Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789

2022 League of Legends Dünya Şampiyonası başlıyor

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen League of Legends (LoL) Dünya Şampiyonası, 29 Eylül'de Mexico City’de başlayacak. 29 Eylül, 5 Kasım tarihleri arasında devam edecek turnuvada, dünyanın her bölgesinden turnuvaya katılmaya hak kazanan 24 takım sahneye çıkacak.

Efe "Noki" Kayval

ANKARA- Bu yıl 12'ncisi düzenlenen League of Legends (LoL) Dünya Şampiyonası, 29 Eylül'de Mexico City’de başlayacak. 29 Eylül-5 Kasım tarihleri arasında devam edecek turnuvada, dünyanın her bölgesinden turnuvaya katılmaya hak kazanan 24 takım sahneye çıkacak.

League of Legends Dünya Şampiyonası nedir?

League of Legends Dünya Şampiyonası, Los Angeles merkezli bir oyun yapım ve dağıtım şirketi olan Riot Games tarafından her yıl organize edilen, LoL e-sporunun en büyük turnuvası olma özelliği taşıyor. İlk olarak DreamHack Kış 2011'de düzenlenen şampiyonanın ilk kazananı Fnatic isimli e-spor takımı oldu.
Şampiyonada bu yıl, dünyanın her bölgesinden gelen 24 takım, "sihirdar" kupası için yarışacak. 2 milyon dolar büyük ödülü olan turnuva, bu yıl 12'nci kazananını bekliyor.
29 Eylül Perşembe günü saat 23.00 itibarıyla başlayacak ön eleme aşamasının ardından rekabet, 5 maçlık final serisiyle doruk noktasına ulaşacak.

League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası programı

Meksika'daki ön eleme aşaması 29 Eylül'de başlayıp 4 Ekim'de sona erecek. Ardından grup aşamasıyla devam edecek turnuva, 7-10 Ekim ve 13-16 Ekim'de Amerika'da New York City'de oynanacak.

Çeyrek Final: 20-23 Ekim
Yarı Final: 29-30 Ekim
Final: 5 Kasım

League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası formatı


Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilecek LoL Şampiyonası, üç aşamadan oluşuyor. Bunlar: Ön eleme, grup ve eleme aşaması.

Ön eleme aşaması

Katılımcı 12 takım, kura çekimiyle 6'şar takımdan oluşan 2 gruba bölündü. Bu 12 takımın içinde Brezilya, Japonya, Okyanusya, Latin Amerika ve Türkiye'nin şampiyon takımları; Tayvan ve Vietnam'ın ikincileri; Amerika ve Avrupa'nın üçüncüleri; Kore, Avrupa ve Çin'in dördüncüleri yer alıyor.
Grubunu birinci bitiren takım, direkt grup aşamasına yükseliyor. Grubunu ikinci, üçüncü ve dördüncü bitiren takımlar ön eleme aşamasının ikinci aşamasına yükseliyor. Bu aşamada 5 maç üzerinden oynanan oyunda 2 galip takım, grup aşamasına yükselmeye hak kazanıyor.

Grup aşaması

Grup aşamasında, ön eleme aşamasından gelen 4 takımla birlikte toplam 16 takım bulunuyor. Bu 16 takım, A, B, C ve D olarak 4 gruba ayrılıyor.
Bu aşamada takımlar kendileri arasında tek elemeli iki maç oynayacak. Maçlar sonucunda grubunu ilk 2 sıraya yükselten takımlar eleme aşamasına geçerken son 2 takım, turnuvadan elenecek.

Eleme aşaması

Kalan 8 takım, 5 maç üzerinden tek elemeli maçlar oynayacak. Bu maçlardaki eşleşmeler, gruplarını birinci ve ikinci bitirenler arasından kura usulüyle belirlenecek.

Dünya Şampiyonası'nda yarışan takımlar




Bölge ve takımlar

Kore'den (LCK) katılan takımlar: "Gen.G", "T1", "DWG KIA" ve "DRX". Kore, bugüne kadar Dünya Şampiyonası'nı 6 defa kazandı.
Amerika'dan (LCS) katılan takımlar: "100 Thieves", "Cloud9" ve "Evil Geniuses". Birçok kez yarı final gören Amerika, daha önce turnuvayı hiç kazanamadı.
Avrupa'dan (LEC) gelen takımlar: "2 Esports", "Rogue", "Mad Lions" ve "Fnatic". Avrupa, turnuvanın güçlü bir bölgesi olarak görülüyor. Birçok kez final oynadı.
Çin'den (LPL) gelen takımlar: "Top Esports", "JD Gaming", "Edward Gaming" ve "Royal Never Give Up". Çin, daha önce 2 kere üst üste şampiyon olmuş favori bölge.
Pasifik Asya'dan (PCS) gelen takımlar: "CTBC Flying Oyster" ve "Beyond Gaming".
Japonya'dan (LJL) gelen takım: "DetonatioN FocusMe"
Türkiye'den (TCL) gelen takım: "İstanbul Wildcats". Türkiye, 11 yıldır düzenlenen turnuvada 2 defa grup aşamasına kaldı.
Vietnam'dan (VCS) gelen takımlar: "Saigon Buffalo" ve "Gam Esports".
Latin Amerika'dan (LLA) gelen takım: "Isurus".
Okyanusya'dan (LCO) gelen takım: "The Chiefs"
Brezilya'dan (CBLOL) gelen takım: "Loud"

Dünya Şampiyonası nerede oynanacak?



12'nci League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası'nın ön elemeleri, Meksika'nın başkenti Meksika'da, grup aşaması ve çeyrek finalleri New York City'de, yarı finalleri Kanada'nın Toronto şehrinde ve finali Kaliforniya'nın San Francisco şehrinde gerçekleştirilecek. Bu, Riot Games'in Kuzey Amerika'da birden çok ülkede düzenlediği ilk Dünya Şampiyonası olacak ve turnuva, tarihinde ilk kez Meksika ve Kanada'da yapılacak.

Aşama ve lokasyonlar

Turnuvanın ön eleme aşaması, Başkent Meksika'daki Artz Pedregal içinde yer alan Arena E-sports Stadyumu'nda yapılacak.
Grup aşaması ve çeyrek final, New York'ta Madison Square Garden'daki Hulu Tiyatrosu'nda düzenlenecek.
Yarı final, Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde bulunan State Farm Arena'da gerçekleştirilecek.
Final ise San Francisco, California'daki Chase Center'da oynanacak.

Ödül havuzu

Dünya Şampiyonası'nın ödül havuzu, 2 milyon 225 bin dolardan oluşuyor. Ek gelir olarak oyun içi içerik satan Riot Games, satışlardan elde ettiği geliri, bu miktarın üstüne ekleyerek ödül havuzunu artıracak.

League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası nereden izlenebilir?



Dünya şampiyonası, Riot Games'in resmi Twitch ve YouTube kanallarından izlenebilir.