Rednote
TikTok yerine Rednote
123456789

İftara meşhur Türkmenistan'ın "Şekşek Tatlısı" tarifi

Türkmenistan mutfağının en çok bilinen geleneksel lezzetlerinden Şekşeki tatlısı, Ramazan sofraları süslemeye devam ediyor.

Haber Merkezi

TÜRKMENİSTAN-  Şekşeki tatlısı da son günlerin en çok merak edilen ve denenen tatlılarından biridir. Türkmenistan'a has bir lezzet olan şek şek tatlısı, genellikle düğün ve şenlikler için hazırlansa da ülkemizde iftar sofralarını taçlandırır.

Peki şek şek tatlısı malzemeleri nelerdir?

Yapımı için malzemeler

3 adet yumurta

8-9 su bardağı un

1 su bardağı su

100 gram yaş maya

1 yemek kaşığı şeker

250 gram bal

Susam

Şekşeki tatlısının yapılışı

Mayayı elinizle ufalayıp üzerine ılık su, biraz şeker ve tuz ilave edip karıştırın.

Daha sonra üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın ve kabarması için üzerini kapatıp bekletin.

Maya hazır olduktan sonra üzerine kalan su, şeker, un ve yumurta eklenip yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.

Hamurunuz hazır olunca 10 dakika kadar dinlendirin.

Daha sonra tezgaha un serpin ve merdane yardımıyla hamuru açın.

Hamuru 1 parmak kalınlığında ve şeritler halinde kesin. Daha sonra şeritleri de 3-4 cm uzunluğunda kesin.

Hamurları yağda kızartın.

Balı da tatlıları koyacağınız tabağa aktarın.

Kızaran tatlıları bala bulayıp servis tabağına alın ve üzerine susam serpip servis edin.