Anadolu'dan Esintiler Türk Caz Musikisi Turnesi
Anadolu'dan Esintiler Türk Caz Musikisi Turnesi
Adana'da Puduhepa Sergisi Açıldı
Adana'da Puduhepa Sergisi Açıldı
Rossini'nin II. Mehmet operası AKM'de
Rossini'nin II. Mehmet operası AKM'de
Azerbaycan Atabeyleri belgesel filminin galası yapıldı
Azerbaycan Atabeyleri belgesel filminin galası yapıldı
123456789
Anadolu'dan Esintiler Türk Caz Musikisi Turnesi
Anadolu'dan Esintiler Türk Caz Musikisi Turnesi
Adana'da Puduhepa Sergisi Açıldı
Adana'da Puduhepa Sergisi Açıldı
Rossini'nin II. Mehmet operası AKM'de
Rossini'nin II. Mehmet operası AKM'de
Azerbaycan Atabeyleri belgesel filminin galası yapıldı
Azerbaycan Atabeyleri belgesel filminin galası yapıldı
123456789

Fine Dining

Metin Faruk Mercan Usta'dan "Fine Dining"

AZE Haber Ajansı

Başkent'in önde gelen otellerinde konuklarına özel nefis yemekler sunan Metin Faruk Mercan Usta, bu hafta "Fine Dining" ile sizlerle...

Bugünlerde Fine Dining'i (dekorasyon tabakları) sıkça görür olduk. Bu estetik ve pahalı görünümlü tabakların en önemli özelliği içindeki her şeyin yenilebilir olması. 

Malzemeler: 

  • 200 gram dövülmüş dana bonfile
  • 50 gram dil peyniri
  • 30 gram patates
  • 30 gram havuç
  • 70 gram fasulye filizi
  • 100 gram hardal
  • 50 gram krema
  • Kurutulmuş ekmek kırıntısı

Hazırlanışı:

Bonfileyi tuz, karabiber, yağ, kekik ve rozmarinle (biberiye) marine ediyoruz. Dil peynirini, marine ettiğimiz etin ortasına koyup, peynir içeride kalacak şekilde sarıyoruz ve ızgara izi veriyoruz. 

Hardal sosun hazırlanışı:

Hardalı küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Kaynayan hardala krema ilave ediyoruz. Son olarak limon suyu eklediğimiz sosu, kaynayınca ocaktan alıyoruz. 

Patates toplarının hazırlanışı:

Patatesleri haşlıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri bir kaba alıp, içine bir tatlı kaşığı tereyağı, tuz ve karabiber atıyoruz. Püre haline getirdiğimiz patatesleri elimizle yuvarlıyoruz. Sırasıyla una, yumurtaya ve kurutulmuş ekmeğe batırarak panelediğimiz patates toplarını kızartıyoruz. 

Püf nokta: Eti pişirirken orta pişmiş olmasına dikkat edilmeli. Sağlık açısından çok pişmiş et tercih edilse de lezzet açısından orta-iyi pişmiş arası yenmelidir. 

Afiyet olsun...