Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Dünyanın en pahalı muzu
Dünyanın en pahalı muzu
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
123456789
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Dünyanın en pahalı muzu
Dünyanın en pahalı muzu
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
123456789

İç pilavlı kuzu tandır

Metin Faruk Mercan Usta'dan iç pilavlı kuzu tandır tarifi.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Başkent'in önde gelen otellerinde konuklarına çok özel nefis yemekler sunan Metin Faruk Mercan Usta, her salı GAZETE DURUM'da "pratik ve ekonomik" yemek tarifleriyle sizlerle birlikte olacak. İşte, bu salının yemeği: İç pilavlı kuzu tandır...

Malzemeler:

  • 1 kilo kuzu but
  • 1 kilo pirinç
  • 50 gram kuş üzümü
  • 50 gram çam fıstığı
  • 10 gram tarçın
  • 5 gram yenibahar
  • 25 gram tuz
  • 50 gram salça
  • 50 gram kuru soğan
  • Pirincin üstünü bir parmak geçecek kadar su


Hazırlanışı:

Kuzu budunu, tuz, taze kekik, biberiye ve zeytinyağıyla marine ediyoruz. Marine ettiğimiz eti, 130 derecelik fırında 3 buçuk saat pişiriyoruz

İç pilav yapılışı:

Sıvı yağ ve tereyağını bir tencereye alıp ısındıktan sonra küp küp doğradığımız soğanı, tencereye alıyoruz. Soğanı kavurduktan sonra fıstığı atıp biraz daha kavuruyoruz. Pirinci ekliyoruz, hepsi birlikte kavrulduktan sonra salçayı koyuyoruz. Salçanın kokusu gidene kadar kavurup tuzunu ve tüm baharatlarını ekliyoruz. Suyunu koyduktan sonra pilavı 10 dakika, kısık ateşte pişiriyoruz. 

Öneri:

*Dilerseniz sos olarak kuzudan çıkan kemikleri kavurup kök sebzelerle havuç, soğan sarımsaklı et suyu yapabilirsiniz…

Afiyet olsun...