Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Cinsel istismar nedeniyle gözaltı
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
Sertab Erener: Sağlık sorunlarıyla boğuşuyordum
"Çağ dışı bir ahlak anlayışı"
123456789

Saadet ve Gelecek Partisi uzlaştı

Seçimlere Millet İttifakı çatısı altında katılan ve CHP listelerinden seçilerek Meclis'e milletvekili gönderen Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurma konusunda protokol imzaladı. İki parti, "Saadet Partisi" çatısı altıda Meclis grubu kuracak.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Seçimlere Millet İttifakı çatısı altında katılan ve CHP listelerinden seçilerek Meclis'e milletvekili gönderen Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurma konusunda protokol imzaladı. İki parti, "Saadet Partisi" çatısı altıda Meclis grubu kuracak. 

Gelecek Partisi ile Saadet Partisi'nin, Meclis'te ortak grup kurma çalışmaları sonuç verdi. İki parti arasında yürütülen görüşmeler, uzlaşmayla sonuçlandı. Meclis'te Saadet Partisi çatısı altında Meclis grubu kurulacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün düzenledikleri ortak basın toplantısında uzlaşma kararını açıkladı. 


İLK GRUP TOPLANTISI HAFTAYA

Basın toplantısında söz alan Davutoğlu, seçim sonrası parti içinde çok kapsamlı istişarelerde bulunduklarını, siyasi iktidarın her türlü devlet imkanını kullanıp, montaj dahil, her türlü siyasi ahlaksızlığa başvurarak iktidarını sürdürme iznini milletten aldığı kanaatine sahip olduğunu söyledi. Muhalefet partilerinin de kendi içinde değerlendirmelerini yaptığını dile getiren Davutoğlu, "Seçmen, aslında çok büyük bir oy farkı olmaksızın, güçlü alternatifler görmek arzusunda. 14 Mayıs sonrası karamsar tabloyu dağıtmak, dağınıklık görüntüsünü ortadan kaldırmak ve en önemlisi de iktidarın yanlışlıkları karşısında denetim gücünü artırmak için birçok konuda fedakarlık yaparak önemli bir adım attık. Bu da Saadet-Gelecek ittifakı adı altında yeni bir çalışmayı birlikte yürütme kararlılığıdır" dedi.

Davutoğlu, görüş ayrılıklarının doğal olduğunu, Türkiye'deki atmosferin bir araya gelmeyi, söz konusu dağınıklığı ortadan kaldırmayı zorunlu kıldığını vurguladı. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ile birçok görüşme yaptıklarını anlatan Davutoğlu, "Önümüzdeki yerel seçimler de dahil olmak üzere geleceğimizi şekillendirecek önemli bir görev olduğu kanaatiyle bu protokole imza attık. Önümüzdeki hafta ilk grup toplantımızı da birlikte yapacağız ve milletimize mesajlarımızı vereceğiz. Grup kurma başvurusunu yarın yapacağız" diye konuştu. 

"ÜLKE İÇİN İHTİYAÇ"

Karamollaoğlu da seçimlerde beklendikleri neticeyi elde edemediklerini ama önemli bir merhaleyi katettiklerini kaydetti. Meclis'te grup oluşturacak kadar vekilleri olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "Bir araya gelmeyi ülkemiz için bir ihtiyaç olarak gördük. Grup olmadan yapılacak çalışmalar çok ama çok zayıf kalıyor. Bizim amblemimiz altında birleşerek Meclis'te bir grup oluşturmaya karar verdik" dedi.

Karamollaoğlu, fikirlerde bazı farklılıkların olmasını bakış açısına göre değerlendirmenin mümkün olduğunu, bunu bir "çatlak" olarak görmenin de bir "zenginlik" olarak görmenin de mümkün olduğunu söyledi. Fikirlerinin, hükümetin de diğer partilerin de alacağı kararlarda etkili olacağını belirten Karamollaoğlu, "Meclis'te bugün arkadaşlarımızla bir araya gelip ilk grup toplantımızı da önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.