Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Victoria's Secret, ikonik defilesi Cher'in sahne alacağı etkinlikle geri dönüyor.
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Telefon patlatması 21 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde işlenmiş
Robert De Niro'nun mezar taşı
Robert De Niro'nun mezar taşı
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
Gece Müzeciliği konserleri başlıyor
123456789

"İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sahip çıktı. İmamoğlu ile olan ilişkilerinin "baba-oğul" gibi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ona sahip çıkmak benim görevimdir" dedi.

Haber Merkezi

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sahip çıktı. İmamoğlu ile olan ilişkilerinin "baba-oğul" gibi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ona sahip çıkmak benim görevimdir" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da sert sözlerle yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Sen kimsin Ekrem İmamoğlu kim? Sen Ekrem İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın. Adını ağzına almak için önce ağzını yıkayacaksın" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı toplantı, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'yla ilgili önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu ile olan ilişkimiz baba-oğul gibidir. Ona sahip çıkmak benim görevimdir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları şöyle:

Demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz: Bize düşen görev Türkiye'yi bugün içinde bulunduğu zor atmosferden çıkarmak. Türkiye'de devletin kurumlarını liyakatli kişilerin üretebileceği bir sürece evirebilmek. Bütün bunları sabırla gerçekleştireceğiz. Altı lider bir aradayız. Hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz. Demokrasiyi savunuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Bazen soruyorlar veya eleştiriyorlar. "Demokrasi diyorsunuz milletin mutfağına bir şey kalmadı"' diye. Mutfakta bir şeyin kalmamasına yol açan temel olay bu ülkede demokrasinin olmamasıdır. Bu çerçevede ilk adım demokrasi sonra hep beraber hızla büyüme ve kalkınma. Çünkü her şeyimiz var.

HDP'ye destek mesajı: Demokrasinin olmadığını gösteren temel bir olay. Bir partinin genel başkanı İstanbul'da Kadıköy'de kendi ilçe binasına giremiyor. Talimat verilmiş. Altı milyon oy alan bir siyasi partinin genel başkanı kendi ilçe binasına giremiyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Onlar şeytanlar ve bunu yapıyorlar ve bizler beraber mücadele edeceğiz. Polis arkadaşları asla suçlamıyorum onlara talimat verenler sorumlusu. Talimat verenin kim olduğunu, gücünü saraydan aldığını da çok iyi biliyorum. O nedenle bizler taşkınlığa kapılmadan, sağ duyu ile hareket ederek sandığı bekleyeceğiz. Sandık gelecek, oyumuzu kullanacağız saray ve şürekasını yolcu edeceğiz.

Emekli Korgeneral Vural Avar'ın cezaevinde hayatını kaybetmesi: Haksızlıkların çok fazla olduğunu biliyorum. 85-90 yaşında insan hapishanede tutulmaz. Tuvalete gidemeyecek bir kişi hapiste tutulmaz. Eğer devlet olarak siz bunu yapmaya kalkarsanız kişilerden intikam alırsınız. Devlet intikam duygusuyla yönetilmez, adaletle, bilgiyle, birikimle yönetilir. Eğer insanları 85-90 yaşında ben sizi hapislerde öldüreceğiz derseniz demokrasinin, insan haklarının olmadığı algısı çok daha güçlü bir şekilde ortaya çıkar. Buradan iktidar sahiplerine sesleniyorum. Eğer 85-90 yaşındaki insanlar hapiste kalmasın diyorsanız her türlü katkıyı vermeye hazırız. Çünkü biz adaletten, insan haklarından yanayız.

Demek ki bu kardeşiniz haklı: Adalet Bakanlığı'na vekil arkadaşlarımla beraber yürüdük. 6 yaşındaki bir çocuğa sistemli tecavüz edilmesi ve bunun karşısında iktidarın suskun olması... Bunlarda vallahi de billahi de ahlak, vicdan, erdem yok. Sistematik tecavüze uğruyor. Bakan '2 yıldır haberimiz' var diyor. Devleti çalıştırmadılar, savcıları, polisleri çalıştırmadılar. Arkasındaki güç kim? Bunun cevabını hala almış değilim. Bir çocuğun hakkı için bakanlığa yürüdüm. Sonra ne oldu? Devletin refleksi çalışmaya başladı. Demek ki bu kardeşiniz haklı.

Devleti yönetemiyorlar: Bunlar devleti yönetemiyorlar. Çalışan devleti durduruyorlar, üretecek devleti engelliyorlar. Eylül ayında 123 bin ton olan süt üretimi Ekim ayında 104 bin tona düştü. 3 adım sonrasını bırakın yarın sabah ne olacağını bilmiyorlar. 

Çiftçiye söz verdi: Çiftçi borç batağında. Çiftçilere verilmeyen para tefecilere gidiyor. Çiftçi kardeşim ülkeni düşüyorsan, artık bu düzen değişmelidir diyorsan, birileri yoruldu yolcu etmemiz lazım diye düşünüyorsan bakacaksın orada 6 oku göreceksin, altında CHP yazdığını göreceksin. Alın terine değer veren bir parti göreceksin, senin hakkını hukukunu koruyan bir parti göreceksin. O partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP gelince ne yapacak? Bankalardan aldığın kredilerin faizleri bir günde sıfırlanacak. Havza bazlı planlama yapılacak. Hiçbir çiftçi asla ve asla zarar etmeyecek. Kırmızı mazot getireceğiz. Asla ve asla veterinere, ziraat mühendisine, teknikerine para ödemeyecek. Tamamı kamu personeli olacak. Kadınların, gençlerin sosyal güvenlik primlerini biz ödeyeceğiz. Bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Bu sözü verdiniz diye bir kenara yazın. Sözün arkasında nasıl kapı gibi durduğumuzu hepinizde, dünyada görecek.

Yüzde 2 örgütlenme barajı: Örgütlü bir toplum güçlü demektir. Örgütlü bir toplum haksızlıklara karşı direnç gösteren bir toplumdur. Yüzde 2 örgütlenme barajı getiriyorlar. Neye göre? Yandaşa göre. Bazı sendikaları nasıl elimine ederiz diye getiriyorlar. Devlet kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapmaz. Kanun çıkarsa AYM'ye götüreceğiz ama çıkmaması için elimizden geleni yapacağız. Barajları yıkacağız meraklanmayın. Saray'ın koyduğu bütün barajları yıkacağız hiç endişe etmeyin. 

Önce ağzını yıkayacaksın: Son günlerde yaşadığımız tabloya geleyim. Önce düzmece bir dava açtılar. Sonra Saray bu mahkemeye müdahale etti. Asla çıkarılamayacak bir kararı bu mahkemeden çıkardılar. Her şeyi alenen yaptılar. 85 milyonun önünde adaleti açıkça katlettiler. Bir bakıyoruz o da cesaretlenmiş. Neymiş, 16 milyon insanın sevgilisini görevden alacakmış, sen kimsin, Ekrem İmamoğlu kim? Sen Ekrem İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın. Adını ağzına almak için önce ağzını yıkayacaksın. Sen atamayla gelmişsin, o seçimle gelmiş. İmamoğlu size büyük lokmadır. Boğazınıza takılır, boğarız sizi boğarız.

Baba-oğul gibiyiz: Dava zaten düzmeceydi, istedikleri gibi karar çıkaramayacaklarını gördüler, onun yerine sarayın tercih ettiği, yargıçlık cübbesi giyen ama hakimlik statüsü olmaması gereken bir kişiyi oraya oturttular. Sizin bilmediğiniz ama bizi yakından tanıyanların iyi bildiği bir şeyi ifade edeceğim. Ekrem İmamoğlu ile ilişkimiz baba-oğul gibidir. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır. Ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez. Erdoğan'a da insani olarak söylemek isterim. İhtiras doymak bilmeyen bir canavardır. Herkes Bay Kemal'i beklesin.