Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Serhat Akın'a silahlı saldırı
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Konsere gitmek lüks tüketim mi
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Golle dönen Icardi'den PAOK maçı yorumu.
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi:
Yunus Akgün'den 2000 yılı göndermesi: "Bu kupaya yine talibiz"
123456789

Kılıçdaroğlu gençlerle buluştu

Babala TV'de Oğuzhan Uğur'un sunduğu ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu Mevzular Açık Mikrofon programı yayınlandı. Dört saatten uzun süren programda Kılıçdaroğlu, gençlere sandığa gitme çağrısı yaptı ve soruları yanıtladı.

AZE Haber Ajansı

ANKARA- Babala TV'de Oğuzhan Uğur'un sunduğu ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu Mevzular Açık Mikrofon programı yayınlandı. Dört saatten uzun süren programda Kılıçdaroğlu, gençlere sandığa gitme çağrısı yaptı ve soruları yanıtladı. Program videosu YouTube'da 9 milyondan fazla izleme aldı.

14 Mayıs’tan önceki program teklifini “provokasyonlarla ilgili çekinceler” gerekçesiyle reddeden Kılıçdaroğlu, ilk tur sonrası Uğur’un tekrarladığı daveti kabul etti. Kılıçdaroğlu'nun, Babala TV'de konuk olduğu Mevzular Açık Mikrofon programı yayınlandı. Çekimleri 7 saatten uzun süren program 4 saat 11 dakika olarak yayınlandı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı yayın hakkında, "İlk defa manipülasyonlar, montajlar, yalanlar, iftiralar, türlü türlü sahtekarlıklar olmadan, yüz yüze konuşabildik, tanışabildik…" ifadelerini kullandı. 

YouTube'da Babala TV kanalında dün gece 21.30 itibarıyla yayınlanan programı ilk 12 saatte 9 milyondan fazla kişi izledi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Soru soran gençlere, 'AK Partili değilim dedi ama fotoğrafı çıktı' vb. paylaşımları durdurun. Cesaret gösterip o salona geldiler; insan kendini nasıl tanımlıyorsa, hissediyorsa, odur. En büyük yalnızlığı bu konuda hissettiğimi de söylemek zorundayım. Bırakın kavga dilini gençler" diye yazdı.

KENDİSİNİ ANLATTI

Kılıçdaroğlu, programın başında "Önce beni tanımanızı isterim" diyerek şunları söyledi:

"Burada soru soracaksınız. Arzu ettiğiniz her soruyu, büyük bir cesaretle sorabilirsiniz. Acaba bu soruyu sorarsak çekinir mi? Hayır, çekinmem. Burası bir ayna gibi olmak zorundadır. Sizin beni, benim de sizi tanımam lazım. Dolayısıyla ülkenin geleceği açısından, birbirimizi tanımamız açısından iyi bir sinerji yakalamak zorundayız. Önce beni tanıyın. Ben okuma yazma bilmeyen bir annenin ve ilkokul mezunu bir babanın, 7 çocuklu bir ailesinden geliyorum. 7 çocuktan üniversiteyi okuyan sadece benim. İlkokula Van’ın Erciş içesinde başladım. Tunceli’de 4’üncü sınıfı okudum. İlkokulu Bingöl’ün Genç ilçesinde bitirdim.

Elâzığ Ticaret Lisesi mezunuyum. Çünkü lise kayıtlarını kaçırmıştık. Babamın görev yaptığı yerde lise yoktu. Dolayısıyla ticaret lisesine kaydımı yaptığım gün, böyle bir lisenin olduğunu da keşfetmiş oldum. Ondan sonra malum, Ankara’ya, İktisadi Ticari Bilimler Akademisi’ne geldim. Zor bir sınavı kazandım. Hesap uzmanlığını sınavını kazandım. Maliye Bakanlığı’na girdim. Uzun yıllar Maliye Bakanlığı’nda çalıştım. Sonra bir yıl süreyle devlet beni Fransa’ya gönderdi. Hayatta en yüksek aldığım bir dönemdir, Fransa’da bulunduğum süre. Arkasından geri döndükten sonra teklif, öneri geldi. Maliye Bakanlığı’nda daire başkanlığı, sonra genel müdür yardımcılığı, sonra BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü sonra Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşar yardımcılığı, sonra emekli oldum. Emekli olduktan sonra teklif üzerine siyasete girdim. Kader bizi buraya getirdi. Beni tanımanız böyle."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı kısımlar şöyle:

"SANDIĞA GİDİP OY KULLANACAKSINIZ"

"Bir siyasetçinin övgüye değil, sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı var. Yeni ben eleştiriye değer veren birisiyim. Çünkü benim eksiğimi, hatamı, yanlışımı eleştiren birisi, eleştirel gözle bakan birisi görüp bana hatırlatabilir. Varsa bir eksiğimiz, yanlışımız, noksanımız düzeltmeye çalışırız. Sizden istediğim, pazar günü 28’inde sandığa gideceksiniz, vicdanınızın sesini dinlemenizi isterim. Türkiye’nin geleceğini düşünmenizi isterim. Kendi geleceğinizi düşünmenizi isterim ve oyunuzu ona göre kullanmanızı isterim. Çünkü 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan biz değiliz. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olanlar sizlersiniz. O nedenle sorumluluğun, tarihin size yüklediği sorumluluğu çok iyi bilmeniz gerekir. Benden hatırlatması. Geresi sizin vicdanınıza kalmış. Sandığa gidip oy kullanacaksınız.

"GOEBBELS TAKTİĞİ"

Goebbels diye bir adam var. Duyanınız var mı? İkinci Dünya Harbi’nde yalanlarıyla meşhur ve bütün Almanya’yı yönelten bir anlamda kendisine göre önemli bir kişi ve dolayısıyla Goebbels taktiğiyle her türlü yalanı sık sık tekrar ederek geniş kitleleri ikna edebilirsiniz. Buna, evinize gittiğinizde, internete girdiğinizde Goebbels diye yazın, çok güzel önünüze, Goebbels’in ne olduğu bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkacak.

"BEN ADAYIM DEMEDİM"

Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından, katılımcıların sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

Az önce Çinli bilgenin öyküsünü anlattım. Biz yeni bir değişime hazırlık yapmak zorundayız. Bu yeni değişimin aktörleri çok daha farklı. Yani tek bir kişiye, devleti teslim etmemek… Bir geniş bant içerisinde bir araya gelen, farklı düşüncelerdeki insanların Milli Kurtuluş Savaşı sonrası Türkiye nasıl yeniden inşa edildiyse Türkiye’nin yeni bir inşa sürecini başlatmak zorundayız. O nedenle ben gidip de ben adayım demedim. Onun altını özenle bir çizeyim. Ama beraber olduğumuz diğer liderler adaylık konusunda sizin olmanız gerekir diye bir düşünce ifade ettiler. Olabilir veya olmayabilir. Burada önemli olan şu; siz Türkiye’nin sorunlarını tek başınıza değil, beraber aşmak zorundasınız. Ben ilk Altılı Masa toplantısı, bizim Ahlatlıbel’de yapıldığında, yaptığım konuşma şuydu; ‘Tarihin bize yüklediği ağır bir sorumluluk var. Türkiye’de demokrasi tehlikede. Türkiye’de gençler gelecekten umutsuz vaziyette. Ekonomide çok ciddi sorunlar var. Dolayısıyla pek çok sorun toplamda büyük bir karamsarlık havası yaratıyor. Biz tek başımıza CHP olarak 400 milletvekili çıkarsak dahi ülkenin yönetiminde sorunlar her zaman olabilir diye. O nedenle beraber ve birlikte sorunları aşmak zorundayız. İşin özü bu.

"TOGG İLE İLGİLİ NEGATİF CÜMLE KULLANMADIM" 

Teknoloji açısından doğru, tümüyle yüzde 100 yerli değil. Zaten yüzde 100 yerli olan bir şey artık dünyada yok. Neden, çünkü siz eğer bir yatırım yapıyorsanız, yaptığınız yatırımın belli parçalarını en kaliteli ve en ucuz hangi ülkede üretiyorsanız orada üretirsiniz. Amerikalı F-35’i yapar ama gelir bir parçasını Türkiye’den bir parçasını İngiltere’den… Bunların hepsini yaparlar. Dolayısıyla TOGG bizim açımızdan Türkiye açısından da son derece önemli. TOGG ile ilgili hiçbir zaman negatif bir cümle kullanmadım. Tam tersine kim yaptıysa teşekkür ettim. Teşekkür etmek de benim görevim. Kaldı ki hem üretiyorsunuz hem istihdam yaratıyorsunuz. Eğer ihracat yaparsanız ve ülkeye dolar kazandırırsanız çok daha mutlu olurum. Bu bir özel sektörün yaptığı yatırım. Özel sektör yatırım yapıyorsa niye karşı olalım. Akıl var mantık var.

"KANDİL'İN AÇIKLAMASI KİMİN İŞİNE YARAR?"

Herhangi birisinin, Kandil’deki teröristlerin CHP’yi veya Millet İttifakı’nı destekleyin diye açıklama yapması kimin işine yarar? Hiç düşündünüz mü? Negatifini ve pozitifini beraber düşünmek lazım. Oradakileri kim konuşturuyor? En son Salih Müslim konuştu. O da destek verdi. Niye konuşuyorlar? Hangi gerekçeyle bunları kim konuşturuyor? Bunların iyi analiz edilmesi lazım.

Sırrı Sakık… Bizi destekleyecekmiş. Sırrı Sakık bize hangi desteği verecek? Nasıl bir destek verecek bize? Biz devletin derinliklerinde nelerin döndüğünü, kimlerin kimlere hizmet ettiğini, kimlerin nasıl, hangi gerekçelerle konuştuğunu gayet iyi biliriz. Çünkü bu ülkede hala, ülkesini seven, son derece dürüst, namuslu bürokratlar var. Onlar bize bilgileri getirirler. Kimin ne olduğunu ne olmadığını biz gayet iyi biliriz. O açıdan hiç endişe etmeyin.

"OSMAN KAVALA, DEMİRTAŞ"

Osman Kavala, Demirtaş… Size bir haksızlık yapıldığını düşünelim. Polis geldi, sizi aldı. Birisi kızmış size, diyelim ki bir bakan size kızdı, ‘beyler bunu alın, içeri atın.’ Aldılar, tutukladılar, savcıya talimat verdiler, hapse attılar. Mahkemeye gittiniz, mahkeme beraat kararı verdi. Ama hala iş bitmiş değil. Olsun diyorlar, ‘yine içeride tut, bir suç daha uydurun.’ Bu adalet midir? Eğer Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı var ve bu karar uygulanmıyorsa, eğer Anayasa Mahkemesi kararı var ve bu karar uygulanmıyorsa ve kararlar uygulanmadı diye ben sessiz kalıyorsam, o zaman ben niye siyaset yapıyorum. Eğer Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı en alttaki mahkeme ben bu kararı uygulamayacağım diyor. Anayasa gayet açık. Her organı bağlar diyor Anayasa Mahkemesi kararı. TBMM’yi de bağlar. İptal ettiği bir yasa varsa biz Anayasa Mahkemesi’nin istediği şekilde değiştiriyoruz. Ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararını uygulamıyorsun, Anayasa Mahkemesi’nin kararını uygulamıyorsun, sonra dönüyorsun bana diyorsun ki bunlar niye serbest kalıyor, sen bunları niye söylüyorsun diye. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunu asla unutmayın.

"DİYARBAKIR ANNELERİNİ ZİYARET ETTİM"

Diyarbakır Annelerini, öğretmenevinde ziyaret ettim. Ben sadece Diyarbakır Anneleri değil… Cumartesi Anneleri de… Anneler, annedir. Ben bunu Meclis kürsüsünde de ifade ettim. Annelerin sorunu varsa, annelerin sorunları ile ilgilenmekgerekiyor. Elbette ki hiçbir anne, evladının dağda olmasını, teröre bulaşmasını istemez. Annelerin bu duyarlılığını kabul etmemiz ve onların bu duyarlılığına tercüman olmamız gerekir.

"ERDOĞAN DAVLET ETTİ"

(Atatürk Havalimanı’nı tartışması) Havaalanını vereceğim diye bir şey yok. Orada uzay sanayi ile ilgili… Söylediğim şirket, daha önce Sayın Erdoğan davet etti, kendisi ile konuştu… Sözleşmeler yaptı; 40 ve 69 kişilik uçaklarla ilgili sözleşmelerin imzalandığı, sonra bunların iptal edildiğini biliyorum. Bunlar iki Türk, karı koca, 2 milyar dolarlık servetleri var. Uzay sanayi konusunda, dünyada Elon Musk’tan sonra en önemli kişisi. Türkiye’de fabrikaları var. Türkiye’den kopmuş değiller bunlar. Bizim anlatımımız ile size anlatılanlar arasında dünya kadar fark var. Bu konuyu bana Türkiye’de araştırma yapan ciddi bir akademik kadro getirdi. Biz uzay sanayi konusunda Türkiye’yi büyütmek ve bu konuda geliştirmek zorundayız… (Şirketin, CIA ile bağlantısının tespit edildiği iddiası üzerine) Kim tespit etti? Teknoloji firmaları dünyanın her tarafından sipariş alabilirler. Bizim Milli İstihbarat Teşkilatımız da dünyanın her tarafından sipariş almıyorlar mı? Alıyor. Bir çip üretirsiniz, dünyanın her tarafına satarsınız. Bunlar ticari kuruluşlar. Yüksek teknoloji ürettiğiniz zaman dünyada söz sahibi oluyorsunuz. Eğer biz bu insanları Türkiye’ye getirip, gel arkadaş bu yatırımları yap sana her türlü imkânı sağlayacağız dediğimiz anda, uzay sanayi konusunda bize destek veriyorlarsa… Bunlar bu toprakların insanları. Kimsenin itiraz ettiği yok, sadece siyasi iktidar itiraz ediyor.

"DEMOKRASİDEN AYRILMAYACAĞIZ, KURAL BU"

Demokrasiyi istiyor muyuz, istemiyor muyuz? Belde halkı bir belediye başkanı seçti. Bu belediye başkanı suç işleyebilir. Delilleri toplarsınız, mahkemeye verirsiniz. Yargılanır, mahkûm olur. Böyle olmazı lazım… Diyorsunuz ki, ‘Belediyeler, para veriyorlar; bu paralar Kandil’e gidiyor…’ Yakalasana, savcının önüne çıkarsana, adamı rezil etsene, belediye başkanının rezil etsene. Atarsın hapse, o zaman kimse bir şey demez. Demokrasiden ayrılmayacağız, kural bu. Demokrasi hepimiz için var. Savcı var, istihbarat örgütleri var. Yakalarsınız, gözaltına alırsınız, ifadesini alırsınız, belgelersiniz, savcı alır mahkemeye çıkarır. Bir tek Allah’ın kulu da sen niye mahkûm oldun demez. Bu kadar basit. Demokrasi; işin özü budur.