Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Erdem Bayazıt'ın ölüm yıl dönümü
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Hatay'da 9 ayda tamamlanan duvar resimleri
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Anadolu’nun kayıp dili ‘Kalaşmaca’
Bozkurt neyi temsil ediyor
Bozkurt neyi temsil ediyor
123456789

Özgür Özel'den MHP'ye sert eleştri

''Bunları kimlerin yazdığını biliyorum. O meşhur ikili var ya... Gerçek MHP'lilerin tüylerini diken diken eden ikili''

Haber Merkezi

ANKARA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel'in açıklamalarından satırbaşları:

Cumartesi Anneleri ile görüştük. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya randevu vereceğini söyledi. Cumartesi Anneleri'nin bininci haftasında anayasal hakkın kullanımına şahitlik etmek istiyoruz. Cumartesi Anneleri'nin etrafındaki utanç bariyerini kaldırın. Bu ülkedeki bu ayıbı ortadan kaldırın. Orada olacağız, arkalarında duracağız. 

Kobani davasında verilen karar Hukuki değil siyasi karar verildi. Kobani davasının iddianamesini siyasiler dikte etti. AYM Kobani kararlarını bal gibi bozacak. Erdoğan'ın yatsın dediklerini yatırdılar. 

(Bahçeli'ye Kobani yanıtı) Bana dört soru sormuş, okumaya utanırım. Dönmüş bunları Prompter'dan okumuş... Bunları kimlerin yazdığını biliyorum. O meşhur ikili var ya... Gerçek MHP'lilerin tüylerini diken diken eden ikili... O ikisi dört soru yazmışlar, Bahçeli'ye 'Oku bakalım, Özel cevap versin.' Bu soruları yazan o arsız metin yazarları şu dört soruya cevap versin:

1- Bu iki kişinin isimleri Sinan Ateş iddianamesinden nasıl ve kimler tarafından ayıklandı?

2- Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış birisinin sokak ortasında ölümünden sonra 'Kimse tweet atmayacak, cenazeye gitmeyecek' diyen hangi ikisidir? Bu talimatı bütün partiye hangi ikisi yaymıştır?

3- Tetikçiyi kaçıran aracın fotoğrafları açığa çıkıp, Ülkü Ocakları Genel Başkanı'na bu aracı ceza yemeyecek, trafikte durdurulmayacak statüye kavuşmasına hangi ikisi ya da ikisinden hangisi katkı sağlamıştır?

4- "İran Cumhurbaşkanı'nın ölümünün üzerindeki sis perdesi aralanmalı" diye Prompter'a yazanlar Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken bu ikisinin bu sisteki payı nedir? Yoksa bu sisin kendisi bizatihi kendisi midir?

Koskoca parti iki meczuba teslim edildi. Normalleşeceksek kimse cinayetlere sahip çıkmayacak. Bu ayıptan MHP de Türkiye de kurtulacak.  

Bugün 21 Mayıs. Çerkes soykırımının ve sürgününün yıl dönümü. Bu büyük acıyı bugün de bir kez daha paylaşıyor, onlara bu zulmü yaşatanları lanetliyoruz.

27 Mayıs 95’ten beri aileler her cumartesi günü İstanbul’da Galatsaray Lisesi önünde toplanıyorlar ve faili meçhul cinayetlere kurban giden hayatta mı değiller mi diye bilmedikleri yakınları için orada toplanıyorlar. 13 Mart 1999’da orantısız bir müdahale sonrası eylemlere ara verilmişti. 31 Ocak 2009’da yeniden başladı. dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan Dolmabahçe’de anneleri kabul etti ve devlet sözü verdi. Berfu ana hayattaydı, 31 yıldır evladını bekliyordu. Devlet bir söz verdi evladını bulmak hiç değilse evladının kemiklerini teslim etmekti. Berfu ana iki yıl sonra 106 yaşında evladına kavuşamadan gözleri açık gitti. O günden sonra annelerin eylemleri devam etti ama 25 Ağustos 2018’de Süleyman Soylu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal ve karanlık bakanı Cumartesi Annelerinin 700’ünü eylemine saldırdı ve orantısız güçle, o eylemi dağıttı ve oradaki anaları evlatları destekçileri perişan etti. O tarihten bu tarihe marifetmiş gibi Galatasaray Meydanı annelere kapalı. Her hafta anneleri tutukladılar akşam saldılar. Soylu yılmadı anneler yılmadı, Soylu utanmadı anneler bir adım geri durmadı.

Bugüne kadar gelindi son haftalarda hakkını teslim etmek lazım, Sayın Ali Yerlikaya doğru değil yeterli değil ama belli sayıda annenin oraya ulaşmasına izin veriyor ama etraflarına utanç bariyerleri çekiliyor. Bu hafta 1000. hafta talepleri vardı, Ali Yerlikaya’dan ve bu hafta hepimiz Cumartesi annelerinin Türkiye’yi utandıracak değil hep birlikte hak aramanın, kullanımına şahitlik etmek istiyoruz. CHP Milletvekilleri orada olacaklar. Orada yoğun bir katılımla destek vereceğiz. Bu büyük çağrının tarih önünde bir kez daha hakkını bulmasını ümit ediyoruz.

12 Eylül darbe döneminde yaşanan kayıpların anaları var orada. Cumartesi annelerinin etrafındaki utanç bariyerlerini kaldırın. Hak aram mücadelesinin önünde durmayın. O acıyı yaşayanlara değil yaşatanlara yaşayanlara duygudaş olun onlar gibi hissedin bu ülkede bu ayıbı ortadan kaldırın bir orada olacağız arkada duracağız.OVP’de enflasyon hedefi bu yıl için yüzde 33’dü, şimdi 38 olarak revize ettiler. Enflasyonla mücadele edemedikçe dar gelirlinin yüzünü güldürmek yerine onlara kemer sıktırmaya, emekliyi perişan etmeye devam ediyorlar. Memurun servisiyle uğraşıyorlar, öğretmenin atamasını yapmamayı marifet sayıyorlar... Bir yandan da geçtiğimiz hafta köprü ve otoyollara zam yaptılar."

Bir diğer konu ise etki ajanlığı. Cumhur İttifakı sunar. Eskiden ne oluyordu uzak coğrafyalarda güzel filmler çekiliyordu, sonra bizim sinemalarda oynuyordu işte filanca film gururla sunar. Şimdi Cumhur İttifakı gururla sunar ” Etki Ajanlığı” öyle bir anlatıyorlar ki kendileri bulmuşlar, ülkenin milli yapısını zedeleyecek, birlik ve bütünlüğümüze zarar verecek, anayasal düzeni ortadan kaldırılacak etki ajanları varmış, aramızdalarmış, onları bulup mimleyip cezalarını vermemiz lazımmış. Kim bulmuş bunu Rusya Vladimir Putin 20 Temmuz 2012. Önce bunların tespit edilmesi kaydedilmesi, bunların gerçek kişi olması durumunda listelerini bütün birimlere duyurulması. Devlet ve yerel kurumlarda memur olamazlar eğitim kurumlarında çalışamazlar, toplantı gösteri yürüyüş hakkından yararlanamazlar, devletten sosyal hak alamazlar, gerçek kişilerse 50 bin ruble, tüzel kişilerse 500 bin ruble ceza öderler, ikinci kez yapıyorlarsa iki yıl hapis yatarlar. Seçimlere katılamazlar, aday olmazlar, oy kullanamazlar. Putin başlamış buraya kadar getirmiş. Gürcistan, Tacikistan, Sırbistan hangi ligde oynuyoruz görüyor musunuz?. Filmi kimler çekiyor. Sanki Türk’e özel bir şey kimse unutmasın, Otoriter liderler popülist liderler birbirlerinden öğrenirler, bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Busunuz. Cumhur İttifakı eğer bu yasayı geri çekemezseniz karneniz de budur, ekibiniz de budur ifadelerini kullandı.