ANKARA- Başkent'in önde gelen otellerinde konuklarına çok özel nefis yemekler sunan Metin Faruk Mercan Usta, her salı GAZETE DURUM'da "pratik ve ekonomik" yemek tarifleriyle sizlerle birlikte olacak. İşte, bu salının yemeği: İç pilavlı kuzu tandır...
Malzemeler:
- 1 kilo kuzu but
- 1 kilo pirinç
- 50 gram kuş üzümü
- 50 gram çam fıstığı
- 10 gram tarçın
- 5 gram yenibahar
- 25 gram tuz
- 50 gram salça
- 50 gram kuru soğan
- Pirincin üstünü bir parmak geçecek kadar su
Hazırlanışı:
Kuzu budunu, tuz, taze kekik, biberiye ve zeytinyağıyla marine ediyoruz. Marine ettiğimiz eti, 130 derecelik fırında 3 buçuk saat pişiriyoruz
İç pilav yapılışı:
Sıvı yağ ve tereyağını bir tencereye alıp ısındıktan sonra küp küp doğradığımız soğanı, tencereye alıyoruz. Soğanı kavurduktan sonra fıstığı atıp biraz daha kavuruyoruz. Pirinci ekliyoruz, hepsi birlikte kavrulduktan sonra salçayı koyuyoruz. Salçanın kokusu gidene kadar kavurup tuzunu ve tüm baharatlarını ekliyoruz. Suyunu koyduktan sonra pilavı 10 dakika, kısık ateşte pişiriyoruz.
Öneri:
*Dilerseniz sos olarak kuzudan çıkan kemikleri kavurup kök sebzelerle havuç, soğan sarımsaklı et suyu yapabilirsiniz…
Afiyet olsun...
Subscribe for our daily news
John Carpet
But unfortunately for most of us our role as gardener has never been explained to us. And in misunderstanding our role, we have allowed seeds of all types, both good and bad, to enter our inner garden.
Joeby Ragpa
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
ReplyAlexander Samokhin
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
ReplyChris Root
This template is so awesome. I didn’t expect so many features inside. E-commerce pages are very useful, you can launch your online store in few seconds. I will rate 5 stars.
Reply