Afyonkarahisar’daki 2.600 yıllık anıtın gizemi çözüldü
Afyonkarahisar’daki 2.600 yıllık anıtın gizemi çözüldü
Tarihin bilinen en eski alfabesi
Tarihin bilinen en eski alfabesi
Gevaş İlçe Halk Kütüphanesi hizmete sunuldu
Gevaş İlçe Halk Kütüphanesi hizmete sunuldu
Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı
Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı
123456789
Afyonkarahisar’daki 2.600 yıllık anıtın gizemi çözüldü
Afyonkarahisar’daki 2.600 yıllık anıtın gizemi çözüldü
Tarihin bilinen en eski alfabesi
Tarihin bilinen en eski alfabesi
Gevaş İlçe Halk Kütüphanesi hizmete sunuldu
Gevaş İlçe Halk Kütüphanesi hizmete sunuldu
Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı
Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı
123456789

Çin usulü tatlı-ekşi soslu tavuk

Metin Faruk Mercan Usta'dan Çin usulü tatlı-ekşi soslu tavuk tarifi.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Başkent'in önde gelen otellerinde konuklarına çok özel nefis yemekler sunan Metin Faruk Mercan Usta, her salı GAZETE DURUM'da "pratik ve ekonomik" yemek tarifleriyle sizlerle birlikte olacak. İşte, bu salının yemeği: Çin usulü tatlı-ekşi soslu tavuk!


Malzemeler:

  • 200 gr tavuk göğüs
  • 35 gr havuç
  • 30 gr kırmızı kapya biber
  • 30 gr yeşil dolma biber
  • 10 gram sarımsak
  • 50 gr soğan

Tatlı ekşi sos için:

  • 15 gr ketçap
  • 5 gram nişasta
  • 5 gr esmer şeker
  • 10 gram süzme bal
  • 1 çorba kaşığı soya sos
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı su

Tavuğun panesi için:

  • 30 gr un
  • 10 gr mısır nişastası
  • 1 gram tuz, 1 gr toz kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı su

Tatlı ekşi sosun yapılışı:

Suyu, tencereye koyuyoruz, ardından ketçapla birlikte belli bir kıvama kadar özdeşleştiriyoruz. Soya sosu ve üzüm sirkesini sonrasında da sırasıyla bal ve esmer şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak nişastayı suyla açıyoruz. Karışıma ekleyip sosu, hafif kıvamlı olacak şekilde bağlıyoruz. 

Tavuğun hazırlanışı:

Soğanları kızmış yağda kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara sırasıyla havucu ve biberi ekleyip bir miktar kavuruyoruz. Panelediğimiz tavukları yağda kızartıyoruz. Kızaran tavuklara mantar ilave edip kavuruyoruz. Önceden hazırladığımız tatlı-ekşi sosu ekleyip sos ve tavuğu harmanlıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra son dokunuş olarak susam ve fesleğen ekliyoruz. 

Afiyet olsun...