Engelli oğluna tasarladığı özel sehpa
Engelli oğluna tasarladığı özel sehpa
Miss Turkey 2024'ün kraliçesi belli oldu
Miss Turkey 2024'ün kraliçesi belli oldu
Dünya Göçebe Oyunları
Dünya Göçebe Oyunları
Jon Bon Jovi hayat kurtararak övgülerin sahibi oldu
Jon Bon Jovi hayat kurtararak övgülerin sahibi oldu
123456789
Engelli oğluna tasarladığı özel sehpa
Engelli oğluna tasarladığı özel sehpa
Miss Turkey 2024'ün kraliçesi belli oldu
Miss Turkey 2024'ün kraliçesi belli oldu
Dünya Göçebe Oyunları
Dünya Göçebe Oyunları
Jon Bon Jovi hayat kurtararak övgülerin sahibi oldu
Jon Bon Jovi hayat kurtararak övgülerin sahibi oldu
123456789

Kılıçdaroğlu, "Geri dönüyor" iddiasını yanıtladı

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir aracıyla kendisine görüşme talebinde bulunduğunu söyledi.

Haber Merkezi

İSTANBUL - CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekol TV'deki Sorgusuz Sualsiz programında Armağan Çağlayan'ın sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parlamentoya girdiğinde genel başkan olma düşüncesi olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Delegeler istediği için oldum. Delegeler derse ki 'Gelmen lazım arkadaş', görev verirlerse o zaman düşünürüm. Genel başkanlığın sorumluluğu fazladır, kolay değildir. Genel başkan tartışmalarının dışında kalmak istiyorum. Partinin delegeleri vardır. Parti kendi geleceğini belirleyecektir" dedi.

Gazeteci Can Ataklı'nın "Erdoğan, Kılıçdaroğlu'yla görüşme teklif etti" iddiası hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Doğrudan Erdoğan'dan gelen görüşme talebi yok. Ama olursa kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu teklif birisi aracılığı ile geldi. Doğru bulmadım ve görüşmeyeceğimi ifade ettim" ifadeleriyle konuya açıklık getirdi.

Özel bir suçlama getirmek istemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "6 lider beraber yola çıktıysa ve oy birliği ile karar alacağız diye konuştuysak, liderlerin sözlerini tutması gerekiyordu. Ama bu olmadı. Anketler kazanacağımızı söylüyordu. Ama süreç benim de düşünmediğim şekilde ciddi bir sürece uğradı. Çok büyük saldırılara muhatap oldum. Ama saldırılara karşı "Ne derseniz deyin biz buradayız" mesajı vermek istedim. Benim kişisel kararımdı. Reklamcıların değil." sözleriyle o dönem yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Biz muhalefetiz. Ne demek normalleşme? Gerekirse masaya elinizi vuracaksınız. Biz gidip Erdoğan'a yalvardık mı? Emekliye ikramiyeyi mücadele ederek aldık. Biz gidip de Erdoğan'a "Beyefendi 3600 ek gösterge verir misiniz?" diye ricada mı bulunduk? EYT'liler için ricada mı bulunduk?" ifadelerini kullanan KIlıçdaroğlu STK ve ana muhalefet partisinin ayrı olduğunu, yasaların CHP'yi muhalefet partisi olarak tanımladığını vurgulayarak, "Neyin yumuşaması? ülke ateş çemberinde değil mi? Buyrun bakın. Emekliye sorun 'Geçinebiliyor mu?' diye. İnsanın hakkını arama mücadelesi bir hak mücadelesidir. Bu mücadeleyi verirseniz siz siyasal olarak görevinizi yapmış olursunuz. Yaptıracaksın, siyaset budur. Rica ederek değil. Onların evlatları askerlik yapmadı, benim evladım gitti yaptı. Ama ben vatan hainiyim onlara göre. AK Parti'li seçmenlerimize seslenmek istiyorum. Adaletin gelmesini ne zamana kadar bekleyeceksiniz?" dedi.

Eski CHP lideri, "Fakirin boğazını sıkarak, işçinin, çiftçinin boğazını sıkarak önlem alıyorsunuz. Bu üreticinin üretmemesi demektir. Bursa'da domates üreticileri eylem yapıyorsa bu ne demektir? Sözleşme olmasına rağmen domates üreticisi malını satamıyor. İktidar kanadından ses çıkıyor mu? Hayır. Mercimekten buğdaya kadar dışardan geliyor. Bunların yatacak yeri var mı?" diyerek iktidara tepki gösterdi.Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan diğer satırbaşları ise şöyle;"Alt gelir grubundan toplanan paralar üst gruptaki bir avuç zengine gidiyor. "Nas var, faiz verdirmem" diyen adam şimdi dünyanın en yüksek faizini veriyor. Bunlarda din iman yok. Bunlar bir avuç çeteye çalışıyor. Devleti soyulacak organ gibi görürseniz olmaz. Kemal Tahir "Devlet Ana" der. Devlet, topluma hizmet eden organdır. Bunlar mal varlıklarının tamamını da yurt dışına götürüyor. Bu devleti soyduran zat sarayda oturan adam. Sarayda keyfi yerinde. Açlığı, yoksulluğu unuttu. Orada öyle bir şey yok.Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret etmek, yazmak çok kolay, 'Şunun bunun adamı' demek çok kolay. Kılıçdaroğlu kimden bir kuruş aldı mı? Çoluğu çocuğa ile bu ülkede ne yaptı? Ben hiçbir zaman birilerine güzelleme de yapmadım. Doğruysa doğru deriz. Ben herkesi gayet iyi bilirim.

Dünyanın hangi parlamentosunda rüşvetçileri koruyan yasa çıkar? Bizden çıktı. Yolsuzluğa kol kanat geren bir parlamento vatandaşın hakkını korur mu? Hırsızın hakkını koruyorsunuz, çöp toplayan vatandaşın hakkını korumuyorsunuz. Sonra 'Gazi Meclisi' diyorsunuz. Hayır değilsiniz.

Darbe hukukundan arınmayan bir devlet gerçek anlamda bir demokrasiyi yaşatamaz. 15 Temmuz'da da sivil darbe oldu. Her 15 Temmuz'da 10'ar dakika konuşma yapardık. Ama Erdoğan benim konuşmamı istemedi. Çünkü gerçekleri anlatıyordum. 15 Temmuz'un gerçekleri henüz aydınlatılmadı.

Devletin sahte videolar üretmesi ne demektir? Başkaları veya bir parti yapabilir. Ama bunu devlet yaparsa olmaz. Devletin organları bunu yaparsa olmaz. Erdoğan, "Montaj" vs diye geçiştiriyor. "Burada yasa dışılık var" deyip üzerine gitmiyor. Çünkü talimatı veren o.Ona bir şey diyen olunca herkese talimat veriyor. Savcı, hakim herkes seferber olup insanlar gece evinden alınıyor. Bir kişi sahte videolar yaparak Cumhurbaşkanı olursa ne olur? Ahlaki açıdan meşruiyeti yoksa o konumda da meşruiyeti yoktur.Saray ve şürekasının ahlaki nerede? Beyefendinin görevi ahlakı yozlaştırmak. Bunu biliyoruz. Sahtekarlık yapıldığını kendisi de söylüyor. Allah söyletiyor.

Suriye'deki sığınmacıları güvenli şekilde 2 yıl içerisinde göndereceğimizi söyledik. Öncelikle Orta Doğu'da barışı sağlayacaksınız. Suriye'yi bu hale Erdoğan getirdi. Erdoğan bir grup toplantısında "Beni Suriye'ye gönderdiniz ama yalnız bıraktınız" dedi. Neden? Kendisi BOP eş başkanı olacaktı. Hiçbir emperyal güç eli ile maşayı tutmaz. Şimdi Suriye ile barışmak istiyor.Biz Orta Doğu halkları ile barış içerisinde olmalıyız. O topluluklarla akrabayız. 33 askerimiz öldü soluğu Rusya'da aldı ama onu Putin kapıda bekletti.Gaziantep'ten iş adamlarını Suriye'ye gönderin. 2 yıl içerisinde ayağa kaldırırlar. Biz seçimi kazanırsak "ODTÜ gibi, Boğaziçi gibi bir üniversite kurabiliriz" diyordum.

Refah milliyetçiliğini savunuyorum. Bu kavramı ilk kez duyuyorsunuzdur. Refahta buluşmalıyız. Kimliğimize, inancımıza, yaşam tarzımıza saygı duyarak bunu yapmalıyız.

Bunları söyleyen sağ ile sol ile işleri yok. Çöpten kağıt toplayanların haklarını savunan nedir? Emekliye iki maaş ikramiye diyen adam nedir? Evlere temizliğe giden kadınların hakkını savunan adam nedir? Bunların sağ ile sol ile ilgisi yok. Onlar rakı masalarında oturup, "Kılıçdaroğlu listede yok. Partiyi sağcılaştırdı" derler. Altı ok halkçılaştı.Saldırmak kolaydır. Eleştirmek kolaydır. Onlar rakı masalarına oturup kafayı çekip varsa yoksa Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu'nun da tek gündemi halktır. Parti halkçılaştı.

Bizim altı okumuz sıradan altı ok değildir. Partimiz bu devleti kuran partidir. Dürüstlükten, ahlaktan, erdemden yanayız. İnançlı insanlarız. Ama inancımızı siyaset ve oy konusu yapmayız. Komşusu açken biz tok yatmayız. Bizim bunu geniş kitlelere anlatmamız, aktarmamız lazım. Biz bunu yapmamışız.

Ben devleti soyan adamla gidip yumuşama yapacağım. Ben bu ülkeyi beşli çeteye teslim edenlerle neyi anlaşacağım.

Referandum seçim midir? Referanduma sadece ben mi girdim? Referandumu bile benim sırtıma yüklediler. Analizsiz yorumlar yapılıyor. Biri bir şey yazıyor, ne olduğu bilinmeden konuşuluyor. Bugün eleştirenler Muharrem Bey'i aday gösterdiğimizde seviniyordu.

Selahattin Bey'i dinç gördüm. Siyaset ile yakından ilişkili zaten. Sivil siyasetin olması gerektiğini söylüyor. Bu ülkede terörü istemiyor. Boşuna şu an içeride yatıyor. Hiç kimse siyasi görüşü ile ilgili hapse atılmamalı." açıklamalarını yaptı.