Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri'nin hazırlıkları kapsamında 16 Kasım'da İskoçya, 19 Kasım'da ise Çekya ile mücadele edecek. Millilerin aday kadrosu belli oldu. Öte yandan hakem Cüneyt Çakır, Türkiye maçıyla jübilesini yapacak.

Haber Merkezi

ANKARA -  A Millilerimiz 16 Kasım'da İskoçya ile Diyarbakır Stadyumu'nda, 19 Kasım'da Çekya ile Gaziantep Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Her iki mücadele Mart 2023'de başlayacak olan EURO 2024 Elemeleri grup maçları için kadronun da şekillenmesinde önemli bir gösterge olacak.

Cüneyt Çakır jübile yapacak

Gaziantep'te oynanacak Çekya maçında FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, jübilesini yapacak. Karşılaşmanın başlama düdüğünü çalacak olan Cüneyt Çakır, 5'inci dakika itibarıyla maçı durduracak ve jübilesini tamamlayacak. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, saha kenarında Cüneyt Çakır'a plaket takdim edecek.

Biletler satışa çıktı

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 Elemeleri'nin hazırlıkları kapsamında oynayacağı maçların biletleri satışa çıktı. Öncelikli olarak Millî Takım Taraftar Kulübü Kırmızı Üyeleri için başlayan bilet satışları dün saat 17.00 itibarıyla genel satışa çıktı. Bilet satışlarında Passolig kart zorunluluğu ise aranmayacak. Türkiye-İskoçya ve Türkiye-Çekya maçlarının tribün bilet fiyatları ise Kale Arkası Tribünler için 30 TL, Doğu ve Batı Tribünler için ise 50 TL olarak belirlendi.

Aday kadro açıklandı

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı. Stefan Kuntz ve ekibi, genç yeteneklerin milli takım performanslarını da görmek adına bazı isimleri ilk kez aday kadroya dahil etti.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, aday kadroya davet edilen oyuncular, 13 Kasım Pazar günü saat 18.00'den itibaren TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanmaya başlayacak.

Ay-yıldızlılar, hazırlıklarına 14 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Saat 17.00'de başlayacak idmanın ilk 30 dakikası medyaya açık olacak.

A Milli Takım kafilesi, İskoçya karşılaşması için 15 Kasım Salı günü saat 14.30'da Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Diyarbakır'a gidecek.

Teknik Direktör Stefan Kuntz ve bir futbolcu, aynı gün saat 18.15'te Diyarbakır Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Ay-yıldızlılar, son idmanını saat 19.00'da maçın oynanacağı statta gerçekleştirecek.

Türkiye-İskoçya müsabakası, 16 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Milli takım, İskoçya karşılaşmasının hemen ardından Türk Hava Yolları'na ait uçakla Diyarbakır'dan Gaziantep'e geçecek.

Stefan Kuntz ile bir milli oyuncu, 18 Kasım Cuma günü saat 18.15'te Gaziantep Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Ay-yıldızlılar, karşılaşma öncesindeki son antrenmanını da saat 19.00'da yapacak.

19 Kasım Cumartesi günü oynanacak Türkiye - Çekya mücadelesi, saat 20.00'de başlayacak ve TRT Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek.

A Milli Takım kafilesi, Çekya maçının ardından THY'ye ait uçakla Gaziantep'ten İstanbul'a dönecek.

Aday kadro

Arda Güler, Samet Akaydın, Tayyip Sanuç ve Emirhan İlkhan, ilk kez A Milli Takım'a davet edildi.

A Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan oyuncular şunlar:

Kaleci: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Doğan Alemdar (Rennes), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Onur Bulut (Yukatel Kayserispor), Zeki Çelik (Roma), Cenk Özkaçar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Adana Demirspor), Tayyip Sanuç (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)

Orta saha ve forvet: Cengiz Ünder (Olimpik Marsilya), Emre Mor, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Arda Güler (Fenerbahçe), Berkay Özcan, Deniz Türüç (Medipol Başakşehir), Emirhan İlkhan (Torino), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Orkun Kökçü (Feyenoord), Doğukan Sinik (Hull City), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Getafe), Umut Bozok (Trabzonspor)