Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş'tan önemli açıklamalar

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, Ostim Radyo'da Atila Kiper'in konuğu oldu. Akdaş, gündemdeki şirketleşme konusuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ahmet Mert Dokuzoğlu

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, kongre sonrası kırmızı siyahlılarda merak edilenleri yanıtladı. Akdaş'ın açıklamaları şu şekilde:

"Yatırımcıya kulübü ezdirmeyeceğiz"

Şirketleşme ile ilgili olarak Akdaş, "Açık ve net şekilde delegelerimize şirketleşmeyi anlatırız. Gençlerbirliği aleyhine bir şey yapmam. Çok yönlü çalışmalarımız devam ediyor. Şirketleşmeyi tarif ettim. Yüzde 49'u yatırımcının, 51'i kulübün olacak. Kulüp Başkanı şirketinde başkanı olacak. Yatırımcıya kulübü ezdirmeyeceğiz. Yönetim Kuruluna şirket tarafından yollanan adayları kulübün yönetim kurulu seçecek. Yönetim Kurulu üyelerimizin hepsi değerlidir. Hasan Şengel, İlhan Cavcav gibi büyüklerimizin oturdukları koltuklara ihanet edeceklerini sanmıyorum. Şirketleşirsek fon gelir. Ben fonu azınlık ortağı olarak alıyorum. Fon kendi kısmını halka açarsa açar. Benim çoğunluk hissem muhafaza edilecek. Ben yaşadığım sürece Gençlerbirliği adı silinmeyecektir. Yönetim içinde bir oluşumla şirketleşmeyi kendi içimizde de yapabiliriz. 10.5 milyon Euro borcun 2,5-3’ü zaten benim ve şirketlerimin alacağı. Diğerlerinden de benzer miktar çıkarsa bu yola da gidebiliriz." dedi.

"Locaları yalvara yalvara sattım"

Sponsor gelirlerinin azlığından ve Arda Çakmak konusundan bahseden Akdaş, "11-12 sene Sanayi Odasında başkan vekilliği yaptım. Kimse sponsor olmak reklam vermek istemiyor. Locaları yalvara yalvara sattım. Tüm sanayiciler beni tanır. Arda Çakmak kardeşime loca satamadım. Başkan adayı olacak kişi loca almaz mı ya? 5 milyon dolar sen koy 5 milyon dolar ben koyayım dedi. 60 milyonu kulübün kasasına koy aday olmayacağım dedim. Sen varken aday olamam abi dedi. Arda bu kulübün değeridir. Arda bu kulübün değeridir. Arda bu kulübe ileride başkan olacak insandır. Ama Arda’nın biraz oturması gerek. Arda Çakmak ve Arif Ölmez’in başkan vekili olmasını istedim. Birisi idari konularda diğeri sportif konularda çalışır diye düşündüm. Arda bana benim yanımda gelecek kişiler var dedi, Hakan Kaynar'a bir şey demiyorum ama diğer iki arkadaş Murat Öngelen ve Göksel Gültekin'i tanımıyorum. Ben de Arif Ölmez’i istemiyorum dedi. Benim teklifim açıktı. Sonra ben yokum dedi gitti. Taraftarın bazılarını galeyana getirenler bu ekip.Benim sana teklifim açık dedim, o zaman ben yokum dedi." açıklamalarını yaptı.

"Hacettepespor, 3. Lig'de oynayacak"

Söğüt İnşaat ve Hacettepespor ile ilgili sorulan soruya ise Akdaş, "Söğüt İnşaat ile Ankaraspor'u Hacettepe yapalım 2 lig yükselelim amacındaydık. Kalecik FK ile 1 hafta içinde işlemler halledilecek, Hacettepe 3. Lig'de oynayacak. Gençlerbirliği menfaati için herkes ile konuşurum. Söğüt İnşaat ile de konuşurum. Anlaşsaydım söylerdim de, anlaşma yok. Para alınmış ya da verilmiş değil. Yönetim Kurulu Başkanlığını Bülent Üstündağ'a verdim Hacettepe'de. O da kadrosunu kurdu ama maalesef beklenen katkıyı alamadı. Çırpınıyorum, sanırım 3. Lig'de oynatacağım. Bir arkadaşımız Şenol kardeşimiz bu parayı karşılayacak. Detayları belli olunca paylaşırız." dedi.

Takımdan ayrılanlar ve transferler hakkında

Takımdan ayrılanlar hakkında ise Akdaş, "İyi futbolcuların arasında sadece Sandro Lima'yı sayabiliriz. Eleke tenekeden de beter. Lua Lua zaten sakattı. Lua Lua bence büyük kayıp değil. Arda ve Ömürcan'a üzülüyorum. Arda son zamanlarda kendinde değildi. Ömürcan ise sonuna kadar savaştı. İlker'in nereye gittiğini bilmiyorum. Tüm evlatlarımıza kapımız sonuna kadar açık. Transfer yasağını önümüzdeki günlerde kesin kaldıracağıma inanıyorum. Transfer için 40-50 milyona ihtiyaç var. Haziran sonuna kadar transferi açarım. 2 santrafor alacağız. İyi bir sol açık, sağ bek, stoper belki bir kaleci alacağız. Ön sözleşmeleri yapacağız." müjdesini verdi.

Önümüzdeki sezonun daha zor olacağından söz eden Akdaş, "8-10 arası ligi bitiririz demiştik. Baraj geçtiğimiz yıllarda 30-31 iken şimdi 44'leri buldu. Lig çok zor, şehir takımları fazla. Üstten Göztepe, Malatya, Altay, Rize, üstten Sakarya, Pendik geldi." dedi.

"Ankaragücü taraftarı yanlış anladıysa özür dilerim"

Ankaragücü'ne kongrede söylediği sözler hatırlatılan Akdaş, "Ankaragücü’ne karşı bir tavrım asla olamaz. Ankaragücü benim şehrimin takımı. Biz 2 maçta 90 dakika birbirimize rakibiz. Geride kalan dönemde kardeşiz. Söylediklerim yanlış anlaşılmış olabilir. Açıklamaya çalışayım. Biz Ankaragücü’nün rakiplerini yenmeye çalıştık. Ankaragücü’nün bizim altımızdaki takımlara yenilmesi bizi zora soktu. Üzüldüğümü söyledim. İki takımın birbirine destek olması lazım. Ankaragücü kendisinden çok zayıf takımlara mağlup oldu. Ben daha önce Ankaragücü şampiyon olduğunda tüm köprülere tebrik pankartı astırdım. Ben Ankaragücü’ne daha önce maddi destek de yaptım. Faruk Koca, bana başkanlık teklif etti. Ankaragücü düşmanı olsam bana böyle bir teklif yapılabilir mi? Ankaragücü taraftarı beni yanlış anladıysa özür dilerim. Ben sadece üzüntümü ifade ettim. Ankaragücü layık olduğu yere çıktı. Umarım biz de çıkarız." dedi.

Geçmiş döneme ilişkin Akdaş, "Cavcav ailesi ile ilgili söylemiyorum ama Murat Cavcav'ın kandırıldığı taraftarıyım. Herşey kılıfına uydurulmuş. Kim Gençlerbirliği'nin hakkını yediyse kendinden, ailesinden çıksın.

"Kurtuluşumuz altyapıya bağlı"

Altyapı ve amatör branşlar ile ilgili olarak Akdaş, "Şirketleşme ile bu borcu diyelim sildik. Bizim para kazanmamız lazım. Gençlerbirliği'nin geliri altyapıdır. Altyapımızla bu sene ilgilenemedik. Yönetimden 3 arkadaşı bu iş için görevlendirdik. U12, U13, U14 güzel takımlarımız. Kadın futbol takımı kurduk. Eski halinden daha iyi hale getireceğiz. Kurtuluşumuz yaşamamız altyapıya bağlı." dedi.

Aidatlarla ilgili olarak ise Akdaş, "Üyelik aidatları öğrenciler için sanırım 250 lira gibi bir rakam olacak. Naylon üyeden çok çektik, istemiyorum. 2000 çalışanım var, istesem üye yaparım. Oğlum dışında kimseyi üye yapmadım." dedi.

"Emrah ile çalıştım, iyi bir performans sergiledi"

Sportif Direktör Baki Mercimek yerine görevlendirilen Emrah Yıldız ile alakalı olarak ise Akdaş, "Ben Emrah ile çalıştım, iyi bir performans sergiledi. Bize kattığı oyuncular hem ucuz hem yetenekliydi. Cavcav hastanedeydi. İkinci devre 28 puan aldık. Baki Bey ayrıldı, iyi insandı ama bazı konularda başarısızdı. Bu sene başarısızlığa tahammülüm yok. Tercihim bu." açıklamalarında bulundu.

Akdaş'ın diğer açıklamaları şu şekilde:

"Barış Alıcı kalacak, önümüzdeki sezon bizimle. Elimizdeki cevheri vermeyiz. Bu yıl elimizden geleni yapacağız, Belediye Başkanımızı, Spor Bakanımızı, Federasyon Başkanımızı ziyarete gideceğiz. Kapı kapı dolaşacağız. Ben TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi'ye destek verdim, imzaladım. Geçen sezon Federasyondan 20 Milyon Lira para aldık. Herkesin aynı fikirde olması gerekmiyor şirketleşme konusunda. Yüzde 75'i evet demeli. Önümüzdeki sezon 100. yılımız ve 100. Yıl için grup kurduk, çalışmalarımız olacak. Okul ziyaretlerimiz devam edecek." dedi.