Reza Zarrab, Miami'de evlendi
Reza Zarrab, Miami'de evlendi
Uludağ sömestir tatilinde doldu
Uludağ sömestir tatilinde doldu
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
123456789
Reza Zarrab, Miami'de evlendi
Reza Zarrab, Miami'de evlendi
Uludağ sömestir tatilinde doldu
Uludağ sömestir tatilinde doldu
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
Zahide Yetiş'in programındaki skandala inceleme
123456789

Fine Dining

Metin Faruk Mercan Usta'dan "Fine Dining"

AZE Haber Ajansı

Başkent'in önde gelen otellerinde konuklarına özel nefis yemekler sunan Metin Faruk Mercan Usta, bu hafta "Fine Dining" ile sizlerle...

Bugünlerde Fine Dining'i (dekorasyon tabakları) sıkça görür olduk. Bu estetik ve pahalı görünümlü tabakların en önemli özelliği içindeki her şeyin yenilebilir olması. 

Malzemeler: 

  • 200 gram dövülmüş dana bonfile
  • 50 gram dil peyniri
  • 30 gram patates
  • 30 gram havuç
  • 70 gram fasulye filizi
  • 100 gram hardal
  • 50 gram krema
  • Kurutulmuş ekmek kırıntısı

Hazırlanışı:

Bonfileyi tuz, karabiber, yağ, kekik ve rozmarinle (biberiye) marine ediyoruz. Dil peynirini, marine ettiğimiz etin ortasına koyup, peynir içeride kalacak şekilde sarıyoruz ve ızgara izi veriyoruz. 

Hardal sosun hazırlanışı:

Hardalı küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Kaynayan hardala krema ilave ediyoruz. Son olarak limon suyu eklediğimiz sosu, kaynayınca ocaktan alıyoruz. 

Patates toplarının hazırlanışı:

Patatesleri haşlıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri bir kaba alıp, içine bir tatlı kaşığı tereyağı, tuz ve karabiber atıyoruz. Püre haline getirdiğimiz patatesleri elimizle yuvarlıyoruz. Sırasıyla una, yumurtaya ve kurutulmuş ekmeğe batırarak panelediğimiz patates toplarını kızartıyoruz. 

Püf nokta: Eti pişirirken orta pişmiş olmasına dikkat edilmeli. Sağlık açısından çok pişmiş et tercih edilse de lezzet açısından orta-iyi pişmiş arası yenmelidir. 

Afiyet olsun...