Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Erkan Yolaç'ın cenaze programı belli oldu
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Ünlü isimlere Gazze tepkisi
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Evgeny Grinko'dan 'Uzun İnce Bir Yoldayım'a yeni yorum
Ücretsiz olacak başvurular başladı
Ücretsiz olacak başvurular başladı
123456789

Sarı-Lacivertli ekip Süper Ligden çekilecek mi?

Fenerbahçe Olağanüstü Kongreye gidiyor

Haber Merkezi

İSTANBUL- Trabzonspor-Fenerbahçe maçının arından yaşanan olaylar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Son olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon'da yaşanan olaylarla ilgili ilk kez konuştu. FB TV'de açıklamalarda bulunan Ali Koç, olağanüstü kongre kararı aldıklarını bildirirken Kulüpler Birliği Başkanlığından da istifa ettiğini söyledi.

Fenerbahçe, Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 yendi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte bir grup Trabzonspor taraftarı sahaya girdi. Taraftarlar ile Fenerbahçeli futbolcular arasında arbede çıktı. Yaşanan bu olaylarla ilgili olarak Ali Koç, FB TV'de açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor ve Trabzon'un ülke futbolunun en önemli dinamiklerinden biri olduğunu vurgulayan Ali Koç, "Maçtan sonra Ertuğrul Bey'in hakeme dair serzenişleri oldu. Sahamızda 3-2 yenilmiştik, dün de 3-2 kazandık. Orada Trabzonspor yöneticilerini en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Dün onlar da bizi çok iyi ağırladılar, belki bir adım daha iyi. Yönetimsel anlamda bir sorun yok, birçok konuda aynı noktadayız. İki takımın oyuncuları da iyi niyetli mücadelelerini sürdürdükleri ortamda bunun yaşanması akıl tutulmasıdır." ifadelerinde bulundu.

"FUTBOLCULAR KENDİLERİNİ LİNÇTEN KORUDULAR."

"Dün gecenin mağduru Fenerbahçe'dir. Futbolcular, kendilerini linçten korudular. Aileleri endişe yaşadı. Bir avuç güvenlik görevlimiz mağdur. Trabzon'da turuncu yelek giyen güvenlik güçlerine de teşekkür ederim. Büyük çaba sarf ettiler. En büyük mağdur Fenerbahçe taraftarıdır. Endişelenen, güvenliğimizden bilgisi olmayıp endişe eden taraftarımızdır.

"BİR FUTBOLCU LİNÇ EDİLSEYDİ NE YAPACAKTIK?"

"Artık bu iş çığrından çıktı. Fenerbahçe'nin bu ülkede gördüğü muameleme kabul edilemez. Sporda yaşadıklarımız herkesin malumu. Bu örgüte duvar olan Fenerbahçe. Ne devletimiz, ne yetkililer aksiyon almıyor. TFF de bizim aksiyonlarımıza manevra yapıyor. Sadece bir futbolcu linç edilseydi ne yapacaktık? Kafamızı duvarlara vuracaktık. Bu son olsun diyoruz ama hiçbir zaman son olmuyor. Şiddeti normalleştiren bir ülke olmaya başladık!"

"KENDİ GELECEĞİMİZİ KENDİMİZ ÇİZECEĞİZ"

Ali Koç, 2 Nisan'da yapacakları olağanüstü genel kurul toplantısıyla kendi geleceklerini kendilerinin çizeceğini ifade etti. Maçta yaşananlardan sonra kendilerinin suçlu ilan edileceğini aktaran Koç, "İş daha da çığırından çıkacak, öyle bekliyorum. Burada da aynı şeyi yapmaya çalışacaklar, Arabistan'da olduğu gibi. Biz 2 Nisan günü genel kurula gidiyoruz, olağanüstü. Yapmamız gerekeni yapmamız lazım. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım. Futbol AŞ'de sonra genel kurulu koyuyoruz. Ben biraz evvel Kulüpler Birliği Vakfından (başkanlığından) istifa ettim. Fenerbahçe olarak kendi kaderimizi, kendi geleceğimizi kendimiz çizmek zorundayız. O yüzden bu kararları aldık. Camiamızın aklıselim davranmasını özellikle rica ediyorum. Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz. Biz artık gerekiyorsa bir alt lige ineceğiz. Bu kararı alınca bir alt lige düşme söz konusu." dedi.

"BU LİGDE FENERBAHÇE'YE YER YOK"

Ali Koç, 2 Nisan'da yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde 9 Nisan'da olağanüstü genel kurul yapacaklarını hatırlatarak kulüp üyelerinden 2 Nisan'da yeterli çoğunluğun sağlanmasını istedi. "Bu ligde Fenerbahçe'ye yer yok" diyen Ali Koç, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi tutturmuşlar 'ceza verilsin', verin ne istiyorsanız yapın. Herkes aklını başına alsın. Linç tehlikesine rağmen oyunu oynatanlar aynaya baksınlar. Futbolun bu noktaya gelmesine müsaade eden federasyona müsaade edenler de bir aynaya baksın. Alt lige düşmeyi göze alıyoruz. '3 ay sonra görevi bırakıyorsun' denebilir. Bu kararı alırsak da görevi bırakmıyorum. Bir alt ligde kulübü tekrar Süper Lig'e çıkarıp o zaman görevi bırakırız. Bu karar alınacaksa 2 Nisan'dan önce almak zorundayız. Rica ediyorum Fenerbahçe tarihi için çok önemli bir virajdan geçiyoruz. Kongre üyelerime rica ediyorum, 30 bin kişi aidatı ödedi, ödemeyenler ödesin gelin kulübün yanında durun. Hep beraber karar verelim bu gidişat gidişat değildir. Biz genel kurulda Fenerbahçe'nin bundan sonra nereye gideceğine karar vereceğiz çünkü bu iş böyle gitmeyecek. Biz bu kararı alırsak ben bırakmıyorum. Bir alt ligde kulübü Süper Lig'e çıkarır öyle bırakırız."

"BİR SENE OYNAR ÇIKARIZ"

Fenerbahçe'nin geleceğini kurtarmak zorunda olduklarını ifade eden Ali Koç, "Her gün ölmektense 1 gün öleceğiz ama geleceğimizi kurtarmak zorundayız. Bir sene oynar çıkarız biz ama herkes aklını başına alır artık. Biz gerçek anlamda yeter diyoruz o yeterlerden değil. Kendi geleceğimizi kendimiz belli etmek zorundayız. Bu şantaj, tehdit falan değil." şeklinde görüş belirtti.