Çingene kızı'na yoğun ilgi
Çingene kızı'na yoğun ilgi
Prusias ad Hypium Antik Kenti
Prusias ad Hypium Antik Kenti
Adana Lezzet Festivali'ne 800 bin kişi katıldı
Adana Lezzet Festivali'ne 800 bin kişi katıldı
Türk dizi sektörü dünya sahnesinde
Türk dizi sektörü dünya sahnesinde
123456789
Çingene kızı'na yoğun ilgi
Çingene kızı'na yoğun ilgi
Prusias ad Hypium Antik Kenti
Prusias ad Hypium Antik Kenti
Adana Lezzet Festivali'ne 800 bin kişi katıldı
Adana Lezzet Festivali'ne 800 bin kişi katıldı
Türk dizi sektörü dünya sahnesinde
Türk dizi sektörü dünya sahnesinde
123456789

''Terörün bitmesine tam destek vereceğiz''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum.

Haber Merkezi

ANKARA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin TBMM Grup Toplantısı “Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın” açıklamasına ilişkin konuştu. "CHP olarak bu ülkede terörün bitmesine tam destek vereceğiz" diyen Özel Bahçeli'nin yine Meclis'i dışlamasını eleştirdi, ""Devlet bey çok sık döner. Devlet beyin bugünkü açıklaması Meclis'i dışlamaktadır. Ne yapılacaksa TBMM'de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mütabakat olmadan sonuç olmayacak. Bu iş çözülecekse bütün partilerinin içinde olduğu bir masada konuşulmalı. Bu plan Türkiye'nin sorunu çözmek yerine Recep Tayyip Erdoğan'ın planını çözmek gibi görünüyor ve bu yüzden kötü kokuyor." dedi.

Özel, özel hastanelerde bebek ölümlerine neden olan "yenidoğan çetesi" skandalı ile ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifa etmeye çağırdı. Özel, Memişoğlu ve Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi, "Olay soğuyunca bölge idare mahkemelerinden yürütmeyi durdurma kararlarıyla ruhsat iptalleri geri dönmesin diye Meclis oturup 19 hastaneyi bilabedel kamulaştırılmalıdır" dedi.

"(Yenidoğan çetesi) "Para için yeni doğmuş bebeklere musallat olan bir şebeke bir çete ortaya çıktı. Sağlık çalışanlarına duyulan saygıyı lütfen muhafaza edin. Bu çürümüş sistemin ürettikleri çürümüş elmalar, sağlık emekçilerini zan altında bırakıp travma yarattılar."

"Meselenin şu ana kadarki kısmı gösteriyor ki maalesef yine haklı çıktık. Sağlığı piyasalaştırmayın, özel hastanelere bu kadar alan açmayın, devleti bu alandan çekip bu alanı sermayeye açmayın derken, ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı."

"Öyle bir noktadayız ki son 3 sağlık bakanının 2'sinin özel hastanesi var zaten. Bir tanesi de bu olaylar yaşanırken il sağlık müdürü o da şimdiki bakan."

"19 ay önce biliyorlar güya ihbar yapıyorlar bunu da 3 ay geç yapıyorlar. Bu ihbardan sonra 3 ay sonra teknik takip başlıyor, bebekler ölüyor bunlar takip ediyor. Mayısta gözaltı oluyor hastaneler açık kalıyor. Savcı tehdit edilince iş başka bir boyut kazanıyor. Ortaya çıkan infialden korkup 19 hastanenin 18'ini şimdi kapatıyorlar. Savcı tehdit edilmese o hastanelerinin yenidoğan ünitelerine bebekler yatıyor olacak. Teknik takipte bebekler eylülden ekimden nisana kadar ölmeye devam etmiş."

"Sağlık Bakanını derhal istifaya davet ediyorum. Bugün Sağlık Bakanı ve hastanesi kapatılan eski Sağlık Bakanı (Mehmet Müezzinoğlu) hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."

"Geçmişte AKP'de siyaset yapmış istifa etmiş CHP'ye katılmış bir CHP'li var o dakika attık partiden. Bir tane DEM'li bulmuşlar terörle ilişkiler var. Önceki bakanın hastanesi var, yandaşların hastanesi var, görev yapan, atayan denetleyen, denetlemeyeni de atayan sizsiniz. Ortaya bir iki tane isim karartma uygulamaya çalışıyorlar. Hangi görüşten olursa olsun cani canidir. Hırsız hırsızdır. Bebelerin sağlığına mal olanın yeri cezaevidir."

"Olay soğuyunca bölge idare mahkemelerinden yürütmeyi durdurma kararlarıyla ruhsat iptalleri geri dönmesin diye Meclis oturup 19 hastaneyi bilabedel kamulaştırılmalıdır."

"Dün Fethullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı öldü. Bu ülkeye çok büyük kötülük etti. Soruları çaldırdı, başarısız ettiği gençler, mülakatta elettiği memurlar, kurumlarda mobbing yaparak işinden ettikleri, bu dünyada adalet önünde hesap veremeden, sözde müttefik ABD'nin onun hamiliğine soyunması ve onu oradan alamamak da ne kadar beceriksizlik olduğunu hele hele ver papazı al papazı deyip Rahip Brunson'u gönderip papazı alamayanlar şimdi konuşuyorlar." 

"Hakkı yenenlerin, onlar yüzünden okullara, kamuya giremeyenlerin mağduriyetleri devam ettikçe günah kapısı açıktır. Ona ne kadar yazılıyorsa, istediği her şeyi verenlerin günah defterlerine de bunlar ekleniyor."

"Yetkiyi FETÖ ile mücadele diye aldılar, ne kadar solcu varsa KHK ile attılar. Hangi görüşten olursa olsun KHK ile Meclis’in yetkisi OHAL’de Erdoğan tarafından kullanılırken, iftirayla yanlış tespitle, evladını okuturken imkan yok, evladını bunların dershanesine yollamışlar gibi makul terörle ilişkili olmayan kişilere hakimler ‘sen suçsuzsun kardeşim’ diyorsa, hangi birisini bir gün daha işine iade etmiyorsanız aynı vebali siz de alıyorsunuz."

"Geçinemiyoruz diyerek polis kaydına göre 85 bin kişi, 100 binin üzerinde işçi eylem yapıyorsa, Türk-İş'e bu sefer doğru yoldasınız biz de sizin arkanızdayız diyoruz."

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK bundan sonraki süreçte asgari ücretin hiç olmazsa AKP'nin iktidara geldiği gün kadar değer olabilmesi için vereceğiniz her mücadelede yanınızdayız. 30 binin altındaki bir asgari ücreti kabul edene asla bir gönül bağı kurmayacağız. 30 bin TL'nin altındaki asgari ücret kabul edilemez."

"Görünen kapalı kapılar ardında sözler alınıyor. Türkiye'de bir daha şehit gelmeyecekse, bir daha kan akmayacaksa, bir daha anaların gözünden yaş gelmeyecekse, askere silah doğrulmayacaksa.. bunun için söylenen her söze CHP olarak kıymet veriyoruz. "Bu ülkede terörün bitmesine, annelerin gözünün yaşının silinmesine biz tam destek vereceğiz."

"Devlet bey çok sık döner. Devlet beyin bugünkü açıklaması Meclis'i dışlamaktadır. Ne yapılacaksa TBMM'de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mütabakat olmadan sonuç olmayacak. Bu iş çözülecekse bütün partilerinin içinde olduğu bir masada konuşulmalı. Bu plan Türkiye'nin sorunu çözmek yerine Recep Tayyip Erdoğan'ın planını çözmek gibi görünüyor ve bu yüzden kötü kokuyor."

"Bana diyorlar ki Devlet Bey el yükseltti, ne yapalım sen de yükselt, El yükseltiyorum Devlet Bey. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Kürtlere tam olarak kendilerini ait hissetmeyen bütün Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum Varsanız hep beraber bunu yapalım." "Mesele çuvala sığacak bir mızrak gibi değil. Sığmasına da izin vermeyeceğiz. Bebek ölümlerinin sebebi bu iktidarın sağlık politkalarıdır."