Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Dünyanın en pahalı muzu
Dünyanın en pahalı muzu
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
123456789
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Şefika Kutluer Festivali 24 Kasım'da başlıyor
Dünyanın en pahalı muzu
Dünyanın en pahalı muzu
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Mehmet Ali Erbil hakkındaki iddianame
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
Uğur Dündar'a açılan babalık davası
123456789

Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan'ın vazgeçilmez tatlarından Ramazan Pidesi, kuyrukta beklemeye gönderilmiş pek çoğumuz için için çocukluğumuzun unutulmaz anıları arasında yer alır.

Haber Merkezi

ANKARA- Ramazan pidesi, Türk mutfağında yer alan, Ramazan ayına özgü olan bir çeşit mayalı ve yassı ekmektir. Pide, özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen bir ekmek türüdür. Evde bulunan malzemelerle Ramazan pidesi kolaylıkla yapılabilir. Peki, Ramazan pidesi için gerekli malzemeler neler, Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan’ın en sevilen lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi malzemelere ve yapılış aşamalarına dikkat edilerek kolayca hazırlanabilir. Ev ortamında yapmak isteyenler için Ramazan pidesi tarifini derledik.

MALZEMELER

1 paket yaş maya

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı toz şeker

500 gr un

Yarım su bardağı süt

2 tatlı kaşığı tuz

RAMAZAN PİDESİ YAPILIŞI

Mayanın aktifleşmesini sağlamak için ılık suyun içinde toz şekeri ve mayayı karıştırıp çözdürün. Bu şekilde 5 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alıp tuz ilave edin.

Süt ve mayayı üzerine ekleyip karıştırın. Yavaşça yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir bezle üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı büyüklüğe erişince ikiye bölün. Galeta unu veya buğday irmiği yardımıyla çok ince olmayacak şekilde yuvarlak olarak açın. 

Açtığınız hamuru fırın tepsisine alın. Bıçak yardımıyla kenarlarından boşluk bırakarak yuvarlak çizik atın. Sonra yuvarlağın iç kısmına da baklava şeklinde kesikler atın. Kabarmasını önlemek için çiziklerin üzerine çatal yardımıyla birkaç delik açın.

Üzeri için 1 adet yumurtayı çırpın ve 1 yemek kaşığı eritilmiş ılık tereyağı ile karıştırıp pidenin üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpin. 10 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kontrol ederek pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve servis edin.