6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Künhü'l Ahbar basıldı
Künhü'l Ahbar basıldı
123456789
6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
6 sanduka mezar gün yüzüne çıkarıldı
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Mazhar Alanson'un kızı hayatını kaybetti
Künhü'l Ahbar basıldı
Künhü'l Ahbar basıldı
123456789

Peker'e mesaj mı verildi? Adresini buldu mu?

Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasının firari şüphelisi emekli Albay Levent Göktaş adına açılan, "levent__goktas" isimli Twitter hesabının paylaşımları sosyal medyada gündem oldu. Bu hesaptan atılan tweetlerle kime ne mesaj verildiği tartışılıyor.

Haber Merkezi

ANKARA- Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasının firari şüphelisi emekli Albay Levent Göktaş adına açılan, "levent__goktas" isimli Twitter hesabının paylaşımları sosyal medyada gündem oldu. Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz, paylaşımlarıyla Sedat Peker ve avukat Celal Ülgen'i hedef alan hesabın sahte olduğunu açıkladı. OdaTv'ye konuşan Göktaş'ın avukatı Celal Ülgen hesap için, "Yeni yapılan paylaşımların diline bakarsak bu hesap Levent Göktaş’a ait" açıklamasını yaptı.  Ülgen, ardından gece paylaşımlara bakarak hesabın Göktaş'a ait olmadığını  öne sürdü. Ersöz'ün açıklamasından sonra sahte olduğu ileri sürülen hesap bugün silindi. Bu yoğun tweet trafiğinin, belli bir amaç ve algı için yaratıldığı, kamuoyunun geniş kesimlerinin takip ettiği tartışmalarla birlikte tarafların vermek istediği mesajın adresine ulaştığı ifade ediliyor.  

Ersöz, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Sosyal medya platformu Twitter'da Mustafa Levent GÖKTAŞ adıyla açılmış olan hesaplar gerçek dışı olup, yazılanların hiçbirisi müvekkilimizi ve ailesini bağlamamaktadır. Bu sosyal medya hesaplarının kapatılması ile ilgili olarak, ilk açıldıkları tarihte, yani 23 Temmuz 2022 günü saat 22:00'de avukatları olarak Twitter'a gerekli bildirimler yapılmış; sonraki birkaç saat içinde Twitter tarafından kimlik doğrulama amacıyla istenen evrak da ilgili kuruluşa iletilmiştir. Elimizde olmayacak şekilde, bu sürecin uzamasından kaynaklı olarak spekülasyonların artması, bu açıklamayı yapmamızı zorunlu kılmıştır. Bu sosyal medya hesaplarında, gerçek dışı şekilde, gündem oluşturmak için yayınlanan videolar ve kurgulanan diyalogların da müvekkilimizin üslubu ve kişilik özellikleri ile taban tabana zıt olduğunu ifade etmek isteriz." 

"Müvekkilimiz hakkındaki adli süreç devam etmektedir" diyen Ersöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisi hakkında yapılan adli işlemlerden basında yer alan yayınlardan haberdar olmuş bulunmaktayız. Kısıtlama Kararı bulunan soruşturma dosyasına ilişkin bilgimiz basında yer alan bu bilgilerle sınırlıdır. Kamuoyuna yansıyan bilgi kirliliğine, benzer dezenformasyon yöntemlerine sıklıkla başvurulduğu için itibar etmiyoruz. Bu süreçte, müvekkilimizle iletişim kurmak mümkün olmamış; sürece dair bir açıklama yapmak ise hem soruşturmaya müdahale olarak algılanabileceği hem de spekülasyon yaratmamak için tercih edilmemiştir. Bu konuda herkesin gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini de belirtmek isteriz. Ailesinin takdiri ile bu süreçte müvekkilimiz Mustafa Levent GÖKTAŞ'ı ve kızlarını bizlerin temsil ettiğimizi; ailesi ve avukatları tarafından yapılanlar dışında açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz."


Ne olmuştu:

Göktaş adına açılan bir hesaptan hafta sonunda yapılan paylaşımda, "Bu akşam (pazar) saat 22.00'de her şeyi belgeleri ile açıklamaya başlıyorum. Yarından (bugün) itibaren video çekmeye de başlayacağım. Saygılarımla M. Levent Göktaş. Ben oraya bir kere girdim! ikinci kere girmeyeceğim! Oraya girmesi gerekenler girecek! Beni kullananlar girecek! Akşam 22.00'de buluşmak üzere. Saygılarımla…” denildi. Söz konusu paylaşımda, Göktaş'ın Silivri Cezaevi'nde Yalçın Küçük ve CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ın da olduğu kişilerle çektirdiği fotoğrafa da yer verildi. "levent__goktas" hesabından daha sonra yapılan paylaşımda; gazeteciler, siyasiler, basın kuruluşları, spor kulüpleri, özel bir şirket ve Sedat Peker'in Twitter hesapları etiketlendi.


Dün gece Göktaş adına açılan hesaptan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Yarından itibaren videolu anlatımlarım olacak. Net söylüyorum bazıları bu gece uyku uyumasın. Gerçek neymiş yarın görüşeceğiz. Beni yere göğe sığdıramayıp dar zamanda yanımda olmayanlar k**** kursağında büyüyenler görüşeceğiz. Beni kullanıp kabus bir kenara atanlar, kabusunuz olacağım. Siz korunaklı konaklarda kalırken ben sırt çantası ile orada burada geziyordum. K**** kursağında büyüyenler uyumayın lan uyumayın, o tuğlayı yarın çekiyorum. Altta kalanın canı çıksın."

İlk paylaşımlarında da Sedat Peker'in hesabını etiketleyen "levent__goktas" hesabı, attığı tweetleri Sedat Peker'in paylaşımlarına benzetenlere de, "Ve şunu aklınızdan çıkarmayın beni Sedat Peker ile karıştırmayın! Devlet denilen aygıtı başınıza geçiririm! Ben yanarsam siz de yanarsınız net! Ey saraydaki firavun! Her tarafa korku salan firavun. Unutma her firavunun bir Musa'sı vardır. Suriye'deki bütün kirli işlerini biliyorum. Petrolden tut silah kaçakçılığına kadar! Sedat Peker olmadığımı herkes görecek! Senin iznin olmadan Suriye'ye bir çekirdek girmiyor!" şeklinde bir paylaşım yaptı.


Sedat Peker'den tepki

"Beni Sedat Peker’e benzetmeyin devleti başınıza yıkarım" ifadesini kullanan Göktaş adına açılmış hesaba tepki gösteren Sedat Peker, Basın Danışmanı Emre Olur'un hesabı üzerinden şu açıklamaları yaptı:

"Biraz önce halktvcomtr’yi seyrederken Levent Göktaş’a ait olduğu söylenen bir açıklamadan bahsediyorlardı. Orda bir kelime canımı sıktı 'Beni Sedat Peker’e benzetmeyin devleti başınıza yıkarım' demiş. Levent abi eğer bu sözü sen söylemediysen şimdi söyleyeceklerimden dolayı kusura bakma. 'Beni Sedat Peker’le karıştırmayın' demek ne demek? Kimsin lan sen y*****, Ankara’ya geldiğimde, görüşmelerimizde yarım metre arkamdan yürüdüğün gerçekliği ortadayken, 'Beni Sedat Peker’le karıştırmayın' demek ne demek? Benim ilgi alanımda değildin. Ancak emin ol şimdi radarıma girdin. Yaşar Baba vasıtasıyla bana teklif ettiğin para ile ortadan adam kaldırma tekliflerini de seçimlere 2 ay kala çekeceğim videolarda konuşacağız. Kimsin lan sen, 'Beni Sedat Peker ile karıştırmayın' diyorsun? Ulan tüm dünya öğrendi de sen öğrenemedin mi? Dostlarımla eşit olmayı kabul ederim üstünlük taslamam ancak kimsenin beni küçültmesine izin vermem. Kibrit kutusuna girmeye hazır ol. Seni de kibrit kutusuna sokacağım. SÖZ NAMUS GÖRECEKSİN. Zekaya saygı duymayı sen de öğreneceksin."

Sedat Peker'in açıklamalarına gece saatlerinde, "Evet sen olmadığımı herkes görecek!!Misli ile iade ediyorum hakaretini!!" sözleriyle karşılık veren "levent__goktas" hesabı şu paylaşımları yaptı:

"Sedat Peker, Bana 'y*****' demişsin! 2 senedir, üç beş tane soytarının kasetini yayınlamaktan başka ne yaptın? 'Tayyip abi helalleşeceğiz' dedin, ne oldu o mevzu? Madem o kadar cesaretlisin. Evet sen olmadığımı herkes görecek!!! Misli ile iade ediyorum hakaretini!! Ayrıca Sedat Peker, küfür hakaret sahibini küçültür. Bana klavye delikanlılığı yapma. Elinden geleni de ardına koyma. Sen Ankara koridorlarından bahsediyorsun. Ben 100 defa ölü bölgesinden girdim çıktım Kuzey Irak'ta. Ölü bölgesi ne demektir bilir misin sen? Yüzde 100 PKK'nın atış hakimiyetinin olduğu noktalardan girdim çıktım ben. Sen bana Ankara koridorlarından bahsediyorsun. Benim görev yaptığım yerleri rüyanda görsen korkarsın. Elinde geleni ardına koyan namerttir. Azdan az çoktan çok gider. Varsa belgen buyur. İftira atmakla olmaz."


Avukat Celal Ülgen'e de tepki gösterdi

Firari şüpheli emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatı Celal Ülgen'e de tepki gösteren "levent__goktas" hesabı, silah ticareti yaptığını iddia ettiği Ülgen'le ilgili şu paylaşımları yaptı: "Avukatım Celal, Sedat Peker'in hakkımdaki ithamları ile ilgili ne zaman tekzip yayınlayacaksın? Manevi tazminat davası aç. Sen benim avukatımsın. Bunları benim sana söylememe gerek var mı? Ahmet Zeki Üçok'la silah ticaretine bir ara ver de, avukatlığımı yap. Sedat Peker benim kişilik haklarımı ayaklar altına alırken küçültürken sen benim açıklama yapmamı bekliyorsun. Ben bu haldeyken bile para düşünüyorsunuz. Bari sen yapma. Canım burnumda haberiniz olsun!"

Basına tepki gösterdi

Göktaş adına açılmış hesap, paylaşımlarına yer vermeyen haber siteleri ve köşe yazarlarına, "Haber sitelerinden, köşe yazarlarına kadar... Düne kadar beni kutsayanlar. Dik durun ulan! Ben dün iyi, bugün kötü olmadım! Ben hep aynıydım. Hepiniz bu gerçeği bildiği halde bu k******* neden? İçinizden bir tane hakkı çıkıp teslim edecek adam yok mu? Hepinizin g*** başı oynuyor! Sedat Peker'i 7/24 televizyon ekranlarında kutsayanlar, göklere çıkaranlar benim hakkımda niye bir kelime konuşmuyorlar? Tabii ya düşene tekme vurmak en karlısı. Şunu unutmayın, ben harp okulunda yeni mezun olmuş bir Teğmen gibiyim. Görüşeceğiz...!!!" şeklinde tepki gösterdi.