Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

Kılıçdaroğlu: Savunma sanayi politik bir mesele değil

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, savunma sanayi üzerinden kendilerini suçlamaya çalıştıklarını ancak savunma sanayinin politik bir mesele olmadığını söyledi.

Haber Merkezi

ANKARA- Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, savunma sanayi üzerinden kendilerini suçlamaya çalıştıklarını ancak savunma sanayinin politik bir mesele olmadığını söyledi. Kendileri hakkında "Bunlar İHA’ları sökecekler kaldıracaklar" diye propaganda yapıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Senden çok daha iyisini yapacağız" dedi. Kılıçdaroğlu seçimi birinci turda bitirmek zorunda olduklarını da kaydetti. 

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la birlikte Eskişehir'de yurttaşlarla bir araya geldi. Halka seslenen Yavaş, yapılan propaganda çalışmalarının doğru çıkmadığını anlatarak, "Artık nefret siyaseti bitecek. Korku siyaseti bitecek. Çok daha iyi yönetimler gelecek. Seçildik rozetimizi çıkardık, ayrım yapmadan kimin ne ihtiyacı varsa ona el attık. Her nedense bu arkadaşlar oralarda bizleri görmüyor. Ama oralardaki halk bizleri görüyor" dedi.

ELEŞTİRİ SÖZÜ

Daha sonra söz alan Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi. Gençlerin demokrasiyi getireceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Otoriter bir rejimi demokratik yollarla değiştirin. Cumhurbaşkanlığımızda göreceksiniz en rahatlıkla beni eleştireceksiniz. Gerçek anlamda bir demokrasi olacak. Göreceksiniz" diye konuştu.

BİRİNCİ TUR MESAJI

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda bitirmek zorunda olduklarını belirterek, "Yani beraber. Onun için güzel bir sloganımız var: 'Birleşe birleşe kazanacağız'. Ve Türkiye’de yeni bir tarih yazacağız. Buna inanmanızı isterim" dedi.

"SOĞAN LÜKS OLMAYA BAŞLADI"

Türkiye'de soğanın lüks olmaya başladığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede saman sorunu var mıydı? Saman dış ülkelerden geliyor. Eti, arpayı, yulafı dışarıdan getiriyorsun. Bizim çiftçi nasıl gelişecek. Bir devlet kendi çiftçisiyle rekabet etmez. Biz kendimiz üretmeliyiz. Çiftçiye kırmızı mazot vereceğiz. ÖTV’siz KDV’siz vereceğiz. Her şeyin dışarıdan gelmesi, toplumun fakirleşmesi demektir. Hepimiz fakirleştik. Gençlere sözüm var. Türkiye’de bütün coğrafyalarda yurt sorununu çözeceğiz. Anneler babalar çocuklarını üniversiteye güven içinde göndereceksiniz. Beşli Çetelere hizmet edenleri alıp, halka hizmet edenleri oraya getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"HERKES EV SAHİBİ OLACAK"

Kılıçdaroğlu, kira sorununun çözülmesi için TOKİ'nin kurulduğunu ancak bu sorunun devam ettiğini kaydetti. Ev sorununu çözmenin birinci yolunun yabancıya ev satmamak olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim insanımız 400 bin doları nereden bulacak? O parayı Bay Kemal bulacak herkes, ev sahibi olacak. Onlar çetelere çalışıyorlar, yabancılara çalışıyorlar. TOKİ lüks konut yapmayacak. Adı üstünde toplu konut yapacak. Asıl işlemine döndüreceğiz. Kızılay çadır satmayacak, kan satmayacak. Eskiden olduğu gibi zor günlerimizde yanımızda olacak" dedi.

"IRKÇILIK YAPMADAN KENDİ ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ"

"3 milyon 600 bin Suriyelinin bizim ülkemizde ne işi var?" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Al sığınmacıların hepsini Saray’a yerleştir kardeşim. Hatay’ın nüfusu değişecek. Bizim çocuklarımız iş bulamıyor. Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içerisinde, ırkçılık yapmadan, kendi ülkelerine göndereceğiz. Yollarını, okullarını, kreşlerinin hepsini AB fonlarıyla yapacağız. Gelir düştükçe, insanlar elektrik paralarını ödeyemiyorlar. İşsizlik oldukça insanlar doğalgaz, su paralarını bile ödeyemiyorlar. Evlerde baba ile oğul birbirlerinin yüzlerine bakamaz noktaya geldiler. Bu soruna çözüm üretmemiz lazım. İşsizlik dünyanın en acımasız alanıdır. İşsiz kalan insan her türlü soruna açık demektir. Sizin yani gençlerin bu ülkede rahat yaşayabilmeleri, bu kentte huzur içinde yaşayabilmeleri için her türlü alanda yatırım yapacağız."

SAVUNMA SANAYİ YANITI

Kılıçdaroğlu, savunma sanayi üzerinden kendilerini suçlamaya çalıştıklarını, bu alanın politik bir mesele olmadığını söyledi. Bu konuda ilk ve en önemli adımı atan Bülent Ecevit ve Turgut Özal’ın attığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bunlar İHA’ları sökecekler kaldıracaklar diye propaganda yapıyorlar. Senden çok daha iyisini yapacağız. Katarlılara sattığın tank palet fabrikasını geri alacağız. Hastanesi olmayan tek ordu TSK’dir. Başta GATA olmak üzere, bütün askeri hastaneleri açacağız yine şanlı ordumuza teslim edeceğiz. Süleymanşah Türbesi’ni kaçırdılar. Bayrağımızı oraya da götüreceğim. Sizin seçeceğiniz cumhurbaşkanı hiçbir gücün karşısında diz çökmeyecektir. 34 askerimiz Rusya tarafından şehit edildiği zaman, sizin seçtiğiniz Cumhurbaşkanı Putin’in kapısında beklemeyecektir. O nedenle bize birileri kalkıp da milliyetçilik dersi vermesin. Altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Vatan ve bayrak bizim için kırmızı çizgidir. Onlar ayrıştırdılar, biz birleşeceğiz."